Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

“Μπόνους” για γιατρούς και φαρμακοποιούς για τον εμβολιασμό ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

emvoliasmoi

“Μπόνους” για γιατρούς και φαρμακοποιούς για τον εμβολιασμό ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

  Πρόκειται για ποσά που θα κυμαίνονται από 10 ευρώ έως 50 ευρώ και τα οποία θα λαμβάνουν γιατροί και φαρμακοποιοί, στο πλαίσιο της “εκστρατείας πειθούς” για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

Οικονομικά κίνητρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς, προκειμένου να συμμετάσχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

  Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Βασίλης Κικίλιας, οι γιατροί και φαρμακοποιοί θα λαμβάνουν το ποσό των 10 ευρώ, όταν θα κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό, ενώ το ποσό που θα πιστώνεται σε γιατρούς που εμβολιάζουν ασθενείς στο ιατρείο τους θα ανέρχεται στα 20 ευρώ και στους γιατρούς που θα εμβολιάζουν κατάκοιτους ασθενείς στο σπίτι τους, θα δίδονται 50 ευρώ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο OPEN, τα οικονομικά κίνητρα διαμορφώνονται ως εξής:

10 ευρώ για γιατρούς και φαρμακοποιούς που κλείνουν ραντεβού για εμβολιασμό. Από τα 3 ευρώ, το ποσό αυξάνεται στα 20 ευρώ για τον εμβολιασμό σε ιατρείο.

Από τα 20 ευρώ, το ποσό αυξάνεται στα 50 ευρώ για τον εμβολιασμό κατάκοιτων πολιτών κατ’οίκον.

«Η κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες υγείας» τόνισε ο υπουργός Υγείας, μεταξύ άλλων.

«Τους καλώς να συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια, σε αυτούς τους μήνες του καλοκαιριού που απομένουν, να πείσουμε όσους συμπολίτες έχουν απομείνει και δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν αυτό από εδώ και πέρα» ανέφερε ακόμη.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» σε σχέση με τη μετάλλαξη Δέλτα, υπογραμμίζοντας ότι είναι επιθετική και διασπείρεται εύκολα, ενώ αναμένεται να κυριαρχήσει σχεδόν καθολικά σε λίγο καιρό.

Εμβολιασμός με Pfizer στην Αθήνα - Sputnik Ελλάδα, 1920, 23.07.2021

Σημειώνεται ότι τα οικονομικά κίνηρα για γιατρούς και φαρμακοποιούς προανήγγειλε, χθες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε, συγκεκριμένα, σκοπός της κυβέρνησης είναι να βάλει στο «παιχνίδι της πειθούς των πολιτών που εξακολουθούν να είναι καχύποπτοι ακόμα περισσότερο και τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς».

«Σε αυτή την κατεύθυνση πολύ σύντομα -και αύριο αν είμαστε έτοιμοι- θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για το πώς μπορούμε να ενθαρρύνουμε, να έχουμε ένα πλαίσιο κινήτρων για γιατρούς και φαρμακοποιούς έτσι ώστε να κλείνουν οι ίδιοι περισσότερα ραντεβού» ανέφερε.
Οι προειδοποιήσεις για την κρισιμότητα της κατάστασης έχουν επανέλθει, μετά τη νέα έξαρση του κορονοϊού, με τους ειδικούς να απευθύνουν επανειλημμένα εκκλήσεις προς τους πολίτες για εμβολιασμό.
Σήμερα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι το τέταρτο κύμα του ιού θα μας επισκεφθεί όλους, ενώ αναφερόμενος στην επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα στη χώρα μας, σημείωσε πως στην Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο ανέρχεται στο 95% των νέων μολύνσεων.
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη έκρουσε «καμπανάκι» για την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η μετάλλαξη Δέλτα δεν βλέπει ούτε ηλικίες ούτε τίποτα».
ΠΗΓΗ



Total
0
Shares
Previous Article
ask theoni milovan draskovits

Ο Μίλοβαν Ντράσκοβιτς η πρώτη μεταγραφή για τον ΘΕΟΝΗ Α.Σ.Καρδίτσας !!!

Next Article
Ανανέωσε με τον ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» ο Δημήτρης Ελευθερίου

Ανανέωσε με τον ΓΣ Μουζακίου & Περιχώρων «Γ. Πασιαλής» ο Δημήτρης Ελευθερίου