Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Υπάρχει και πολιτική με ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Ασημίνα Σκόνδρα: Υπάρχει και πολιτική με ανθρωπιά και αλληλεγγύη

Γράφει η Α. Σκόνδρα, βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας 

Η χώρα μας, την τελευταία τετραετία, έχει ανακτήσει την γεωπολιτική της ταυτότητα στον παγκόσμιο χάρτη. Οι διεθνείς επαφές και συμμαχίες που καλλιεργεί ο Πρωθυπουργός στο εξωτερικό, την έχουν καταστήσει ως ισότιμο συνομιλητή στα θέματα που αφορούν τις οικονομικές, διπλωματικές, πολιτικές, αλλά και εθνικές εξελίξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και την Ευρώπη.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της δυτικής διπλωματίας και της εξισορρόπησης των δυνάμεων στην περιοχή μας, η ελληνική ηγεσία επιλέγει να απαντά ευθέως στις ρητορικές  προκλήσεις των γειτόνων, αλλά πάντα με διάθεση αποκλιμάκωσης και ειρηνικής επίλυσης των διαφορών που η άλλη πλευρά προτάσσει.

Τα μεγάλα λόγια, η πολεμική ρητορική, αλλά και οι καθημερινές παραβιάσεις των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας και των Διεθνών Συμβάσεων, χρησιμοποιούνται από την τουρκική ηγεσία ως ένα μέσο παραπλάνησης του τουρκικού λαού, για την δήθεν εχθρικότητα της Ελλάδας προς την Τουρκία.

Στον αντίποδα, η ελληνική πλευρά παρακολουθεί στενά την κλιμάκωση της πολιτικής αυτής και παρεμβαίνει με όλα τα μέσα, με σκοπό τον κατευνασμό, την αποτροπή και την αποκατάσταση της αλήθειας διεθνώς, τόσο στο μεταναστευτικό, όσο και στις άμεσες διπλωματικές και πολεμικές προκλήσεις από αέρος και θαλάσσης.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θωρακίζει τη χώρα με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να μην είναι ευάλωτη σε προκλήσεις και επιθέσεις. Ωστόσο, μένουμε σταθεροί στην πεποίθηση, ότι οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Οι καταστροφικοί σεισμοί που έπληξαν, λίγες ημέρες πριν, την Τουρκία και την Συρία συγκλόνισαν των πλανήτη. Πολλές ημέρες αργότερα και ακόμα ανασύρονται επιζώντες από τα συντρίμμια, ενώ οι νεκροί είναι δεκάδες χιλιάδες.

H Ελλάδα, από την πρώτη στιγμή προέβη στην αποστολή άμεσης βοήθειας για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια, αλλά και σημαντικής ανθρωπιστικής βοήθειας. Στέλνουμε συνεχώς είδη άμεσης ανάγκης και τρόφιμα. Η κινητοποίηση της πολιτείας αλλά και των πολιτών είναι συγκινητική. Είναι υποχρέωσή μας να βοηθήσουμε τους γείτονές μας και αυτό πράττουμε. Ο ανθρωπισμός και η αλληλεγγύη των λαών στέκονται πολύ ψηλότερα και πολύ ισχυρότερα από τις πολιτικές διαφορές των κρατών, ειδικότερα όταν αυτές δυναμιτίζονται για πολιτικές επιδιώξεις.

Ο τουρκικός λαός, μετά το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε από το σεισμό, δείχνει να αντιλαμβάνεται τους στόχους, τις επιδιώξεις και την τακτική της ηγεσίας του. Αντίθετα, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδεικνύει και αναδεικνύει παγκοσμίως την ανωτερότητα της Ελλάδας και των Ελλήνων, και σε μια βαθιά ανθρωπιστική κρίση, όπως αυτή που έπληξε την Τουρκία, λίγες ημέρες πριν, προβαίνει σε πράξεις ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και ειρηνικής γειτνίασης.
Total
0
Shares
Previous Article
Mousio Mavrommati karaiskakis

Εκδήλωση με τίτλο «Γνωρίζοντας τον Καραϊσκάκη» το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στο Μαυρομμάτι

Next Article
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Π.Σ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Ενημέρωση ψηφοφόρων για την εκλογή προέδρου στις 24 Σεπτεμβρίου 2023 - ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ν.Ε. Καρδίτσας: Περιοδείες κλιμακίων υποψηφίων βουλευτών σήμερα Τρίτη 2 Μαΐου - Απέναντι στις διεκδικήσεις των αγροτών η κυβέρνηση Μητσοτάκη σηκώνει ασπίδα αυταρχικότητας με ματ και χημικά - Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών από την 1η Ιανουαρίου 2023 προβλέπεται από τον ασφαλιστικό «νόμο Βρούτση»

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας: Καμπάνια αλληλεγγύης στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας

Related Posts

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Πορτή και Κανάλια του Δήμου Μουζακίου
Διαβάστε περισσότερα

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου – Σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα και σε περιοχές της Καρδίτσας

Διακοπή ηλεκτροδότησης αύριο Κυριακή 21/4 σε όλο το Δήμο Μουζακίου και σε όλη τη δυτική και ανατολική Αργιθέα από 06:00 έως 08:00