Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αθωράκιστοι μπροστά στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων 

syriza new logo 2020

Αθωράκιστοι μπροστά στο άνοιγμα σχολείων και πανεπιστημίων 

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. 

Για μια ακόμη φορά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανοίγουν όπως σχεδόν έκλεισαν. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς βρίσκονται στο ίδιο έργο θεατές…

Οι μαθητές και μαθήτριες, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες επιστρέφουν στις εκπαιδευτικές τους υποχρεώσεις, με τη μετάλλαξη «Όμικρον» να καλπάζει, χωρίς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας να πάρει, έστω και την τελευταία στιγμή, κάποια σοβαρά μέτρα προστασίας. Αντίθετα, στα σχολεία εμμένει στην άρνηση της μείωσης των μαθητών ανά τμήμα, στο αυθαίρετο όριο του 50%+1 νοσούντων μαθητών για το κλείσιμο ενός τμήματος, ενώ ταυτόχρονα επαίρεται για το «μικρό ποσοστό» των τμημάτων που έκλεισαν. Στα δε πανεπιστήμια δεν έλαβε ούτε ένα μέτρο προστασίας της δημόσιας υγείας! Ισχύει ακόμα η περιβόητη ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία ανοίγουν με τη μέγιστη δυνατή πληρότητα. Ακόμη, συνεχίζοντας τη χλεύη προς τον εκπαιδευτικό κόσμο, αυξάνει τα self-tests από δύο σε τρία για τα σχολεία και αυτό μόνο για την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων.

Η επιστημονική επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδρίασε απλά για να ανακοινώσει αυτά που ήδη είχε αποφασίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και διέρρεε στα Μέσα Ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες, λειτουργώντας ως εργαλείο προώθησης των κυβερνητικών αποφάσεων. Ακόμη και μετά τη διαρροή από μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων ότι το 50%+1 δεν ήταν πρόταση των επιστημόνων την προηγούμενη φορά, η κυβέρνηση αυθαίρετα, εμμονικά και εγκληματικά ανεύθυνα εμμένει στη θέση αυτή παρά τις έντονες διαφωνίες πολλών ειδικών και εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι τονίζουν πως τα σχολεία είναι τεράστιες εστίες διασποράς.

Η Εκπαίδευση, όπως και η Υγεία έχουν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους, καθώς κανένα νέο ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, τη στιγμή που τα κρούσματα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Φυσικά, κανένας λόγος δεν γίνεται από την κυβέρνηση για ελάφρυνση της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίστανται οι οικογένειες από την αγορά μασκών και tests. Ενώ υποτιμά τη νοημοσύνη όλων με τη διατίμηση του PCR στα 47 ευρώ και επιλέγει να κατασπαταλά δημόσιο χρήμα σε επικοινωνιακές πρακτικές και ανούσιες φιέστες, αντί να επενδύει στην προστασία της δημόσιας υγείας με ουσιαστικά μέτρα.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, ο εκπαιδευτικός κόσμος συνεχίζει να αγωνίζεται για ανοιχτή αλλά και ασφαλή δημόσια Εκπαίδευση, απαιτώντας ουσιαστικά υγειονομικά μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και των πανεπιστημίων, κατάργηση των αυθαίρετων ρυθμίσεων για το κλείσιμο των σχολικών τμημάτων και αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε μια τεκμηριωμένη επιστημονική βάση. 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article
opeka agrotiki estia

ΟΠΕΚΑ. Πότε πληρώνονται ΚΕΑ, επιδόματα ενοικίου, γέννησης, προνοιακά Ιανουαρίου 2022

Next Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου - Κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου λίμνης Πλαστήρα Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου λίμνης Πλαστήρα την Πέμπτη 13 Ιουλίου Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Ευχαριστήριο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Καρδίτσας και την IPA Καρδίτσας - Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα - Δήμος Λίμνης Πλαστήρα

Αποτελέσματα των δημαιρεσιών στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα

Related Posts