Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Bravo 2019 στον Δήμο Τρικκαίων

Bravo 2019 στον Δήμο Τρικκαίων

 

Επιβράβευση για το όραμα και τη δράση για τις βιώσιμες πόλεις με το συνέδριο restart mAI city που διοργάνωσε ο Δήμος Τρικκαίων.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου παρέλαβε το σχετικό βραβείο στην εκδήλωση Bravo 2019 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η φετινή εκδήλωση εστίαζε στα θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και στη σύνδεσή τους με τους 17 στόχους του ΟΗΕ. Ακριβώς το θέμα του συνεδρίου που διεξήχθη στα Τρίκαλα τον Σεπτέμβριο του 2019, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχουν οι ελληνικοί Δήμοι να προωθήσουν αλλαγές.

Ακολούθως ο κ. Παπαστεργίου μετείχε σε στρογγυλό τραπέζι, με θέμα την Κυκλική Οικονομία. Στο πάνελ των ομιλητών μετείχαν επίσης, οι Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων (Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας) Γεώργιος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής, Α’ Αντιπρόεδρος ΕΝΠΕ,  Σίσσυ Ηλιοπούλου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης Coca Cola Hellas.

Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε σε δράσεις για τη διαχείριση απορριμμάτων που προωθούνται στα Τρίκαλα, («Πράσινα Σημεία», διαλογή στην πηγή κ.α. με την ΠΑΔΥΘ ΑΕ). Εστίασε στο ότι θα πρέπει οι Δήμοι να ενθαρρύνουν και να επιβραβεύουν τους πολίτες για συμμετοχή στο πλαίσιο διαχείρισης των απορριμμάτων, ως πρακτική των ΟΤΑ. Στόχος είναι, είπε ο κ. Παπαστεργίου, να γίνει πρώτο μέλημα όλων η περιβαλλοντική προοπτική και διάσταση της κοινωνικής δράσης.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ συνομίλησε με τον πρόεδρο της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα. Κυρίαρχο θέμα, οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν, ώστε οι δύο βαθμοί Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουμε με κοινό βηματισμό σε θέματα ενδιαφέροντος. Κάλεσε, τέλος, τον κ. Τζιτζικώστα να επισκεφθεί τα πάτρια εδάφη στα Τρίκαλα.

Ο θεσμός BRAVO 2019, αποτελεί έναν θεσμό κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, που αναπτύσσεται σε εθνικό επίπεδο, με βάση τις πρωτοβουλίες που υλοποιούνται από επιχειρήσεις, Οργανισμούς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών. Μέσω των 250 πρωτοβουλιών και των 35.000 ενεργών πολιτών που συμμετέχουν στο θεσμό BRAVO αναπτύσσεται μια ευρύτερη ενημέρωση και αφύπνιση της ελληνικής κοινωνίας καθώς και ένα δίκτυο ανταλλαγής γνώσης και εμπειριών από τους Οργανισμούς αυτούς, που συμβάλλουν στη δημιουργία της ΕΛΛΑΔΑΣ του ΑΥΡΙΟ.

bravo trikala 1




Total
0
Shares
Previous Article
Ο τρικαλινός πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Ο τρικαλινός πρόεδρος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Next Article
koinoniko merisma

Κοινωνικό Μέρισμα: Πάνω από 1,3 εκατ. οι αιτήσεις – Ανοίγει πλατφόρμα για ενστάσεις