Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για την εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης στην Σπηλιά του Καραισκάκη

Agorastos perifereiako simvoulio

Χαιρετισμός του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού για την εκδήλωση της ερχόμενης Τετάρτης στην Σπηλιά του Καραισκάκη

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει και φέτος ενεργά το 40ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας, που στην μακρόχρονη επιτυχημένη πορεία του έχει φέρει σε επαφή το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας και όλης της Θεσσαλίας με κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίους σολίστ.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και  στον εμπνευσμένο διευθυντή του Φεστιβάλ μαέστρο καθηγητή Νίκο Ευθυμιάδη για το πολύτιμο έργο που αφήνει ανεξίτηλο αποτύπωμα και παρακαταθήκη προσφοράς στον πολιτισμό, τις τέχνες, την ανθρώπινη επικοινωνία. Συγχαρητήρια για το ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, ανάμεσα στις οποίες και η επετειακή συναυλία με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και 150 εκτελεστές, σε ένα κορυφαίο ορατοριακό έργο της παγκόσμιας μουσικής φιλολογίας, την «Δημιουργία» του Χάυδν.

Μια μοναδική, διαδραστική, πολυσήμαντη συναυλία που φιλοξενείται σε ένα υπερβατικό ιστορικό τοπόσημο της Καρδίτσας, τη Σπηλιά του Καραϊσκάκη. Ένα μοναδικό Μνημείο της εθνικής ιστορικής κληρονομιάς, έρχεται μέσω του Φεστιβάλ στο επίκεντρο του πολιτισμού και του τουρισμού και συστήνεται στο ευρύ κοινό. Μια κορυφαία χορωδιακή εκδήλωση για την Καρδίτσα και τη Θεσσαλία, ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό σκηνικό, μια ηγετική μορφή της Επανάστασης του ’21, ο Καρδιτσιώτης ήρωας Καραϊσκάκης, τον οποίο ο Παλαμάς αποκαλούσε «Αχιλλέα της Ρωμιοσύνης» συναντώνται, επικοινωνούν, συνομιλούν με την πανανθρώπινη γλώσσα της Τέχνης.

Καλή επιτυχία!

Κώστας Αγοραστός

Περιφερειάρχης Θεσσαλίας




Total
0
Shares
Previous Article
Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων

Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας & Τρικάλων για την εβδομάδα (27/06/2022 έως 03/07/2022)

Next Article
Ο Βησσάρης Ζησόπουλος τιμήθηκε στα πλαίσια του 55ου Καραϊσκακείου δρόμου

Ο Βησσάρης Ζησόπουλος τιμήθηκε στα πλαίσια του 55ου Καραϊσκακείου δρόμου

Related Posts

dimos mouzakiou mathitiki sinedrias Mouzaki 1
Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συμμετοχή μαθητών/τριων σχολικών μονάδων ευθύνης Δ.Δ.Ε. Καρδίτσας σε συνεδρίαση του Δήμου Μουζακίου (ΒΙΝΤΕΟ)…
epainos Mavrommati vivlio
Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 1ος Διαγωνισμός Έκφρασης και Δημιουργίας που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Μαυρομματίου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο…