Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

«Χαμένα» στον χάρτη τα Θεσσαλικά Βραγκιανά …- η μη -απάντηση του Διοικητή 5ης ΥΠΕ στην ερώτηση της ΛΑΣ Θεσσαλίας

Γέφυρα Κοράκου - Άρτα (80χλμ) - Γέφυρα Κοράκου - Καρδίτσα (80χλμ) - Η ζοφερή υπόθεση της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ» ευκαιρία για ανάπλαση-ανασύνθεση του αυτόνομου ελεύθερου Αυτοδιοικητικού χώρου - Το αλαλούμ με διορισμό Γιατρών στα ορεινά άγονα Ιατρεία συνεχίζεται από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας - Δημήτρης Παπακώστας - Άρχισε να ακούγεται η «μυστική βοή των πλησιαζόντων γεγονότων»

«Χαμένα» στον χάρτη τα Θεσσαλικά Βραγκιανά …- η μη -απάντηση του Διοικητή 5ης ΥΠΕ στην ερώτηση της ΛΑΣ Θεσσαλίας

Η μαχητικότητα της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» και η επιμονή της «Πατριωτικής Εναλλακτικής Αργιθεατών» άρχισαν να αποδίδουν καρπούς.

Απαντά ο Διοικητής κ. Φώτης Σερέτης στο αίτημα της ΛΑΣ για το κενό άγονο ιατρείο των θεσσαλικών Βραγκιανών Αχελώου. Από την απάντηση αυτή αποδεικνύονται τα ακόλουθα, λυπηρά έως τραγελαφικά για το «κράτος των Αθηνών και την Περιφέρεια της …Λάρισας»:

1. Τα Βραγκιανά ανήκουν πράγματι στη χωρική αρμοδιότητα ΚΥ Μουζακίου και πράγματι το οδικό δίκτυο είναι δύσβατο (εξ αιτίας της ολιγωρίας της Λαρισοκεντρικής Περιφερ. Αρχής Θεσσαλίας – λακούβες, χωρίς σήμανση, στηθαία – πλέγματα), όμως πολλοί κάτοικοι προτιμούν να επισκέπτονται τα γειτονικά ιατρεία Γρανίτσας και Φραγκίστας Ευρυτανίας (30χλμ απόσταση …με χωματόδρομους).

2. Τα Βραγκιανά και το Π.Ι., απέχουν από το Μουζάκι: 70 (εβδομήντα) χλμ και όχι …35 που αναφέρει στην απαντητική του επιστολή ο κ. Διοικητής.
Εκτός αν η 5η ΥΠΕ μπερδεύει τα Βραγκιανά Αχελώου Θεσσαλίας με τα ομώνυμα….Βραγκιανά Αγράφων Ευρυτανίας …
Όντας δυο έτη κai πλέον στην Διοίκηση της ΥΠΕ Θεσσαλίας – Στερεάς, δεν δικαιολογείται η άγνοια του υγειονομικού χάρτη ευθύνης της …

3. Αναγνωρίζεται ότι το ΠΙ Βραγκιανών έχει μείνει επί μήνες κενό, χωρίς γιατρό και την άνοιξη 2021 και από Οκτώβριο 2021 έως άγνωστο χρόνο, λόγω της υπάρχουσας γραφειοκρατικής εμπλοκής, που αμέσως πρέπει να αλλάξει !
Τέλος Δεκεμβρίου υπόσχεται στην επιστολή του ….Φεβρουάριο και να δούμε, σχολιάζουνε οι ορεισίβιοι σοφοί γέροντες μας …ή Πάσχα (να βγει ο χειμώνας …).

•••Βάσιμα εξάγονται τα εξής συμπεράσματα :

Α. Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι θεωρούν όρια της Θεσσαλίας ή τα …σίδερα (σιδηρόδρομο προς Καλαμπάκα) ή το…κεραμαριό Βατσουνιάς, πάντα κείθε του όρους Τυμπάνου.

Β. Οι τοπικοί αιρετοί Αργιθέας, φαίνεται ότι δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ τον Διοικητή 5ης ΥΠΕ, ούτε ενημέρωσαν για το …ακριβές γεωγραφικό στίγμα των άγονων ιατρείων μας.

Γ. Οι υπεύθυνοι που έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση ασκούν τα όποια καθήκοντα τους από τα… ζεστά γραφεία τους και ουδέποτε έχουν περιοδεύσει σε απόμακρες δύσβατες αλλά δημογραφικά ενεργές περιοχές, με συνέπεια την άγνοια του χώρου και των ιδιαίτερων προβλημάτων (που διαμένουν οι γιατροί, αν έχουν θέρμανση, εξοπλισμό, καθαριότητα, οδική πρόσβαση κλπ).

Δ. Όλοι οι Πολιτικοί φθάνουν έως Καρδίτσα – Μουζάκι και ουδείς έρχεται στην ορεινή Αργιθέα, στα χωριά της κοιλάδας Αχελώου.

• Ούτε ο Πρωθυπουργός (Ιανός / Μουζάκι).
• Ούτε ο Αρχηγός Αξιωματικής αντιπολίτευσης, ούτε η Ρένα Δούρου και ο Δ. Τζανακόπουλος στις πρόσφατες περιοδείες τους.
• Φυσικά ούτε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας ή ο Διοικητής ΥΠΕ, μηδέ ο επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης ΠΣ Θεσσαλίας …

Τι φταίει; Οι αποστάσεις, το τριτοκοσμικό οδικό δίκτυο, τα ψηλά βουνά, ο ίλιγγος;

* Πάντως εδώ φαίνεται η πλήρης αποτυχία της τοπικής διπλωματίας της παρούσας Εκτελεστικής Επιτροπής Αργιθέας (Δήμαρχος και 4 Αντιδήμαρχοι)…

Τονίζουμε ότι: Δίχως προβολή, επικοινωνιακή πολιτική και μαχητική διεκδίκηση τα τοπικά προβλήματα θα βαλτώνουν….οι δημότες θα απογοητεύονται.

Θυμίζουμε: Επίσκεψη τότε πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη μαζί με το μισό Υπουργικό Συμβούλιο και τον ΓΓ Θεσσαλίας – Σεπτέμβριο 2002 – εγκαίνια ΚΕΠ Αργυρίου Αχελώου – 115 χλμ από πόλη Καρδίτσας και 180 από Λάρισα ….

Προσκαλούμε τον Διοικητή μαζί με τους Υποδιοικητές του στα Θεσσαλικά Βραγκιανά, στα πιο άγονα απόμακρα ιατρεία της Θεσσαλίας στην νότια Πίνδο !

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ την ΛΑΣ και τον επικεφαλής Τάσο Τσιαπλέ για την πολλαπλή στήριξη.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ / Συντονιστής Π.Εν.Α /2-12-21

Η απάντηση του διοικητή της 5ης ΥΠΕ σε δημοσίευμα της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ» για την ανυπαρξία γιατρού στο Π.Ι Βραγκιανών Αργιθέας

Στο Κ.Υ. Μουζακίου υπάγονται 22 Περιφερειακά Ιατρεία με δύσβατο και απομακρυσμένο οδικό δίκτυο πρόσβασης. Ένα από αυτά είναι το μονοθέσιο Π.Ι. Βραγκιανών το οποίο απέχει από το ΚΥ Μουζακίου 35 χλμ (1 ώρα σε επαρχιακό οδικό δίκτυο). Ο πληθυσμός ανέρχεται περίπου στους 502 κατοίκους.

Το Π.Ι. ήταν καλυμμένο από αγροτικό ιατρό όλο το έτος 2020 έως τον Μάρτιο του 2021. Η θέση προκηρύχθηκε αλλά ο ιατρός που διορίσθηκε δεν την αποδέχθηκε. Έτσι η υπηρεσία μας πρότεινε στο Υπουργείο Υγείας να καλυφθεί από οπλίτη, όπως και έγινε. Τοποθετήθηκε οπλίτης ιατρός στις 31 Μαΐου έως 19 Οκτωβρίου όπου υπηρέτησε την θητεία του. Η θέση του προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Υγείας στις 30/9/2021 και με βάση τα προσωρινά αποτελέσματα της  26/11/2021 καλύφθηκε. Αναμένουμε τον διορισμό του νέου ιατρού έως τέλος Δεκεμβρίου.

Το διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως τέλος Δεκεμβρίου που αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος ιατρός, το Π.Ι. Βραγκιανών καλύπτεται από τον αγροτικό ιατρό του Π.Ι. Αργυρίου, κάνοντας και 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα εφημερία, όπως θα ισχύει και στις 25 και 26 Δεκεμβρίου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ 5Ης ΥΠΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΦΩΤΗΣ ΣΕΡΕΤΗΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεχίζονται τα rapid tests στη Θεσσαλία - Τα σημερινά αποτελέσματα Τετάρτη 10.08.22 - Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία

Αποτελέσματα ελέγχων rapid tests στη Θεσσαλία Πέμπτη 2/12 - Καταγράφηκαν 108 θετικά κρούσματα covid19

Next Article
Γιώργος Κωτσός

Γιώργος Κωτσός: Είμαστε όλοι ίσοι και ταυτόχρονα διαφορετικοί - Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία