Ασημίνα Σκόνδρα: Σε τελική ευθεία η πληρωμή του 35% αποζημιώσεων του Ιανού σε επιχειρήσεις και αγρότες

Ασημίνα Σκόνδρα: Σε τελική ευθεία η πληρωμή του 35% αποζημιώσεων του Ιανού σε επιχειρήσεις και αγρότες

Ασημίνα Σκόνδρα: Σε τελική ευθεία η πληρωμή του 35% αποζημιώσεων του Ιανού σε επιχειρήσεις και αγρότες 

Συνάντηση εργασίας είχε η Βουλευτής, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, ο οποίος, μεταξύ άλλων θεμάτων αρμοδιότητας του, επιβλέπει την πορεία και εξέλιξη των αποζημιώσεων, σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές, σε ολόκληρη την επικράτεια.

Η κ. Σκόνδρα του έθεσε εκ νέου το ζήτημα, που απασχολεί επαγγελματίες και αγρότες της Καρδίτσας και αφορά στην ολοκλήρωση της πληρωμής των αποζημιώσεων, από τις συνέπειες του Ιανού.

Συγκεκριμένα, όσοι υπέστησαν ζημιές σε εξοπλισμό και εμπορεύματα, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τότε, είχαν καταθέσει αιτήσεις και δικαιολογητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, για την αποζημίωση του 55%, που προβλέπει η σχετική απόφαση της Κυβέρνησης.

Αρχικά, είχαν λάβει προκαταβολή ύψους 20% και εκκρεμεί το υπόλοιπο 35%. Η κ. Σκόνδρα ζήτησε από τον κ. Τρινατόπουλο την επίσπευση των ελέγχων και της αποπληρωμής. Εξήγησε επακριβώς την οικονομική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται επαγγελματίες, εμπόροι και αγροτες της περιοχής και περιέγραψε την αναγκαιότητα είσπραξης των αποζημιώσεων αυτών.

Ο κ. Υφυπουργός ανέφερε, ότι στο Νομό Καρδίτσας, ο όγκος των φακέλων για αποζημιώσεις υπήρξε, όπως και ή ίδια γνωρίζει, πολύ μεγάλος. Ήταν περισσότερες από 3000 περιπτώσεις και χρειαζόταν ενδελεχής έλεγχος των παραστατικών, που είχαν καταθέσει με τις αιτήσεις τους οι πληγέντες, για να ολοκληρωθεί η αποπληρωμή των αποζημιώσεων.

Επρόκειτο, ούτως η άλλως, για μία χρονοβόρα διαδικασία, ή οποία μάλιστα καθυστέρησε περισσότερο από το αρχικό χρονοδιάγραμμα, λόγω αφενός, του πλήθους των φυσικών καταστροφών, που έπληξαν την χώρα σε διάφορες περιοχές της και αφετέρου, λόγω της πανδημίας, που δυσχέρανε ακόμη περισσότερο το έργο των ελεγκτών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι εν λόγω έλεγχοι ολοκληρώνονται και ήδη από την τρέχουσα εβδομάδα, όπως την είχε ενημερώσει πριν λίγο καιρό, αρχίζουν οι πρώτες πληρωμές του υπολοίπου 35% των αποζημιώσεων, που εκκρεμούν στη Καρδίτσα.

Διαβεβαίωσε δε την Βουλευτή, ότι στο εξής οι πληρωμές των εν λόγω αποζημιώσεων θα συνεχίσουν να τρέχουν. Στο προσεχές διάστημα θα πιστωθούν οι λογαριασμοί των δικαιούχων και θεωρεί ότι, η διαδικασία σταδιακά θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κ. Σκόνδρα ευχαρίστησε τον κ. Τριαντόπουλο για την ενημέρωση και συμφώνησαν να συνεχίσουν την τακτική επαφή, ώστε να παρακολουθούν από κοινού την πορεία της διαδικασίας έως την ολοκλήρωση της.

Ασημίνα Σκόνδρα: Σε τελική ευθεία η πληρωμή του 35% αποζημιώσεων του Ιανού σε επιχειρήσεις και αγρότεςTotal
0
Shares
Previous Article
Ολοκληρώθηκε πάνω από το 90% του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά

Ολοκληρώθηκε πάνω από το 90% του δρόμου Δέλτα Καρδίτσας – Παλαμά 

Next Article
Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων καθαριστριών στο νοσοκομείοTotal
0
Share