Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Κωστής Νούσιος για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων: «Μνήμη και χρέος για 353.000 ψυχές» - Η αλήθεια για την οδό Βραγγιανά-Ρόγγια

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστή Νούσιου στο 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας

Το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας, ένας κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός, που υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ανοίγει και αυτή τη χρονιά τις πύλες του.

Φέτος η έναρξη πραγματοποιείται σ΄ένα εμβληματικό μνημείο της Π.Ε Καρδίτσας, το Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου. Και αυτό είναι συμβολικό και ανάλογο του μεγέθους του πολιτιστικού αυτού δρώμενου, που φιλοξενεί σημαντικούς ξένους καλλιτέχνες και μουσικά σύνολα.

Ανάλογης καλλιτεχνικής σπουδαιότητας είναι και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της 13ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών, τις ημέρες του Φεστιβάλ.

Σε μια συγκυρία πρωτόγνωρη για όλους μας, αφού η πανδημία του covid-19 ‘’πάγωσε’’ κυριολεκτικά κάθε προσπάθεια καλλιτεχνικής δημιουργίας και επικοινωνίας με το κοινό, το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί ένα αξιοσημείωτο πολιτιστικό γεγονός, που δίνει το εναρκτήριο λάκτισμα για την επιστροφή στην πολιτιστική κανονικότητα.

Εύχομαι το Καρδιτσιώτικο κοινό, αλλά και οι επισκέπτες να απολαύσουν το πλούσιο μουσικό πρόγραμμα μέσα από έναν θεσμό πλέον, που αναδεικνύει και προάγει τόσο τη δική μας, όσο και την διεθνή πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

 




Total
0
Shares
Previous Article
aot

Αναβολή στην παραμονή για την Φήκη

Next Article
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΚΟΣ

Χαιρετισμός του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου για το 39ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας