Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χιόνισε μετά από 64 χρόνια στη Βραζιλία – Ο καιρός τρελάθηκε για τα καλά!

Χιόνισε μετά από 64 χρόνια στη Βραζιλία - Ο καιρός τρελάθηκε για τα καλά!

Χιόνισε μετά από 64 χρόνια στη Βραζιλία – Ο καιρός τρελάθηκε για τα καλά!

Η Βραζιλία… «γνώρισε» το χιόνι μετά από 64 χρόνια, καθώς δρόμοι δεκάδων πόλεων της χώρας καλύφθηκαν από ένα «λευκό» στρώμα, σε ένα από τα τελευταία μέρη στον πλανήτη που θα περίμενε κανείς να φτιάξει χιονάνθρωπο.

Ένα σφοδρό κύμα ψύχους προκάλεσε χιονοπτώσεις στη νότια Βραζιλία με το χιόνι να σωρεύεται στους δρόμους πόλεων ασυνήθιστων σε τέτοιο θέαμα, καθώς η τελευταία φορά που έπληξε μια χιονοθύελλα τη χώρα ήταν το 1957, όταν καταγράφηκαν 1,3 μ. χιονιού στην πολιτεία της Σάντα Καταρίνα. Τουλάχιστον 43 πόλεις σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Climatempo κατέγραψαν χιονοπτώσεις ή χιονόνερο – θέαμα που σκόρπισε χαρά σε πολλούς από τους κατοίκους μιας από τις χώρες του πλανήτη που έχουν πληγεί σφοδρότερα από την πανδημία.

Ορισμένοι Βραζιλιάνοι έσπευσαν να εκφράσουν τον ενθουσιασμό τους στο Twitter, σημειώνοντας πάντως ότι η χιονόπτωση συνοδεύτηκε σε αρκετές περιοχές με παγετό και χαλάζι. Η απότομη πτώση της θερμοκρασίας και το κύμα ψύχους ώθησαν, στο μεταξύ, άστεγους Βραζιλιάνους να αναζητήσουν καταφύγιο και ζεστό φαγητό σε ειδικές δομές. Αν και το ασυνήθιστο φαινόμενο έδωσε τη δυνατότητα σε ορισμένους Βραζιλιάνους να φτιάξουν για πρώτη φορά στη ζωή τους χιονάνθρωπο, εκφράζονται φόβοι μήπως ο παγετός προκαλέσει καταστροφές στις σοδειές καφέ, ζαχαροκάλαμου και πορτοκαλιών, σημαντικός εξαγωγικός τομέας της χώρα.




Total
0
Shares
Previous Article
Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει…!» στη Μηλίνα

Παρουσίαση βιβλίου του Θανάση Βογιατζή «Η Νίκη μας και πάλι πρωτάθλημα θα πάρει…!» στη Μηλίνα

Next Article
kafsonas 1

Στους 44 βαθμούς η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο - Άνοδος από τη Δευτέρα

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”