Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αυλαία με καινοτόμα δράση στον 8ο Μύλο των Ξωτικών

milos lixi slide

 

Με νέο ρεκόρ 1.168.081 επισκέψεων ολοκληρώθηκε η πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας

Μέρος των κερδών δίνεται για ίδρυση Πόλου Καινοτομίας στα Τρίκαλα

Αν μιλούσαν μόνον οι αριθμοί, δεν θα επρόκειτο μόνο για το ρεκόρ των 1.168.081 επισκέψεων. Ούτε για τα 2.183 λεωφορεία, τα πάνω από 250.000 επιβατικά ΙΧ, τις 38 ημέρες λειτουργίας, τις 148 εκδηλώσεις, τα 4.542 κιλά ζαχαρωτών, τα 8.520 κιλά σοκολάτας, τα 1.000.000 likes, τα 3.000.000 προβολών των φωτογραφιών… του 8ου Μύλου των Ξωτικών.

Διότι οι αριθμοί δεν θα συνυπολόγιζαν το χαμόγελο και τη ζεστασιά, τη φιλοξενία και την αισιοδοξία, τη μεγάλη αγκαλιά που απλόχερα ένιωσαν όλοι οι επισκέπτες του Μύλου.

Και δεν θα έδιναν βαρύτητα στο πιο σημαντικό νέο: στη χρηματοδότηση του Πόλου Καινοτομίας που ιδρύει ο Δήμος Τρικκαίων στα Τρίκαλα!

Αυτό ανακοίνωσε στην τελετή λήξης (το απόγευμα της Κυριακής 6 Ιανουαρίου 2019) ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι μέρος των κερδών του Μύλου επιστρέφει ξανά στην τρικαλινή κοινωνία. Πέρυσι, με τα δωρεάν 200 κιτ ρομποτικής σε όλα τα σχολεία του Δήμου. Φέτος, με την έναρξη του Πόλου Καινοτομίας. Μιας κοιτίδας, δηλαδή, δημιουργικότητας, που θα συνδυάζει την τεχνολογία με την αγροτική παραγωγή, παράγοντας καινοτόμες λύσεις, προσφέροντας πεδίο δημιουργίας και αναδεικνύοντας τα νέα δεδομένα για τον πρωτογενή τομέα στη νέα εποχή.

Η ανακοίνωση αυτή εντυπωσίασε τους – παρά το υπερβολικό κρύο – επισκέπτες του Μύλου, που είδαν τα Ξωτικά να στήνουν ένα μικρό πάρτι και να λένε το πρόσκαιρο αντίο στους εκατοντάδες χιλιάδες φιλοξενούμενους του Μύλου και φίλους των Τρικάλων. Οσους, δηλαδή, κατέκλυσαν την πόλη και επισκέφθηκαν όλη τη γύρω περιοχή.

Τον χειμώνα του 2018-19, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων υποδέχθηκε φίλους και φίλες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα (κυριολεκτικά) και από χώρες των Βαλκανίων. Εξάλλου, το «Ταξίδι στα Χριστούγεννα του κόσμου», ως κεντρικό φετινό θέμα, έδωσε τη δυνατότητα να αυξηθεί συνολικότερα η διοργάνωση: σε έκταση, σε επισκέψεις, σε δράσεις, όπως ανέφεραν, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας και Οδ. Ράπτης.

Αλλά η γιορτή δεν τελειώνει εδώ. Μόλις άρχισε ο προγραμματισμός για τον 9ο Μύλο των Ξωτικών! Ραντεβού τον ερχόμενο Δεκέμβριο!

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων


milos

milos

milos

milos

milos

milos

milos

 




Total
0
Shares
Previous Article

Ενημέρωση για όλα τα σχολεία του Δήμου Αργιθέας

Next Article
Τοπική αυτοδιοίκηση

Τοπική αυτοδιοίκηση