Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χασισοφυτεία μαμούθ εντόπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Μουζακίου

fyteia ellinopyrgos 7

Χασισοφυτεία μαμούθ εντόπισαν αστυνομικοί του ΑΤ Μουζακίου

Ακόμη μία τεράστια επιτυχία για το ΑΤ Μουζακίου που σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και μέρες βρίσκονταν στα ίχνη για τον εντοπισμό της φυτείας.

Την Παρασκευή 26/6 περίπου 6 το απόγευμα, αστυνομικοί του ΑΤ Μουζακίου, μετά από επιβεβαιωμένες πληροφορίες για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δασώδη περιοχή της Τ.Κ. Αμυγδαλής του Δήμου Μουζακίου, ανάμεσα σε Αμυγδαλή και Ελληνόκαστρο, αστυνομικοί του Α.Τ. Μουζακίου με επικεφαλής την Αστυνόμο κ. ΠΑΛΑΝΤΖΑ Κωνσταντίνα εντόπισαν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έκτασης περίπου 1500 τ.μ., όπου οι δράστες είχαν εγκαταστήσει όλα τα απαραίτητα είδη για την μακρόχρονη παραμονή τους στην περιοχή και την καλλιέργεια μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης.

Κατά την προσέγγιση τους στο σημείο οι αστυνομικοί έγιναν αντιληπτοί από δύο (2) τουλάχιστον δράστες που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, οι οποίοι τράπηκαν σε φυγή εισερχόμενοι εντός δασώδους και δύσβατης περιοχής, αρνούμενοι να συμμορφωθούν στις επανειλημμένες κλήσεις των αστυνομικών να ακινητοποιηθούν.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τ.Α. Καρδίτσας και της ΟΠΚΕ, προς ενίσχυση των επιληφθέντων αστυνομικών και τη συμμετοχή τους στις έρευνες για τον εντοπισμό των δραπετών.

Κατά την αυτοψία του χώρου βρέθηκαν και εκριζώθηκαν:

α) Διακόσια δεκαεννέα (219) φυτά κάνναβης ύψους από πέντε (5) μέχρι δεκαπέντε (15) εκατοστά, αντίστοιχα και τριακόσια εβδομήντα (370) πλαστικά ποτηράκια, με ένα φυτό κάνναβης έκαστο, ύψους από ένα (1) μέχρι και επτά (7) εκατοστά αντίστοιχα, έτοιμα για μεταφύτευση. Συνολικά εκριζώθηκαν πεντακόσια ογδόντα εννιά (589) φυτά κάνναβης.

Επίσης υπήρχαν:

α) Τρείς (3) σκηνές με είδη ρουχισμού, είδη διατροφής κ.λ.π.

β) Ένα (1) αυτοσχέδιο παράπηγμα (κιόσκι) που χρησιμοποιούνταν ως μαγειρείο,

γ) Μία (1) αυτοσχέδια δεξαμενή με νερό

δ) Δύο (2) σάκοι με είδη ρουχισμού

ε) Έξι (6) λάστιχα ποτίσματος συνολικού μήκους διακόσια τριάντα οχτώ (238) μέτρα (από 8 έως 52 μέτρα έκαστο)

στ) Ένα (1) γεωύφασμα,  εμβαδού 5×9 μέτρων

ζ) Τέσσερα (4) φτυάρια

η) Ένα (1) τσαπί

θ) Μία (1) τσουγκράνα

ι) Μία (1) αξίνα

ια) Μία (1) γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

ιβ) Μία (1) ηλεκτρική αντλία νερού

ιγ) Δυο (2) κινητά τηλέφωνα.

Πλησίον του προαναφερόμενου χώρου και σε μικρή απόσταση είχαν διαμορφωθεί κατάλληλα και άλλες εκτάσεις προφανώς να χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο ως άνω σκοπό.

Επειδή από τα ανευρεθέντα στο χώρο στοιχεία, εκτιμήθηκε ότι οι έρευνες θα έπρεπε να επεκταθούν και σε μεγαλύτερη ακτίνα της δασώδους περιοχής για τυχόν εντοπισμό και άλλων κατάλληλα διαμορφωμένων χώρων καλλιέργειας κάνναβης αλλά και για την αναζήτηση των διαφυγόντων δραστών, συγκροτήθηκαν ειδικές ομάδες έρευνας και αναζήτησης, με την συμμετοχή Αστυνομικών του Τ.Α. Καρδίτσας, της Ο.Π.Κ.Ε., του Α.Τ. Μουζακίου και του Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα, οι οποίες δραστηριοποιήθηκαν μέχρι την 14:00 ώρα της 28-06-2020 με αρνητικό αποτέλεσμα.

 

fyteia ellinopyrgos 6

fyteia ellinopyrgos 5

fyteia ellinopyrgos 4

fyteia ellinopyrgos 2

fyteia ellinopyrgos 1




Total
0
Shares
Previous Article
apokaliptiria Serafeim Fanari

Στο Φανάρι έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του μακαριστού Μητροπολίτη Σταγών Σεραφείμ

Next Article
Κωτσός πληγέντες πεπονοπαραγωγοί 4

Στις πληγείσες καλλιέργειες πεπονιών της περιοχής Σελλάνων ο Βουλευτής Γ. Κωτσός