Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Το κύρος, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια κατακτώνται…

Ασημίνα Σκόνδρα

Ασημίνα Σκόνδρα: Το κύρος, η αξιοπιστία και η αξιοπρέπεια κατακτώνται…

Προσηλωμένοι στην οικονομία, στην πανδημία και τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, παραβλέπουμε κάποιες φορές πολύ σημαντικά ζητήματα, που αφορούν το κύρος, την εικόνα και την δυναμική της Χώρας μας στο διεθνές περιβάλλον.

Παραβλέπουμε θέσεις και στάσεις του Πρωθυπουργού μας και της Κυβέρνησης, που ωστόσο είναι σημαντικές γιατί καθορίζουν την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία της πατρίδας μας.  Τα χαρακτηριστικά αυτά όμως είναι εξαιρετικής σημασίας, για την εξέλιξη ζητημάτων εθνικών, γεωπολιτικων, επενδυτικών, κοινωνικών και οικονομικών τομέων.

Δύο γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας, δεν ήταν καθόλου ασήμαντα, όπως πιθανός σκέφθηκαν κάποιοι. Αντιθέτως εξέπεμψαν μηνύματα προς πολλούς αποδέκτες, ότι στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρή, ισχυρή Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός με ηγετικά χαρίσματα, που διεκδικεί και υπερασπίζεται τα δίκαια της Χώρας του, χωρίς να κρύβεται και να υπεκφεύγει. Λέει τα πράγματα με το όνομα τους, είτε βρίσκεται στο Μαξίμου, είτε σε διεθνή Φόρα.

Το πρώτο γεγονός διαδραματίστηκε σε συνέντευξη τύπου, όπου όλοι γίναμε μάρτυρες ενός θρασύτατου περιστατικού. Η απάντηση, η στάση και το ύφος του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην Ολλανδέζα δημοσιογράφο, που επιχείρησε να διασύρει και να προσβάλει τη Χώρα και τον ίδιο, στο θέμα του μεταναστευτικού, επικροτήθηκε από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ανεξαρτήτου κόμματος και πολιτικής ιδεολογίας, γιατί μας έκανε όλους να νιώσουμε σιγουριά και υπερηφάνεια.

Το δεύτερο συνέβη στο Παρίσι, κατά τον εορτασμό για την 75η επέτειο από την ίδρυση της UNESCO. Εκεί ο  Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε ευθαρσώς, το ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Ένα αίτημα, που ετέθη για πρώτη φορά το 1984 ,από την Υπουργό Πολιτισμού εκείνης της περιόδου, την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη.

Εδώ και 39 χρόνια, και παρά του ότι, η Βρετανική κοινή γνώμη τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα, οι Κυβερνήσεις της Μεγάλης Βρετανίας υπεκφεύγουν, επικαλούμενες την μόνιμη άρνηση του Βρετανικού Μουσείου, για επιστροφή των αρχαιοτήτων, που απέσπασε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα.

Σήμερα, ο Πρωθυπουργός μας συναντά τον Ομόλογο του, Πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας κ. Μπόρις Τζόνσον, όπου μεταξύ άλλων, θα θέσει το ζήτημα επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. Έχει άλλωστε αποσαφηνιστεί, ότι η υπόθεση είναι πολιτική, δεν αφορά τα Μουσεία, αλλά την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φέτος, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τον Αγώνα Ανεξαρτησίας των Ελλήνων του 1821, είναι η κατάλληλη στιγμή, τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που κλάπησαν τον 19ο αιώνα και βρίσκονται από τότε στο Λονδίνο, να επιστρέψουν στη γενέτειρά τους και να επανενωθούν, με τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα.

Τέτοιους ηγέτες χρειαζόμαστε οι Έλληνες, για να ξεπεράσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα των περασμένων ετών, αλλά και η Ελλάδα, ώστε ισχυρή και περήφανη, να κατακτήσει τη θέση που αξίζει διεθνώς.




Total
0
Shares
Previous Article
Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ Αυστραλίας

Παγκόσμια Συνομοσπονδία Θεσσαλών: Χειροτονία του Επισκόπου Μαγνησίας Χριστοδούλου στο Σύδνεϋ Αυστραλίας

Next Article
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας Κώστα Τσιάρα - Κώστας Τσιάρας

Μήνυμα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Βουλευτή Καρδίτσας της ΝΔ κ. Κώστα Τσιάρα για την 48η Επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου