Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αύριο Πέμπτη η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας – Αναλυτικά το πρόγραμμα

Αύριο Πέμπτη η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Θεάτρου Καρδίτσας - Αναλυτικά το πρόγραμμα

 

Ανοίγει η αυλαία του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας

Αυτή την Πέμπτη 27/2 και ώρα 8.30μ.μ. η τελετή έναρξης

Στην Καρδίτσα θα χτυπά η καρδιά του ερασιτεχνικού θεάτρου από αυτή την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και τις 7 Μαρτίου που θα διαρκέσει το 36ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που διοργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και με τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Επί ένα δεκαήμερο, η Καρδίτσα αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του πανελλαδικού ενδιαφέροντος με μια διοργάνωση αντάξια του κύρους του θεσμού που είναι ο μακροβιότερος στο είδος του.

Το πρωί της Τετάρτης 26 Φεβρουαρίου οι εκπρόσωποι των φορέων-συνδιοργανωτών παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, ανακοινώνοντας το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ και καλώντας τον κόσμο να παρευρεθεί σε όλες τις εκδηλώσεις.

Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καραγιάννης, ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λία Ρογγανάκη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος καθώς επίσης και τα μέλη κ. Γιάννης Καραντάνας και Βασίλης Αγραφιώτης.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ-ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός

«Πολιτισμός είναι η επικράτηση του δικαίου πάνω στη δύναμη, της πειθούς πάνω στη βία, του διαλόγου στο μονόλογο, του πνεύματος στην ύλη»

(Will Durant, 1885-1981, Αμερικανός ιστορικός και  φιλόσοφος)

Η  Περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων νομού Καρδίτσας  και το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που βαδίζει για τέσσερις  δεκαετίες μια λαμπρή πορεία καλλιτεχνικής προσφοράς, ποιοτικής ψυχαγωγίας, ανοιχτής συμμετοχής, καταξίωσης και αναγνώρισης.

Η Τέχνη είναι η διαχρονικότερη αντίσταση απέναντι στην καθημερινότητα και τα προβλήματα της. Χτίζει  ανθεκτικές και συνεκτικές κοινωνίες, ξεκλειδώνει την ανθρώπινη επικοινωνία, καλλιεργεί  τη συνεργασία, τη διάδραση, την άμιλλα,  κρατά άσβεστη τη φλόγα της δημιουργίας.

Στηρίζοντας το Φεστιβάλ, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας και όσους  συμμετέχουν και εργάζονται με πάθος για την επιτυχία του θεσμού, στέλνουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα δημιουργίας, συλλογικής προσπάθειας και άλλης οπτικής για τη σύγχρονη ζωή. Με πρωτοπορία και καινοτομία στη δημιουργία θετικών κοινωνικών πόλων σε όλη τη περιφέρεια, με ανθρωπιά και αγάπη για τον συνάνθρωπο. Γιατί  η Περιφέρεια Θεσσαλίας, δεν είναι απλώς μια διοικητική ενότητα, ούτε μια γεωγραφική περιοχή… Είναι Άνθρωποι, μεγάλοι, μικροί, ανώνυμοι, επώνυμοι, σίγουρα διαφορετικοί, αλλά όλοι το ίδιο σπουδαίοι.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας ανοίγει τις πύλες του για 36η χρονιά, αποτελώντας κοιτίδα πολιτισμού για την Καρδίτσα.

Στην εποχή μας, που η πραγματική έννοια της ψυχαγωγίας έχει αλλοιωθεί, όλοι μας έχουμε πραγματικά ανάγκη την επαφή με μία από τις ύψιστες τέχνες, αυτή του θεάτρου, αυτή που γεννήθηκε στην Ελλάδα και που είναι προίκα όλης της ανθρωπότητας.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Καρδίτσας στηρίζει την προσπάθεια της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού μας που εκτός των άλλων στοχεύει στην επικοινωνία των πολιτών μέσω της τέχνης του θεάτρου και στην καλλιτεχνική δημιουργία. Έτσι δημιουργούνται δυνατοί δεσμοί με τους κατοίκους όλων των περιοχών του νομού μας, που συχνά αναζητούν αυθεντικούς τρόπους ψυχαγωγίας.

Η πολιτιστική και καλλιτεχνική κίνηση που επιτυγχάνεται στην Καρδίτσα με την φιλοξενία ερασιτεχνικών σχημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και την επίσκεψη καταξιωμένων στο χώρο τους προσωπικοτήτων του θεάτρου και του κινηματογράφου είναι εκείνη που επάξια και υπερήφανα κατέστησε το φεστιβάλ θεσμό. Ένα θεσμό που αναβαθμίζεται συνεχώς, έχει δημιουργήσει αλληλένδετες σχέσεις με τους συμπολίτες μας και τον έχουν τιμήσει σπουδαίες θεατρικές φυσιογνωμίες ανά τα χρόνια.

Καλωσορίζω όλες τις ομάδες από κάθε μεριά της Ελλάδας που μας τιμούν με την παρουσία τους και διανθίζουν και φέτος το θεσμό με την όρεξη, το ταλέντο και την αγάπη τους για το θέατρο.

Οφείλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους που συμβάλλουν στην διοργάνωση και την υλοποίηση του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με στόχο την προβολή ποιοτικού καλλιτεχνικού θεάματος στους πολίτες και την καλλιέργεια του πνεύματος, με τα ερεθίσματα που παράγει.

Καλωσορίζω τους εκατοντάδες επισκέπτες που θα έρθουν στην Καρδίτσα αυτές τις μέρες για να παρακολουθήσουν το φεστιβάλ. Καλωσορίζω τις πολλές προσωπικότητες από το χώρο του θεάτρου, του κινηματογράφου και όλων των Τεχνών που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους.

Καλή επιτυχία στο 36ο Φεστιβάλ.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος

Η Καρδίτσα υποδέχεται και φέτος το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διεξάγεται στην Ελλάδα. Το 36ο Φεστιβάλ δεν αποτελεί μόνο ένα γεγονός για το θέατρο. Αποτελεί ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που πλέον συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες και πιο αξιόλογες διοργανώσεις. Δεκάδες εραστές της τέχνης, εραστές του θεάτρου, μαζί με καταξιωμένους ανθρώπους του Πολιτισμού, για μία τουλάχιστον εβδομάδα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να προσθέσουν ένα ακόμη λιθαράκι στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της περιοχής μας. Είμαστε περήφανοι που παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Δήμος Καρδίτσας στηρίζουμε το Φεστιβάλ. Θέλω ειλικρινά να συγχαρώ την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων  που με συνέπεια και με αφοσίωση οργανώνει με άψογο τρόπο την όλη εκδήλωση. Όπως θέλω ειλικρινά να συγχαρώ και τους συμμετέχοντες είτε πρόκειται για τους ερασιτέχνες ηθοποιούς είτε και για τους άλλους συντελεστές που παίρνουν μέρος. Όμως πάνω από όλα θέλω να συγχαρώ τον κόσμο της Καρδίτσας που στηρίζει με την παρουσία και το χειροκρότημά του το θεσμό. Αν και τη θεωρώ δεδομένη, εύχομαι κάθε επιτυχία και στη φετινή διοργάνωση.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κώστας Ζυγογιάννης

Εκπροσωπώντας τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, χαιρετίζω την έναρξη του 36ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Η διοργάνωση αυτή (η μοναδική στην Ελλάδα) στόχο έχει να φέρει σε επαφή το κοινό του Νομού μας με το ερασιτεχνικό θέατρο και να παρακινήσει τους νέους να ασχοληθούν περισσότερο με τον πολιτισμό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι όλα αυτά τα χρόνια το Φεστιβάλ έχει αγκαλιάσει στους κόλπους του αξιόλογες θεατρικές ομάδες από όλα τα μέρη της Ελλάδος καταδεικνύοντας, μέσα από τη ματιά των ερασιτεχνών ηθοποιών, τη διαχρονικότητα και την οικουμενικότητα του θεάτρου. Οι ζυμώσεις αυτές προωθούν την πολυμορφία και την πολυπολιτισμικότητα και αναδεικνύουν τη βαθιά σύνδεση των Ελλήνων με τη θεατρική παιδεία.

Το Φεστιβάλ κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να καταστήσει τον Πολιτισμό μία ζωντανή εμπειρία με πιο σύγχρονες προσεγγίσεις, να ικανοποιήσει μεγαλύτερο φάσμα καλλιτεχνικών αναγκών έκφρασης και δημιουργίας, χωρίς να κάνει έκπτωση στα ποιοτικά του κριτήρια.

Ο πολιτισμός σε περίοδο κρίσης αποτελεί πυξίδα ζωής, μας βοηθά να γίνουμε πιο δυνατοί και να αντεπεξέλθουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και σήμερα το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Είμαι σίγουρος ότι και φέτος θα απολαύσουμε εξαιρετικές παραστάσεις. Είμαι επίσης σίγουρος ότι και φέτος η δουλειά της κριτικής επιτροπής θα είναι πολύ δύσκολη. Η ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας έχει κάνεις και φέτος εξαιρετική δουλειά και σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης που στηρίζουμε και αγαπάμε το θεσμό αυτό, είμαστε έτοιμοι για την μεγάλη αυτή γιορτή του Θεάτρου.

Τις ημέρες του Φεστιβάλ , η πόλη μας ζωντανεύει και το γεγονός αυτό έχει αντίκτυπο και στην κίνηση των επιχειρήσεων του Νομού μας.

Καλωσορίζουμε τους ηθοποιούς και όλους τους συντελεστές των παραστάσεων, τους καταξιωμένους καλλιτέχνες που μας τιμούν με την παρουσία τους και ευχόμαστε σε όλους «ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας κ. Μανώλης Στεργιόπουλος

Είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε την αυλαία των 36 χρόνων Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου. Ανταμώνουμε όλοι εδώ σαν φίλοι από χρόνια γιατί αυτό μας ενέπνευσε ο πολιτισμός. Και οι ευχαριστίες δεν είναι τυπικές, δεν έχουν εθιμοτυπικό χαρακτήρα.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έγινε ο βασικός ρόλος σε αυτό το θεσμό. Το ίδιο και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Νούσιος, ο δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος, ο δήμαρχος Σοφάδων και Πρόεδρος της Επιτροπής της ΠΕΔ Θεσσαλίας Θάνος Σκάρλος και το Επιμελητήριο και ο Πρόεδρός του Κώστας Ζυγογιάννης και όλοι εμείς στην αγκαλιά της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Με τέτοια όπλα πρέπει να προσπαθήσει κανείς ενάντια για να μη χάσει τη μάχη της επιτυχίας. Μεγάλη γιορτή και φέτος. Όπως μας αξίζει. Με μια τελετή έναρξης βγαλμένη από το άρωμα του λόγου, της μουσικής και του ένδοξου παρελθόντος. Με τίτλο «Βιώνοντας το αιώνιο ΑΛΛΟ» οι δικοί μας άνθρωποι, τα δικά μας παιδιά θα μας ξεσηκώσουν. Για να ακολουθήσουν  8 διαγωνιστικές μέρες με τους θιάσους που έχουν επιλεγεί και ανάμεσα τους τιμητικά αφιερώματα, σεμινάρια υψηλού επιπέδου,  παρουσιάσεις  βιβλίων  και θα κλείσουμε με την απονομή των βραβείων και το Μουσικό Σχολείο τιμώντας το Γιώργο Νταλάρα.

Η πόλη χαιρετίζει τη ραχοκοκαλιά αυτού του Φεστιβάλ που είναι η Κριτική Επιτροπή: Τον Κώστα Φέρρη, σκηνοθέτη-θεατρικό συγγραφέα-συνθέτη, τον Ηλία Λογοθέτη, ηθοποιό, τη Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφο, τον Παύλο Κάβουρα, καθηγητή του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, τον Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο.

Καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες, όπως άλλωστε κάνουν, να στηρίξουν το θεσμό, να ανοίξουν την καρδιά τους και να πάρουν τα μηνύματα του θεάτρου και με τη φιλοξενία μας να στείλουμε το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η αλληλεγγύη δεν είναι διαπραγματεύσιμη.

Ευχαριστούμε επίσης το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού για την υποστήριξή του, τους  χορηγούς μας που θα τους δείτε αναλυτικά και όλους εσάς, τον Καρδιτσιώτη ζωγράφο Άκη Κοτρώτσιο για το σχέδιο της Αφίσας, τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ που μας αγκαλιάζετε πάντα.

festival theatrou karditsas 2

ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου – Ώρα 8.30μ.μ.

> Τελετή έναρξης – Χαιρετισμοί

> Μουσική παράσταση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών της Καρδίτσας και τίτλο «Βιώνοντας το αιώνιο ΑΛΛΟ»

Συμμετέχουν: Ναπολέων Μουλιάκος (μπουζούκι), Ευάγγελος Δημάκης (κιθάρα-τραγούδι), Ντίνος Οικονόμου (κιθάρα-τραγούδι), Γιώργος Πρασσάς (πιάνο), Κώστας Κουτσιαλής (ακορντεόν),  Στέφανος Γατσαποστόλης (τραγούδι), Άρης Φαλιάγκας (τραγούδι), Ρίτσα Πέτσα (τραγούδι), Αναστασία Σπύρου (τραγούδι), Ειρήνη Γιαννούλα (τραγούδι).

Επιμέλεια: Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης-θεατρικός συγγραφέας-συνθέτης, Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος  Μουσικών  Σπουδών του ΕΚΠΑ, Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου – Ώρα 8.30μμ.

Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας-Μακρακώμης με το έργο «Καλή Αντάμωση» της Γωγώς Ατζολετάκη 

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου – Ώρα 8.30μμ.

Θεατρική Ομάδα Δράσης για την Κοινωνία, τον Πολιτισμό και την Ποιότητα ζωής Γαλατσίου με το έργο «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» του Κάρλο Γκολντόνι 

Κυριακή 1 Μαρτίου  – Ώρα 8.30μμ.

Θεατρικό Εργαστήρι Κω acTa με το έργο «Σφαγείο/Αδέρφια στη δίνη του πολέμου» του Ιλάν Χατσόρ 

Δευτέρα 2 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

Θεατρικό Εργαστήρι Κουφαλίων «Δρώμενο» με το έργο  «Τα Σκουπίδια» του Γιάννη Ξανθούλη 

Τρίτη 3 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

Θεατρική παράσταση εκτός διαγωνισμού

«Κύριε Αττίκ τελειώσαμε..!!!» του Γιώργου Α. Χριστοδούλου

Σκηνοθεσία: Φωτεινή Νταφοπούλου

Τον Αττίκ ενσαρκώνει ο Πέτρος Αποστολόπουλος

Τετάρτη 4 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

Πειραματική Σκηνή Θεατρικών Εργαστηρίων ΄΄Μελίνα Μερκούρη΄΄ Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών Δήμου Νεάπολης-Συκεών Θεσσαλονίκης με το έργο «Φλαντρώ» του Παντελή Χορν 

Πέμπτη 5 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

> Θεατρική Ομάδα ENTREMOSOTROS της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης με το έργο  «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» των Μιχάλη Ρέππα-Θανάση Παπαθανασίου

> Τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη

Ομιλητής: Ηλίας Γεωργάκης, δημοσιογράφος 

Παρασκευή 6 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

> Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Η Φόνισσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

> Τιμητικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη, θεατρικό συγγραφέα, συνθέτη Κώστα Φέρρη

Ομιλητές:

Θανάσης Λάλας, δημοσιογράφος, συγγραφέας, εικαστικός

Λάμπης Ταγματάρχης, δημοσιογράφος 

Σάββατο 7 Μαρτίου – Ώρα 8.30μμ.

> Απονομή βραβείων

> Τελετή Λήξης – Χαιρετισμοί

> Μουσικό πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τον μουσικό και ερμηνευτή Γιώργο Νταλάρα

festival theatrou karditsas 1

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου, ώρες 5.30 έως 7.30 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Σεμινάριο με επιμορφωτές τον κ. Αντώνη Χαλκιά, σκηνογράφο και τον κ. Παύλο Κάβουρα, ανθρωπολόγο, και θέμα «Σύμβολα».

Τετάρτη 4 Μαρτίου, ώρες 5.30 έως 7.00 μ.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτας

Σεμινάριο με επιμορφώτρια την κ. Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφο, και θέμα «Σενάρια».

Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρα 11.00 π.μ.

Α’ Βρεφικός Σταθμός Καρδίτσας (Καμινάδων)

Θεατρικό παιχνίδι με θέμα «Χορεύω στης καρδιάς σου το χτύπο»

Επιμέλεια εκδήλωσης: Σινάνη Σύλβια, παιδαγωγός θεάτρου-εμψυχώτρια

Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρες 5.30 έως 7.00 μ.μ.

Αρχαιολογικό Μουσείο Καρδίτσας

Σεμινάριο με επιμορφωτή τον κ. Θανάση Λάλα, δημοσιογράφο, και θέμα «Συνέντευξη με τον Χάρολντ Πίντερ».

Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρες 5.30 έως 7.30 μ.μ.

Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

Σεμινάριο με επιμορφωτή τον κ. Γιάννη Μετζικώφ, ενδυματολόγο, και θέμα «Η αισθητική στο θέατρο».

Παρασκευή 6 Μαρτίου, ώρα 11.30 π.μ.

Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων

Συνάντηση μαθητών του Γενικού Λυκείου Σοφάδων με τον κ. Θανάση Λάλα, δημοσιογράφο.

Σάββατο 7 Μαρτίου, ώρα 18:30

Αίθουσα εκδηλώσεων ξενοδοχείου ΚΙΕΡΙΟΝ (Ημιώροφος)

Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Λάλα με τον Γιώργο Νταλάρα με τίτλο «Γιώργος Νταλάρας … και το καλοκαίρι κρυώνω!».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

Κώστας Τσιάρας, Υπουργός Δικαιοσύνης

Μανώλης Στεργιόπουλος, Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων

Θα μιλήσουν επίσης ο Θανάσης Λάλας και ο Γιώργος Νταλάρας.

Σε συνδιοργάνωση με το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και τις Εκδόσεις Αρμός.

Η Κριτική Επιτροπή

Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θιάσων θα αναλάβουν οι:

> Κώστας Φέρρης, σκηνοθέτης-θεατρικός συγγραφέας-συνθέτης

> Ηλίας Λογοθέτης, ηθοποιός

> Μιρέλλα Παπαοικονόμου, σεναριογράφος

> Παύλος Κάβουρας, καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

> Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος

Τα Βραβεία που θα απονεμηθούν:

  • Καλύτερης Παράστασης
  • Σκηνοθεσίας
  • Επιλογής Κειμένου
  • Α’ Γυναικείου Ρόλου
  • Α’ Ανδρικού Ρόλου
  • Β’ Γυναικείου Ρόλου
  • Β’ Ανδρικού Ρόλου
  • Ενδυματολογίας
  • Σκηνογραφίας «Τάσος Ζωγράφος»
  • Μουσικής Επιμέλειας
  • Μουσικής Σύνθεσης
  • Χορογραφίας – Κίνησης
  • Βραβείο Κοινού

Απευθείας μετάδοση

Για άλλη μια χρονιά, θα υπάρχει η δυνατότητα της απευθείας μετάδοσης όλων των παραστάσεων μέσω live streaming από την ιστοσελίδα της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων (www.enpolis.gr) έτσι ώστε οι όπου γης Έλληνες να μπορέσουν να ζήσουν αυτή τη μαγεία του θεάτρου.

Το «ραντεβού» με το θεατρόφιλο κοινό θα δίνεται καθημερινά στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας.

Το εισιτήριο είναι συμβολικό και κοστίζει 5 ευρώ (εκτός από αυτό της έναρξης που είναι 7 ευρώ).

Παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

Χορηγοί: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Ψυχιατρική Κλινική ΚΑΣΤΑΛΙΑ, ΘΕΟΝΗ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό

Χορηγοί επικοινωνίας: ΕΡΤ 3, ΕΡΤ Λάρισα, ΕΡΤ Βόλος

ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ




Total
0
Shares
Previous Article
Ο Διευθυντής της Π.Υ. Ν. Τρικάλων Δ. Γαλάνης στο Δήμαρχο Πύλης Κ. Μαράβα

Ο Διευθυντής της Π.Υ. Ν. Τρικάλων Δ. Γαλάνης στο Δήμαρχο Πύλης Κ. Μαράβα

Next Article
Dionisis Fotis slide

40ήμερο μνημόσυνο Διονυσίου Φώτη