Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Χαιρετισμός Γ. Κωτσού στην 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας

.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΗ 16η ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Γ. Κωτσός: Κίνητρα για επιχειρείν στην περιφέρεια προς αξιοποίηση των πολλών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας απηύθηνε ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Γιώργος Κωτσός όπου υπογράμμισε την άμεση ανάγκη στροφής της οικονομικής πολιτικής της χώρας μαςστην στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Όπως τόνισε, βασική αναπτυξιακή κατεύθυνση θα πρέπει να είναι η θέσπιση γενναίων κινήτρων για έντονη επιχειρηματική δράση στην περιφέρεια, ώστε να αξιοποιηθούν πλήρως τα πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και οι μεγάλες παραγωγικές δυνατότητές της.

Αναλυτικά ο κ. Κωτσός ανέφερε τα παρακάτω:

«Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και φίλοι!

Tο Επιμελητήριο Καρδίτσας, υπερβαίνοντας και φέτος την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας, πραγματοποιεί τη 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση με συμμετοχή 140 και πλέον επιχειρήσεων από τη Θεσσαλία και άλλες περιοχές της χώρας.

Το εγχείρημα ήταν εξ’ αρχής πολύ δύσκολο, όμως η ανάγκη για αναζωογόνηση των δυνάμεων της τοπικής αγοράς, ήταν ισχυρότερη από τη φθορά της κρίσης και απέφερε το σημερινό εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Εδώ θα ήθελα να απονείμω τα εύσημα στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Καρδίτσας για την τολμηρή απόφαση που πήρε κόντρα στις οικονομικές αντιξοότητες της περιόδου που διανύουμε!

Αναφέρομαι στη λειτουργία Εκπτωτικού Χωριού για πρώτη φορά στα χρονικά του Νομού, στον ίδιο χώρο όπου διεξάγεται η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση, μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωσή της.

Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα των Καρδιτσιώτικων μικρομεσαίων επιχειρήσεων το οποίο εύχομαι ολόθερμα να κερδηθεί από την πρώτη κιόλας μέρα, φέρνοντας για όλους τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι

Θεωρώ τη 16η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας, πραγματικά μια μεγάλη επιχειρηματική όαση για την οικονομικά εξασθενημένη από τη μνημονιακή επέλαση πατρίδα μας.

Η συνεχιζόμενη για 8 χρόνια οικονομική κρίση, δυστυχώς έχει προκαλέσει ριζικές μεταβολές στην ζωή εκατομμυρίων Ελλήνων καθώς εξαναγκάστηκαν να μειώσουν θεαματικά όλες τις δαπάνες διαβίωσης για να ανταπεξέλθουν κυρίως στην υπερφορολόγηση που τους επιβλήθηκε.

Συνέπεια αυτού ήταν η κάθετη πτώση της κατανάλωσης, η οποία δημιούργησε ένα φοβερό ντόμινο δυσμενών εξελίξεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας μας.

Κυρίως η επιχειρηματικότητα και οι ιδιωτικές επενδύσεις ήταν αυτές που υπέστησαν εξαρχής βαριά πλήγματα από το νέο καθεστώς της αυστηρής δημοσιονομικής λιτότητας.

Όταν η αγορά βρίσκεται σε «ελεύθερη πτώση», έχουν σταματήσει οι επενδύσεις και μοναδικό μέλημα του κράτους είναι η συγκέντρωση χρημάτων από κάθε έλληνα πολίτη, εργαζόμενο, επιχειρηματία, η ελεύθερο επαγγελματία, επόμενο είναι τα «λουκέτα» να πολλαπλασιάζονται, οι θέσεις εργασίας να χάνονται και οι επενδυτές, να επιλέγουν το εξωτερικό για την αξιοποίηση των χρημάτων και των ιδεών τους!

Σήμερα υποτίθεται ότι η πατρίδα μας έχει βγει από τα μνημόνια κατά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις! Ωστόσο όλοι βλέπουμε ότι η οικονομική κρίση συνεχίζεται, επενδύσεις δεν υπάρχουν και η καθημερινότητα για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες γίνεται όλο και πιο δύσκολη!

Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι

Η αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι παραγωγικές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούμε στενά και οργανωμένα για να διώξουμε οριστικά την αποκρουστική παρακμή από τη ζωή μας, καταθέτοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη νέα πορεία που πρέπει να ακολουθήσουμε ως λαός στο σύγχρονο Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Μια από τις κυρίαρχες επιδιώξεις μας πιστεύω ότι πρέπει να είναι η ενίσχυση της υγιούς μικρής και μεγάλης επιχειρηματικότητας σε τομείς όπου ο τόπος μας διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Παράλληλα, απαιτείται η εφαρμογή ενός σταθερού φορολογικού και ασφαλιστικού συστήματος προκειμένου να καταστεί η Ελλάδα ισχυρός πόλος έλξης νέων επενδύσεων!

Είναι αδήριτη ανάγκη σήμερα όσο ποτέ, τα ηνία της ανάπτυξης να δοθούν από το κράτος στην ιδιωτική πρωτοβουλία, με θέσπιση στοχευμένων γενναίων κινήτρων πολυεπίπεδης δράσης που θα ζωντανέψει την εθνική οικονομία.

Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η γεωργία, η κτηνοτροφία, η αγροδιατροφή, η μεταποίηση, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, οι νέες τεχνολογίες, η καινοτομία, είναι τομείς όπου ο τόπος μας μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε διεθνές επίπεδο, αρκεί να υπάρξει ένα τεχνοκρατικά και πολιτικά αξιόπιστο, Εθνικό Σχέδιο Επιχειρηματικής Δράσης και Ανάπτυξης.

Βασικός πυλώνας αυτού του Εθνικού Σχεδίου μπορεί να είναι η θέσπιση κινήτρων για υλοποίηση νέων επενδύσεων στην ελληνική περιφέρεια! Διότι Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα… Είμαστε κι’ εμείς εδώ στην αγροτομάνα Θεσσαλία, στον όμορφο και ιδιαίτερα παραγωγικό Νομό Καρδίτσας!

Έχουμε τη μοναδική Λίμνη Πλαστήρα, τα ιστορικά Άγραφα, τα γραφικά χωριά της Αργιθέας, τη νεαρή Λίμνη Σμοκόβου, έναν απέραντο έφορο κάμπο και υψηλής ποιότητας προϊόντα ζωικής, αλλά και φυτικής παραγωγής που με ειδική επεξεργασία, μεταποίηση και προώθηση, μπορούν να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές!

Πρόκειται για ένα ευρύτατο πεδίο ενασχόλησης, στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί πολυποίκιλη επιχειρηματική δράση με θεαματικά αποτελέσματα!

Καθοριστικό ρόλο σε αυτή την καινούργια προσπάθεια οφείλουν να έχουν και τα Επιμελητήρια, καθώς βρίσκονται σε άμεση επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τις επιχειρήσεις και γνωρίζουν από «πρώτο χέρι» τα προβλήματα, τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους.

Καρδιτσιώτισσες και Καρδιτσιώτες. Φίλες και Φίλοι

Εκφράζω απ’ την καρδιά μου θερμά συγχαρητήρια στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και στην Οργανωτική Επιτροπή της 16ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης για τη μεγάλη προσπάθειά τους να διατηρηθεί ακμαίος στο Νομό μας αυτός ο μοναδικός θεσμός – στήριγμα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών της περιοχής.

Εύχομαι η αδιαμφισβήτητη επιτυχία του σε πολύ δύσκολους καιρούς, να καταδείξει την απόλυτη ανάγκη άμεσης αλλαγής της κρατικίστικης αντίληψης που κυριαρχεί σήμερα στις αποφάσεις και στη λειτουργία της κεντρικής εξουσίας και να ανοίξει νέους ορίζοντες δυναμικών συνεργειών πανελλαδικής, η και διεθνούς εμβέλειας!

Η κυβέρνηση οφείλει να εμπιστευτεί, να ενισχύσει την ελληνική επιχειρηματικότητα και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, διότι αυτή τη στιγμή αποτελούν ίσως τη μόνη λύση για να απεμπλακούμε  γρήγορα από το τέλμα της υπανάπτυξης και να γίνουμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό κράτος όπου ευημερεί και προοδεύει ο λαός του».




Total
0
Shares
Previous Article

Στα Καλύβια Φυλακτής η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ

Next Article

Επίσκεψη Τσιαντή στο Υπουργείο Υποδομών

Related Posts