Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Τσιάκου για το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Χαιρετισμός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου για το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Η διοργάνωση του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη» θεωρώ πως είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό και επιστημονικό γεγονός για τον τόπο μας, γι’ αυτό και συγχαίρω το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ» Καρδίτσας, που είναι η ψυχή του Συνεδρίου, καθώς και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που από κοινού το σχεδίασαν και το οργάνωσαν.

Από αρχαιοτάτων χρόνων τα φυτά και τα βότανα έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διατροφή, στην οικοτεχνία, στη λαϊκή ιατρική, στις διάφορες θρησκευτικές και μαγικές τελετουργίες, γι’ αυτό και η λαϊκή μούσα τα ύμνησε ποικιλοτρόπως.

Σήμερα τα φυτά και τα βότανα αποτελούν ένα προνομιακό πεδίο της οικονομίας του τόπου μας. Πολλοί νέοι αγρότες ασχολήθηκαν με πρότυπες βιολογικές καλλιέργειες φυτών και βοτάνων και βρήκαν τον τρόπο να τα προωθούν στις εγχώριες και ξένες αγορές, δίνοντας διέξοδο στο μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, που επέφερε η κρίση στη χώρα μας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας ως συνδιοργανώτρια στηρίζει και ενθαρρύνει πάντα τέτοιες αξιόλογες προσπάθειες, όπως αυτή του Κέντρου Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο ΑΠΟΛΛΩΝ».

Καλωσορίζω στην πόλη μας τους εκλεκτούς πανεπιστημιακούς δασκάλους, λαογράφους και ερευνητές που θα ανακοινώσουν στο Συνέδριο. Αναμένοντας τα νέα στοιχεία που θα προκύψουν μέσα από τις εισηγήσεις τους και τον γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο που θα ακολουθήσει, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στις εργασίες του 6ου Πανελλήνιου Συνεδρίου.

Βασίλης Τσιάκος 

Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας
Total
0
Shares