Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Μπάσκετ με ρομπότ στα Τρίκαλα!

.

Ο Δήμος Τρικκαίων «βλέπει» το αποτέλεσμα της δωρεάς κιτ ρομποτικής σε σχολεία

Μαθητές/τριες του 1ου Γυμνασίου δημιούργησαν δύο ρομπότ που παίζουν μπάσκετ

Αμεσα έπιασαν τόπο τα σχεδόν 200 κιτ ρομποτικής που μοίρασε δωρεάν ο Δήμος Τρικκαίων στα σχολεία τον Φεβρουάριο του 2018. Στο 1ο Γυμνάσιο Τρικάλων, 12 μαθητές χωρισμένοι σε 2 ομάδες έπαιξαν μπάσκετ με τα ρομπότ που κατασκεύασαν στο πλαίσιο του εργαστηρίου Πληροφορικής!

Μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης του 1ου Γυμνασίου χωρισμένοι σε δύο ομάδες, παρουσίασαν σε συμμαθητές και συμμαθήτριες την Τρίτη 29 Μαΐου 2018, δύο ρομπότ, υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής κ. Παπαδούλη. Αυτά τα ρομπότ ονομάζονταν Antetokoumpot (από τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούμπο των Μιλγουόκι Μπακς του NBA) και Kyrobot (από τον Kyrie Irving – Κάιρι Ιρβινγκ των Μπόστον Σέλτικς).

Τα ρομπότ είχαν προγραμματιστεί από τους συμμετέχοντες στο εργαστήρι, να εκτελούν σουτ (δίποντα και τρίποντα) με βάση προκαθορισμένες θέσεις εκκίνησης και παύσης. Στόχος, φυσικά, η νίκη και, υπό τους ήχους του κλασικού Final Countdown του μπιστικού έπους του 1987, ο αγώνας πήρε διαστάσεις!

Παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Ακη Αναστασίου και του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής και της e-trikala κ. Γιάννη Κωτούλα, οι μαθητές σχεδόν χωρίστηκαν σε οπαδούς των δύο ομάδων. Ενθάρρυναν τους «παίκτες» να προγραμματίζουν καλύτερα και, όταν το ματς έγινε ντέρμπι, ενθουσιωδώς υποστήριζαν τη μια ή την άλλη ομάδα. Αβλεψίες ουσιαστικά δεν υπήρξαν, το πρόγραμμα «έτρεξε» κανονικά, σε πλήρη ικανοποίηση του Δημάρχου Τρικκαίων, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο ότι, επί της ουσίας, αυτό είναι το αποτέλεσμα της δωρεάν δράσης του Δήμου. Μια δράση που αφορά και σχετίζεται με την παροχή εργαλείων στους τρικαλινούς μαθητές και μαθήτριες, για να μπορέσουν να ενσωματώσουν στοιχεία της υπολογιστικής σκέψης. Αυτή η πρωτοβουλία, ανέφερε ο κ. Παπαστεργίου, προήλθε από έσοδα της μεγάλης διοργάνωσης του Μύλου των Ξωτικών και ουσιαστικά επιστρέφονται χρήματα στους νεολαίους του Δήμου Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος βράβευσε και τη νικήτρια ομάδα (τους Antetokoumpot), ενώ η διευθύντρια κ. Δήμητρα Αδάμου τόνισε τη σημασία της παρουσίασης των δράσεων του Σχολείου. Διότι η συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνολικής παρουσίασης των προγραμμάτων που υλοποίησαν τη σχολική χρονιά 2017-18 οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου.

Μάλιστα η γιορτή περιλάμβανε και βραβεύσεις μαθητών/τριων που κέρδισαν βραβεία σε αθλητικές ή άλλες διοργανώσεις, αλλά και μπουφέ στους μαθητές/τριες και αποχαιρετιστήρια δώρα στους απόφοιτους, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων ήδη προωθεί τη διαμόρφωση της αυλής του σχολείου για αθλητικές δράσεις με 50.000 ευρώ από το πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ».

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

[RPG id=70840]




Total
0
Shares
Previous Article

Στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας παραδόθηκε το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης των Τρικάλων από τον Δήμαρχο Τρικκαίων

Next Article

Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη