Χωριά Αχελώου: Ελπίδες για τη μεγαλύτερη επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ – Νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου 83mw, αλλά και πολλά παράπονα για πολιτική εγκατάλειψης

Χωριά Αχελώου: Ελπίδες για τη μεγαλύτερη επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Χωριά Αχελώου: Ελπίδες για τη μεγαλύτερη επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ

Νέο Υδροηλεκτρικό Καταφυλλίου 83mw, αλλά και πολλά παράπονα για πολιτική εγκατάλειψης

Κεντρικά Τοπικά στελέχη της Αυτοδιοίκησης μαζί με σημαντικούς Πατριώτες από τα Θεσσαλικά Βραγκιανά, ο γιατρός Φάνης Χρ. Στάθης – Ο Νίκος Θ. Ζάχος και Παύλος Ι. Μπαμπάτσικος, Βάιος Σ. Νάνος, βρεθήκαμε σήμερα στο ηλιόλουστο Αργύρι σε μια επίσκεψη εργασίας και αναψυχής.

• Ο Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννης Β. Μπαμπάτσικος και ο ΔΣ και Αντιδήμαρχος επί σειρά θητειών Γιώργος Κ. Σακελλάρης, μαζί και ο Δήμαρχος Αχελώου (1999-2096) Δημήτρης Παπακώστας, είχαν επαφές με δημότες και διαπίστωσαν τα σοβαρά προβλήματα βατότητας του κεντρικού δρόμου έως Νεοχώρια – Καταφύλλι- Αργύρι.

• Συνομίλησαν για τη μεγάλη επένδυση του Υδροηλεκτρικού ΤΕΡΝΑ (άνω των 100 εκατ ευρώ) – ο φάκελος έργου κατατέθηκε στο αρμόδιο Υπουργείο – επί του ποταμού Αχελώου στο Αρδάνοβο Καταφυλλίου (ύψους 90μ) με δημιουργία λίμνης, μια «δεύτερη λίμνη Πλαστήρα» στη νότια Πίνδο, που θα απογειώσει οικονομικά – περιβαλλοντικά την κοιλάδα Αχελώου, θα δώσει υπεραξία στα κτήματα και γη, εργασία σε νέους, τοπική ανάπτυξη.

Χωριά Αχελώου: Ελπίδες για τη μεγαλύτερη επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ

@ Για την οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, τα νέα σπίτια.

@ Την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, τους νέους που εργάζονται σε μαγαζιά στην Μύκονο, Σύρο, Αθήνα, πόλεις Θεσσαλίας κα .

* Επικεντρώθηκε η συζήτηση στις λακούβες του δρόμου, την εγκατάλειψη από Περιφ. Αρχή και Δημοτική ΕΕ.

Απαράδεκτη η κατάσταση στα Νεοχώρια και ιδίως από Κελάρια έως Αργύρι. Υπάρχουν σημεία που η άσφαλτος … θυμίζει …τρύπιο χωματόδρομο !

Χωριά Αχελώου: Ελπίδες για τη μεγαλύτερη επένδυση της ΤΕΡΝΑ ΑΕ

~ Νεροφαγιές επικίνδυνες και ένα τοιχείο διαλυμένο πριν τη γέφυρα Ποταμάκια.

~ Φυσικά τέθηκε το κεντρικό αίτημα: Ασφαλτόστρωση έως όρια Αιτωλίας , μόλις 5 χλμ., για το οποίο δυστυχώς ο Περιφερειάρχης δεν δείχνει πολιτική βούληση ή ενδιαφέρον παρότι λειτουργούν καινοτόμες επενδύσεις, Υδροηλεκτρικό Αργυρίου & Δαφνοζωνάρας – Τερνα Ενεργειακή και Ενελ Ελλας ΑΕ – Αιολικά στον γείτονα Βάλτο.

~ Για την καθαριότητα, την πλατεία, το σχολικό κτίριο, το ιατρείο, τη Συγκοινωνία, την στήριξη αδύναμων πολιτών.

••• Ένας καλός φίλος αφού μας καλωσόρισε σχολίασε θυμόσοφα: πως και όλοι αντάμα σήμερα στο χωριό μας; Βαρύ πυροβολικό με … πυρηνική ισχύ, δείχνετε!

@ Γευθήκαμε τους ανεπανάληπτους μεζέδες, το χειροποίητο γλυκό κυδώνι της Αλίκης & Χριστίνας, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου!!! Και καφέ κάτω από τον Πλάτανο του Κώστα …

~ Δέσμευση για κοινό αγώνα προώθησης των δικαίων τους …

•Φωτογραφίες : Δημ. Παπακώστας

Δημήτρης Παπακώστας 27-4-22

 

 
Total
0
Shares