Αύγουστος Πανταζίδης – Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης

Tο όνομά του συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30» γεγονός το οποίο θεωρεί «ηθική επιβράβευση».

Ως παιδιά όλοι ονειρευτήκαμε διαστημόπλοια, αστροναύτες και πλανήτες. Ο 29χρονος Αύγουστος Πανταζίδης, όχι απλά τα ονειρεύτηκε, αλλά έχει φτάσει πιο κοντά από κάθε άλλον Έλληνα στο να τα ζήσει!

Ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος αστροναύτης, συμμετέχει στην προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος.

Μάλιστα, αυτή δεν είναι η πρώτη συμμετοχή για τον κ. Πανταζίδη σε προσομοίωση αποστολής στη Σελήνη, καθώς έχει λάβει μέρος σε άλλες τρεις ως αστροναύτης τόσο με τη “γεωλογική” όσο και τη γεωπονική ιδιότητά του.

Πώς είναι όμως στην πράξη να είναι κανείς αστροναύτης;

Όπως εξηγεί μιλώντας στον ΣΚΑΪ, οι προπονήσεις είναι ατελείωτες και απαιτητικές για να φτάσει κάποιος να ταξιδεύει στο διάστημα, καθώς θα πρέπει πρώτα να έχει μάθει τέλεια να καταδύεται σε μεγάλα βάθη.

«Έχω επιλέξει ένα πρόγραμμα το οποίο θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια και αποκτάς πολλές δεξιότητες. Ψυχολογική και σωματική άσκηση, ασκήσεις ηρεμίας και δεξιότητες πιλότου συνθέτουν το προφίλ του αστροναύτη. Από το 2015 έχω ξεκινήσει την προσπάθεια μου, καθώς πρώτα ήθελα να χτίσω το ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Έχω σπουδάσει στην Ελλάδα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης», δηλώνει ο 29χρονος αστροναύτης.

Όπως αναφέρει στις αποστολές στο διάστημα, χάνεις πολύ μυική μάζα, καθώς είναι σαν να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι για τόσο καιρό και γι’ αυτό απαιτούνται και ασκήσεις ενδυνάμωσης.

Ένα από τα επόμενα βήματα του κ. Πανταζίδη είναι να ξεκινήσει εκπαίδευση σε ακραίες συνθήκες που θα τον βοηθήσουν να αποκτήσει το εισιτήριο για να ταξιδέψει στο διάστημα.

Η μεγάλη επιβράβευση για τις προσπάθειες του ήρθε πριν από λίγους μήνες όταν επελέγη ανάμεσα σε 18.000 άτομα από την αμερικανική εταιρία Advancing Exploration (AdvancingX) στο πρώτο πλήρωμα εκπαιδευόμενων ιδιωτών αστροναυτών. Όσοι καταφέρουν να επιλεγούν ολοκληρώνοντας το τετραετές πλάνο δοκιμασιών, θα πετάξουν σε υπό-τροχιακή πτήση το 2023.

«Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και να κάνουμε αυτό που αγαπάμε», τονίζει.

Σημειώνεται ότι από το Σάββατο (24/10) το όνομα του Αύγουστου συμπεριλαμβάνεται στην ελληνική λίστα Forbes «Οι 30 πιο επιτυχημένοι κάτω των 30» γεγονός το οποίο θεωρεί «ηθική επιβράβευση» των μέχρι τώρα προσπαθειών του.

vradini.grTotal
1
Shares
Previous Article

Συναγερμός για νέο μήνυμα «παγίδα» στο messenger

Next Article

Μαυρομμάτι: Έσκασε φιάλη προπανίου - Τραυματίστηκε ΙερέαςTotal
1
Share