Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυθαιρεσία ΚΤΕΛ Καρδίτσας – Περικοπή δρομολογίων Μουζάκι – Βραγκιανά /Αργύρι

Αλαλούμ Περιφερειαρχών και Κυβέρνησης για «Έργα Αχελώου» - Η Θεσσαλία τελικά χρειάζεται «πανάκριβα» φράγματα ή πεταμένα λεφτά όσα έχουν δαπανηθεί ως τώρα; - Συγκοινωνία στα Ορεινά: Πότε το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, η αρμόδια Αντιπεριφέρεια και η Δημοτική Αρχή Αργιθέας θα δώσουν σύγχρονη λύση; - Στη Θεσσαλία Λίαν αμφίρροπη η μάχη: οι Θεσσαλοί μπορούν να εκλέξουν Νέα Περιφερειάρχη με ελευθερία χωρίς 'άνωθεν' εντολές! _ Ποιά τα αποτελέσματα εργολαβίας για ασφάλεια στα προφράγματα Συκιάς Αργιθέας; - Προς Υπουργείo Εσωτερικών: Προτάσεις για τροποποίηση ν. 4804/21 & 5043/23 ενόψει τοπικών εκλογών 8-10-23 Ο αλλοπρόσαλλος Καλλικράτης κατέκαψε τα Δερβενοχώρια… Το ΔΣ Αργιθέας να «σπάσει» την εσωστρέφεια: χρωστάει 7 παραστάσεις για διεκδίκηση αιτημάτων που έχουν βαλτώσει...

Αυθαιρεσία ΚΤΕΛ Καρδίτσας – Περικοπή δρομολογίων Μουζάκι – Βραγκιανά /Αργύρι

Προς Υπουργό Υποδομών κ Μεταφορών κ Κώστα Α. Καραμανλή
Κοινοποίηση : Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ.Κωστή Νούσιο
° Βουλευτές ν. Καρδίτσας

Θέμα: Περικοπή δρομολογίων αυθαίρετα και άδικα προς ορεινές κοινότητες : Ανθηρό – Μάραθο – Βραγκιανά – Καταφύλλι – Αργύρι Δήμου Αργιθέας από Μουζάκι και αντίστροφα

Αγαπητέ Υπουργέ καλημέρα

Παρά τα συνεχή διαβήματα μας προς το ΔΣ ΚΤΕΛ Καρδίτσας, τα οποία αγνοεί επιδεικτικά και προκλητικά χωρίς να απαντούν ή να δίνουν σαφείς ανακοινώσεις για την τακτικότητα των δρομολογίων στην ορεινή περιοχή Αργιθέας,

^ Παρότι το ΚΤΕΛ λαμβάνει επιδότηση για την εκτέλεση δρομολογίων σε άγονες γραμμές, εδώ και μήνες έχει περικόψει, ουσιαστικά καταργήθηκε η υπεραστική συγκοινωνία, τα δρομολόγια με αποτέλεσμα οι κάτοικοι και δημότες να πληρώνουν άλλα μεταφορικά μέσα με επιβάρυνση (60€ και πλέον για μια μετακίνηση – 120€ Με επιστροφή). Εκτελούν δρομολόγιο ανά 15 ημέρες …..
Πλήρης εμπαιγμός, απόλυτη αδιαφορία για ανάγκες κόσμου…

^ Ο αρμόδιος Τοπικός Αντιπεριφερειάρχης δεν αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και ευαισθησία το δίκαιο και νόμιμο αίτημα μας για αναδιάρθρωση δρομολογίων και στόχο την προσιτή καλή συγκοινωνία των ορεινών κοινοτήτων μας προς και από την αγορά του Μουζακίου και πόλης Καρδίτσας & Τρικάλων.

• Η επίκληση δήθεν μικρής επιβατικής κίνησης είναι αίολη (αστήριχτη) καθότι αφού δεν υπάρχει τακτικότητα, καλή ενημέρωση και εξυπηρέτηση, επόμενο είναι ο κόσμος να ψάχνει άλλες λύσεις.
@ Επιζητούμε συγκοινωνία με αυθημερόν εξυπηρέτηση και ασφάλεια.
Έχουμε προτείνει αλλαγές προς αμοιβαίο όφελος: δημοτών και ΚΤΕΛ.
Με εξορθολογισμό κόστους και συνέργεια τοπικού Δήμου Αργιθέας.

^ Δυστυχώς ούτε οι Αιρετοί ΔΣ και κοινοτήτων δεν παρεμβαίνουν, προφανώς γιατί δεν τους αγγίζει το πρόβλημα (χρήση δημοτικών τζιπ, ατομικά ΙΧ κλπ).
Όμως η αρμόδια Πολιτεία οφείλει να κοιτά ισότιμα όλους !
Απαιτούμε άμεσες λύσεις !

^ Σε τηλεφωνική επικοινωνία με ΚΤΕΛ (τηλ 2445041221): Σήμερα Δευτέρα 30-5-22 μεσημέρι έχει λεωφορείο από Μουζάκι προς Ανθηρό – Βραγκιανά – Αργύρι.
Μετά, το επόμενο: στις 13-6-22 (πέφτει Αγίου Πνεύματος και αμφιβάλλουμε ….αν θα εκτελεστεί).
Μετά κάθε Δευτέρα !
Θυμίζουμε άρθρο 101 παρ. 4 Συντάγματος υπέρ ορεινότητας και νόμο που χορηγεί επιδότηση στα ΚΤΕΛ για άγονες γραμμές.

Στη διάθεση σας

Δημήτρης Παπακώστας – 30/5/22
Νομικός / Αιρετός ΤΑ Αχελώου Αργιθέας / Π. Εν. Αργιθεατών Θεσσαλών




Total
0
Shares
Previous Article
ΓΕΛ Μουζακίου: Αποτίμηση της δράσης «Το Σχολείο «ανοίγεται» στην αγορά εργασίας»

ΓΕΛ Μουζακίου: Αποτίμηση της δράσης «Το Σχολείο «ανοίγεται» στην αγορά εργασίας»

Next Article
Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία: Καταγράφηκαν 308 θετικά κρούσματα covid19

Αποτελέσματα rapid tests στη Θεσσαλία - Δευτέρα 30 Μαΐου 2022

Related Posts