Αθλητικές δράσεις του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

 Σήμερα, Παρασκευή 27/9/2019, στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου πραγματοποίησε αθλητικές δράσεις εντός του σχολικού ωραρίου.

 Υλοποιήθηκαν αερόβιες κινητικές δραστηριότητες, ομαδικά αθλήματα και ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής. Προηγήθηκε ομιλία του εκπαιδευτικού φυσικής αγωγής κ. Δημητρίου Φωτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου καθώς και παρουσίαση του αθλήματος Badminton.

 Η δράση ξεκίνησε με την ομιλία του διευθυντή του σχολείου κ. Νικόλαο Πάνο, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα ότι θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε την αξία της άθλησης, καθώς μέσω αυτής έχουμε πολλαπλή ωφέλεια, τόσο σε ο,τι αφορά την εκγύμναση του σώματος μας, αλλά και τη διάπλαση της προσωπικότητας μας. Ο αθλητισμός είναι ένας τομέας στον οποίο οφείλουμε να δίνουμε τη δέουσα προσοχή. Επίσης προέτρεψε τους μαθητές να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την κατάκτηση της γνώσης διότι ο δρόμος της γνώσης είναι ένας δύσκολος και διαρκής αγώνας και ο αθλητισμός μπορεί να τους δώσει παραδείγματα για να πετύχουν τους στόχους τους.

 Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών για την ανάγκη απόκτησης ενός υγιούς τρόπου ζωής.

Από τη Διεύθυνση του ΣχολείουTotal
0
Shares