Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στην έναρξη του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού  Θεάτρου Καρδίτσας

agorastos kostas perifereia thessalias 1

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού στην έναρξη του 37ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού  Θεάτρου Καρδίτσας 

Η εποχή που ζούμε είναι αναθεωρητική.

Και σε τέτοιες εποχές οι άνθρωποι πάντα ψάχνουν μια νέα οπτική για τη ζωή. Στην  αναζήτηση για  νέους τρόπους έκφρασης, δημιουργίας, αυτοπραγμάτωσης, αποφόρτισης και αλληλεγγύης, στην προσπάθεια για προσέγγιση και κατανόηση της νέας πραγματικότητας, η Τέχνη ανθίζει ως αναγκαιότητα.

Η Τέχνη, είναι η διαχρονικότερη αντίσταση ποιότητας, απέναντι στην καθημερινότητα και στα προβλήματά της.

Στο πλαίσιο αυτό, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, ένας από τους  μακροβιότερους πολιτιστικούς θεσμούς, μας κάνει περήφανους.

Η Καρδίτσα βγαίνει μπροστά στις Τέχνες και αφήνει βαθύ αποτύπωμα στα πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλίας και ολόκληρης της χώρας.

Και αξίζουν συγχαρητήρια στην Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων ν. Καρδίτσας, στους  συνδιοργανωτές,  υποστηρικτές, συντελεστές και σε όλους τους ερασιτέχνες που με ανταγωνισμό προσφοράς και κατάθεση ψυχής κρατούν άσβεστη τη φλόγα της δημιουργίας.

Γιατί το  ερασιτεχνικό θέατρο είναι προσφορά σε μια πόλη. Είναι προσφορά στην κοινωνία.

Και  έχει πολλά κοινά με την έννοια της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης που  υπηρετούμε  τα τελευταία χρόνια στη Θεσσαλία, αφού στο επίκεντρό της είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Το ερασιτεχνικό θέατρο είναι  κατεξοχήν ένα πεδίο όπου ασκείται κάποιος στη συμμετοχή στην ομάδα και στη συλλογική δημιουργία.

Χαρίζει σε όσους συμμετέχουν την ικανοποίηση της συλλογικής προσπάθειας, τη χαρά της δημιουργίας και την εμπειρία της ανακάλυψης νέων κόσμων και ανθρώπινων πτυχών που δεν είχαν φανταστεί ακόμα και για διπλανά τους, γνωστά, οικεία πρόσωπα.

Πάνω από όλα όμως, δίνει τη χαρά της προσφοράς στην κοινωνία, αφυπνίζει και δίνει οξυγόνο ελπίδας και ανάσες αισιοδοξίας.

Όπως έλεγε και ο Άγγλος κριτικός τέχνης και συγγραφέας  John Ruskin «Η τέχνη είναι ωραία, όταν το χέρι, το κεφάλι και η καρδιά πάνε μαζί».

Καλή επιτυχία




Total
0
Shares
Previous Article
Δωρεάν rapid test στο Μουζάκι

Δωρεάν rapid tests στο Μουζάκι αύριο Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022 - Το πρόγραμμα σε όλη τη Θεσσαλία

Next Article
Τηλεδιάσκεψη των Απόδημων Θεσσαλών με τον κ. Κατσανιώτη

Τηλεδιάσκεψη των Απόδημων Θεσσαλών με τον κ. Κατσανιώτη