Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής της Αργιθέας!

Μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής της Αργιθέας!

Μπορείς να γίνεις κι εσύ εθελοντής της Αργιθέας!

“Η 5η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού (International Volunteer Day) και εμείς στον Δήμο Αργιθέας προ ολίγου καιρού αποφασίσαμε να συγκροτήσουμε Μητρώο Εθελοντών, υπερψηφίζοντας τον σχετικό κανονισμό λειτουργίας (Αποφ. ΔΣ 41/2020, ΑΔΑ: Ψ6Ζ2ΩΨ3-079)”, αναφέρει ο Δήμαρχος Αργιθέας κ. Ανδρέας Στεργίου σε δημοσίευμα του και συνεχίζει:

“Σήμερα δημοσιεύουμε το λογότυπο της εθελοντικής ομάδας του Δήμου Αργιθέας και προσκαλούμε όσους επιθυμούν να πλαισιώσουν αυτή την ξεχωριστή προσπάθεια, όταν φυσικά οι συνθήκες το επιτρέψουν!

Η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από μια διαρκώς αυξανόμενη ανάγκη για αλληλεγγύη και ανιδιοτελή προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί πλέον δίχως καμία αμφιβολία σε όλες τις εξελιγμένες κοινωνίες ως στάση ζωής ολοένα και περισσότερων συνειδητοποιημένων πολιτών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην εξασφάλιση της κοινωνικής ευημερίας.

Όπως ήταν φυσικό, το φαινόμενο του εθελοντισμού έχει εδραιωθεί και στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, με ευεργετικές επιπτώσεις σε πολλούς τομείς της τοπικής καθημερινότητας και όχι μόνο.

Ως εκ τούτου, ως Δήμος Αργιθέας αποφασίσαμε να ενεργοποιήσουμε ακόμα πιο εντατικά τους δημότες μας και να κινηθούμε θεσμικά και οργανωμένα, προχωρώντας στη δημιουργία Μητρώου Εθελοντών.

Το “Μητρώο Εθελοντών” θα λειτουργήσει ως βάση δεδομένων προσωπικών στοιχείων των εθελοντών αλλά και των επιλογών τους ως προς την εθελοντική εργασία που επιθυμούν να προσφέρουν καθώς και του δυνατού διαθέσιμου χρόνου τους.

Στόχος είναι η ανάληψη όμορφων πρωτοβουλιών και η οργάνωση κοινών δράσεων για το καλό του τόπου μας και του μόνιμου πληθυσμού.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο Δημαρχείο Αργιθέας 2445350401-402-403.”




Total
0
Shares
Previous Article
Agorastos Kolindri new

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας έργο 1.000.000 ευρώ για την βελτίωση του οδικού δικτύου στην περιοχή Δήμου Βόλου

Next Article
kleidi

Βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου