Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Αθανάσιος Δημόπουλος: «Οχι» σε προνόμια για εμβολιασμένους – Μεταδίδουν και αυτοί τον κορωνοϊό

Mπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της covid-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι
covid emvolio 2

Αθανάσιος Δημόπουλος: «Οχι» σε προνόμια για εμβολιασμένους – Μεταδίδουν και αυτοί τον κορωνοϊό

Mπορεί να μεταδώσει τον κορωνοϊό κάποιος που είναι εμβολιασμένος κατά της covid-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι, όπως δήλωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος, Ως εκ τούτου, τόνισε, μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Ο κ. Δημόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία» σπεύδουν να εμβολιαστούν. Στόχος, όπως είπε, στους επόμενους δύο μήνες να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά το εμβόλιο με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca». Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο (μία σπάνια ανεπιθύμητη παρενέργεια) μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη 2η δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.




Total
0
Shares
Previous Article
panepistimio aithousa mathites

ΥΠΑΙΘ: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις κατ’ εξαίρεση μετεγγραφές/μετακινήσεις φοιτητών - Ποιοι οι δικαιούχοι

Next Article
forologika vro eksoda

Ανατροπή με τα ενοίκια στην εφορία: Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά η πληρωμή τους