Χαρακτηρισμός ως «άγονα ιατρεία» το σύνολο των ιατρείων του Δήμου Αργιθέας


Έγγραφο διαμαρτυρίας απέστειλε ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Λάμπρος Τσιβόλας προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη, τον Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κ. Πέτρο Γιαννουλάτο, τον Διοικητή 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και στους Βουλευτές του νομού Καρδίτσας. κ.κ. Παναγιώτα Βράντζα, Χρυσούλα Κατσαβριά, Σπύρο Λάππα, Κώστα Τσιάρα.

Στο έγγραφο του ο κ. Τσιβόλας αναφέρει αναλυτικά:

Πληροφορούμαι ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η υπογραφή και έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης για τον χαρακτηρισμό των Περιφερειακών Ιατρείων ως άγονων, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, που διορίζονται σε Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία αυτών των περιοχών.

Με έκπληξη τουλάχιστον πληροφορούμαι ότι στη σχετική εισήγηση του Υπουργείου Υγείας απουσιάζει ο χαρακτηρισμός «άγονα ιατρεία» του δήμου Αργιθέας των Π.Ι Πετρίλου, Βραγκιανών και Μαράθου του Κ.Υ Μουζακίου.

Θέλοντας να ελπίζω ότι δεν είναι έγκυρη η πληροφόρησή μου, αφού η επίκληση του εγγράφου της ΥΠΕ Θεσσαλίας, είναι προφανές ότι θα συμπεριλάμβανε το σύνολο των Π.Ι του δήμου Αργιθέας (Κ.Υ Μουζακίου) και δεν άφηνε εκτός χαρακτηρισμού τα Π.Ι Πετρίλου, Βραγκιανών και Μαράθου.

Σε κάθε περίπτωση να χαρακτηριστούν ως άγονα όλα τα  Περιφερειακά Ιατρεία του δήμου Αργιθέας και συγκεκριμένα: Ανθηρού (2), Αργιθέας, Αργυρίου, Βραγκιανών, Καλής Κώμης, Κουμπουριανών, Μαράθου και Πετρίλου, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, που διορίζονται σ΄ αυτά.

Για το Δήμο Αργιθέας

Ο Δήμαρχος

Λάμπρος Τσιβόλας


Total
0
Shares
Previous Article

Πραγματοποιήθηκε ο φιλανθρωπικός αγώνας βόλεϊ στο Μουζάκι (φωτο-video)

Next Article

ΠΟΑΣ: Με επιτυχία η 1η Συνάντηση Νεολαίας Αργιθεατών και το Αντάμωμα

Total
0
Share