Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Άσκηση ετοιμότητας για σεισμό στο Εσπερινό Καρδίτσας

Ασκηση ετοιμότητας για σεισμό στο Εσπερινό Καρδίτσας

 

Το Εσπερινό Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Καρδίτσας επισκέφτηκε το απόγευμα της Δευτέρας κλιμάκιο επιστημόνων του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) με επικεφαλής τον Καρδιτσιώτη Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών του ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμη Λέκκα στο πλαίσιο των διήμερων δράσεων και ασκήσεων ετοιμότητας σε σχολικές μονάδες της Καρδίτσας.

Ο κ. Λέκκας παρακολούθησε την άσκηση ετοιμότητας – εκκένωση του σχολείου που υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού όπως παρατήρησαν οι εκπρόσωποι του ΟΑΣΠ αξιολογώντας την άσκηση, τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές/τριες αντέδρασαν συντονισμένα και σύμφωνα με το σχεδιασμό, συνεργάστηκαν άψογα και έφεραν σε πέρας με απόλυτη επιτυχία την άσκηση. Στη συνέχεια έγινε ενημέρωση από τον κο Λέκκα για το έργο και τις δράσεις που επιτελεί ο ΟΑΣΠ και ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του σχολείου για θέματα διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου και λήψης μέτρων για την προστασία των ανθρώπων της σχολικής κοινότητας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον σεισμό.

Η δράση είχε θετικά αποτελέσματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς που ευχαρίστησαν τον κ. Λέκκα και τους εκπροσώπους του ΟΑΣΠ για την ενημέρωση.


Εσπερινό Γυμνάσιο Καρδίτσας

esperino karditsas seismos 1

esperino karditsas seismos 2




Total
0
Shares
Previous Article
ΕΠΑΛ: Συνειδητή επιλογή για τους νέους και όχι επιλογή ανάγκης

ΕΠΑΛ: Συνειδητή επιλογή για τους νέους και όχι επιλογή ανάγκης

Next Article
Κυνηγετικός Σύλλογος Μουζακίου

Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Μουζακίου