Ασημίνα Σκόνδρα: Στενή συνεργασία προς όφελος Ελλάδας και Αυστρίας

Share

Στενή συνεργασία προς όφελος Ελλάδας και Αυστρίας

Συμφώνησαν η Βουλευτής και Πρόεδρος της Ελληνοαυστριακής Φιλίας κ. Σκόνδρα και η Πρέσβης της Αυστρίας κα. Πόππελλερ

Συνάντηση εργασίας είχε η Βουλευτής Καρδίτσας και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Αυστρίας κ. Ασημίνα Σκόνδρα με την Πρέσβειρα της Αυστρίας κα. Χερμίνε Πόππελλερ στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι δύο κυρίες στη συνεργασία, που είχαν στα γραφεία της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, συζήτησαν τις τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και ανέλυσαν τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Αυστρίας σε διάφορους τομείς ενδιαφέροντος, όπως ο τομέας τουρισμού, το εμπόριο και η  περιφερειακή τοπική ανάπτυξη. Η κ. Πόππελλερ μέσω της Προέδρου κ. Σκόνδρα συνεχάρη την Χώρα μας για τον τρόπο αντιμετώπισης της πανδημίας, και εξήρε την υπεύθυνη στάση που τήρησαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις οδηγίες των ειδικών και της Κυβέρνησης, κατά τη διάρκεια των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

«Η Ελλάδα υπήρξε πρότυπο για πολλά κράτη της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστρίας, στον τρόπο που καταπολέμησε με επιτυχία την εξάπλωση του ιού. Όλα τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα μου, δίνουν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στους πολίτες της. Ήταν μία ευχάριστη έκπληξη που είδαμε την Ελλάδα να γίνεται πρότυπο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Πρέσβειρα στην κ. Σκόνδρα. Από πλευράς της, η Βουλευτής ευχαρίστησε την κ. Πόππελλερ και μεταξύ πολλών άλλων, της πρότεινε να επισκεφτεί σύντομα τον Νομό Καρδίτσας, ώστε να γνωρίσει από κοντά τις φυσικές ομορφιές που προσφέρει. Συμπλήρωσε επίσης, ότι μία επίσκεψη της στο άμεσο μέλλον θα δώσει τη δυνατότητα στη Πρέσβειρα να σχηματίσει ιδίαν άποψη, και σε συνεννόηση με τις δύο κοινοβουλευτικές ομάδες φιλίας Ελλάδας και Αυστρίας, να προτείνουν από κοινού τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης και ανάπτυξης συνεργασιών, προς όφελος των Χωρών μας και των Περιφερειών μας.

Η κ. Σκόνδρα σε δήλωση της, τόνισε ότι:

«Είναι σημαντικό να κεφαλαιοποιήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερο τις θετικές εντυπώσεις που σχηματίστηκαν, για την Ελλάδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μετά την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας από την Κυβέρνηση. Σήμερα η χώρα μας θεωρείτε ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς, που μπορεί να ταξιδέψει κάποιος. Ειδικά σε περιοχές, όπως στο Νομό Καρδίτσας, όπου δεν υπήρξαν καθόλου κρούσματα, η προβολή μας μπορεί να αποτελέσει ένα επιπλέον στοιχείο μελλοντικής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης.

Επίσης, προτέρημα θα είναι η προβολή και προώθηση τοπικών μας προϊόντων προς εξαγωγή σε κράτη όπως η Αυστρία. Η συνεργασία και η ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο μεταξύ Νομών και Περιφερειών, ακόμη και από διαφορετικά ευρωπαϊκά κράτη, αποτελούν εξάλλου διαδεδομένη πρακτική πολλών ετών στα κράτη της κεντρικής Ευρώπης. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Καρδίτσα μόνο οφέλη μπορούν να αποκομίσουν, συμμετέχοντας ενεργά σε μία τέτοια πρακτική συνεργασίας.»

Δείτε επίσης