Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: «Προετοιμάζουμε την Ελλάδα, που θα κάνει το άλμα στο μέλλον»

Asimina Skondra 656

Ασημίνα Σκόνδρα: «Προετοιμάζουμε την Ελλάδα, που θα κάνει το άλμα στο μέλλον»

«Προετοιμάζουμε την Ελλάδα, για μία νέα αναπτυξιακή περίοδο, που θα αναπληρώσει τον τελευταίο χαμένο χρόνο και θα κάνει το άλμα στο μέλλον, με αφετηρία την σημαδιακή επέτειο του 2021, την συμπλήρωση δηλαδή των 200 ετών, ανεξάρτητης ελεύθερης Ελλάδας». Τα παραπάνω τόνισε η Βουλευτής μας κατά την τοποθέτησή της από το Βήμα της Βουλής στο νομοσχέδιο  του Υπ. Οικονομικών για την κύρωση Σύμβασης Διανομής Ακινήτου – Σύσταση Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά και ρύθμιση συναφών θεμάτων.

Η κ. Σκόνδρα, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Πριν 2 εβδομάδες περίπου, κατατέθηκε προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή και εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, για την κύρωση της σύμβασης του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά.

Ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο, ένας κύκλος εκκρεμοτήτων, για αυτό το ιδιαίτερα εμβληματικό έργο. Προηγήθηκε ένας τεράστιος νομοθετικός αγώνας, για να ξεπεραστούν διάφορες αγκυλώσεις, διαδικαστικές εκκρεμότητες, θεσμικές αδυναμίες και ελλείψεις, που είχαν παγώσει το έργο, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ως Κυβέρνηση επιδόθηκε στην απραξία, για να μην αναφερθώ και στα προσχώματα που έθετε.

Το Ελληνικό αποτελεί τεράστια επένδυση στη χώρα μας, σε πολλούς τομείς: οικονομικό, τουριστικό, πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και κοινωνικό.

Τα οικονομικά μεγέθη είναι γνωστά. Η επένδυση αγγίζει τα 8 δισ. ευρώ, δημιουργεί 75.000 νέες θέσεις εργασίας, κατά την πλήρη λειτουργία του έργου και ενισχύει το ΑΕΠ της χώρας, κατά 2,4%, μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης του.

Εκτιμάται, ότι τα φορολογικά έσοδα, κατά την επενδυτική δραστηριότητα του έργου για 25 χρόνια, κατασκευή και λειτουργία του, θα ξεπεράσουν τα 14 δισ. ευρώ. Τα οφέλη στον τουρισμό, θα ευνοήσουν όλες τις επόμενες γενεές των Ελλήνων, αφού η Αθήνα, ως πόλος έλξης επισκεπτών, από όλο τον πλανήτη, θα ενισχυθεί εντυπωσιακά, καθώς μιλάμε για την ανάπτυξη, του μεγαλυτέρου πάρκου στην Ευρώπη, το οποίο θα είναι ανοικτό στο κοινό.

Με μέγεθος μεγαλύτερο, των 2.000.000 τετραγωνικών μέτρων, θα συνδέει το θαλάσσιο μετώπου με τον ορεινό όγκο του Υμηττού και θα αποτελέσει, έναν σημαντικότατο και αναγκαίο πνεύμονα πρασίνου, για τον αστικό ιστό της Αθήνας.

Ξεκάθαρα, για την Νέα Δημοκρατία, η ανάπτυξη του Ελληνικού, αποτελούσε σταθερά, μία από τις πιο σημαντικές αναπτυξιακές προτεραιότητες.

Αφορά, τόσο το σύνολο του κοινωνικού ιστού, που ζει και δραστηριοποιείται, πέριξ του ακινήτου του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, όσο και εν γένει την ελληνική οικονομία, λόγω της εμβέλειας του επενδυτικού σχεδίου.

Απορώ πραγματικά, που δεδομένων των παραπάνω στοιχείων, που δεν χωρούν αμφισβήτηση, υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν κόμματα και πολιτικές οντότητες, που ήταν και παραμένουν πολέμιοι του έργου.

Και άλλοι, που κωλυσιεργούσαν εσκεμμένα την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του. Και απορώ διπλά, πως οι ίδιοι, κατατάσσουν τους εαυτούς τους στους προοδευτικούς και παριστάνουν, ότι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του τόπου μας και την αύξηση της παραγωγικότητας και της εργασίας.

Θέλω να περάσω σε ένα άλλο αντικείμενο, το οποίο αποτελεί κομμάτι αυτού του νομοσχέδιου και εισάγεται ως τροπολογία του υπουργείου περιβάλλοντος και ενέργειας και αφορά θέματα πολεοδομικού σχεδιασμού.

Όλοι γνωρίζουμε, ότι τα πολεοδομικά ζητήματα πανελλαδικά, ταλαιπωρούν στις τοπικές κοινωνίες. Η παρούσα τροπολογία περιέχει διατάξεις, που εκσυγχρονίζουν παθογένειες του παρελθόντος, εισάγουν καινοτόμες ρυθμίσεις, όπως για παράδειγμα ότι αφορά τα ηλεκτρικά οχήματα καθώς και σχέδια βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Τροποποιούνται άρθρα παλαιότερων νόμων και προβλέπονται, μεταβατικές διατάξεις, πάντα προς εξυπηρέτηση και διευκόλυνση  των πολιτών και των ΟΤΑ.

Διότι, με την πάροδο ετών και λόγω των αλλαγών στον πολεοδομικό σχεδιασμό, που συναρτάται με τον διαρκή μετασχηματισμό του αστικού και εξωαστικού χώρου, δημιουργήθηκαν μεγάλα πολεοδομικά προβλήματα, που εμπεριέχουν μία βασική αντίφαση.

Από την μία πλευρά, υπάρχει ανάγκη μείωσης των συγκρούσεων στην χρήση γης, ώστε να διασφαλιστεί και να βελτιωθεί η ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει υποχρέωση ασφάλειας του δικαίου και της προώθησης της οικονομικής ανάπτυξης των επιχειρήσεων, που νομίμως εγκαταστάθηκαν σε τοποθεσίες και λειτούργησαν, με όλες τις απαραίτητες άδειες, όταν ιδρύθηκαν.

Και στο σημείο αυτό, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Σκρέκα, που μέσα από τις διατάξεις αυτές, δίνει τον απαραίτητο χρόνο και σε συμπολίτες μου Καρδιτσιώτες, να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, μέχρι την αλλαγή χρήσης γης, που ήδη έχει δρομολογήσει ο Δήμος με νέο τοπικό χωροταξικό σχεδιασμό.

Αφουγκράστηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα και αντιλήφθηκε την σοβαρότητα του, αφού κινδύνευαν πολλά πρατήρια καυσίμων, να χάσουν την άδεια λειτουργίας τους, χωρίς δική τους υπαιτιότητα και αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα, να χαθούν βιώσιμες επιχειρήσεις, δεκάδες θέσεις εργασίας και μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, αφού δεν θα υπήρχαν στον ιστό της πόλης, πρατήρια προμήθειας καυσίμων.

Με το παρόν νομοσχέδιο, για ακόμη μία φορά, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αποδεικνύει ότι αντιλαμβάνεται τα σωστά και τα δίκαια, όπου αυτά υπάρχουν, και με αποφασιστικότητα δίνει λύσεις, με γνώμονα πάντα το συμφέρον της κοινωνίας, της οικονομίας και των πολιτών.

Και αυτό το πράττει, παρά τη δύσκολη συγκυρία, που διανύουμε ως χώρα, εδώ και ένα χρόνο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και σύσσωμη η Κυβέρνηση, απέδειξαν από την πρώτη στιγμή, ότι μπορούν να χειριστούν ταυτόχρονα, δύσκολες προκλήσεις, όπως το μεταναστευτικό, την τουρκική επιθετικότητα και την πανδημία του κορονοϊού και παράλληλα, να προχωρούν τις σημαντικές, οραματικές μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες είχαν δεσμευτεί απέναντι στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Διαχειριζόμαστε και αντιμετωπίζουμε, τις αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία και την κοινωνία, λύνουμε επί μέρους ζητήματα που προκύπτουν, διευκολύνουμε την λειτουργία τοπικών οικονομιών και παράλληλα, προωθούμε μεγάλες εμβληματικές επενδύσεις στη χώρα.

Προετοιμάζουμε την Ελλάδα, για μία νέα αναπτυξιακή περίοδο, που θα αναπληρώσει τον τελευταίο χαμένο χρόνο και θα κάνει το άλμα στο μέλλον, με αφετηρία την σημαδιακή επέτειο του 2021, την συμπλήρωση δηλαδή των 200 ετών, ανεξάρτητης ελεύθερης Ελλάδας».




Total
0
Shares
Previous Article
rogganaki vairamis

Λία Ρογγανάκη & Ιωάννης Βαϊράμης στη Δ.Ε.Ε.Ε.Π. ΝΔ Καρδίτσας

Next Article
Κ. Αγοραστός: Η παραγωγική επανάσταση στη Θεσσαλία ξεκινά από τη γη και τους ανθρώπους της

Κ. Αγοραστός: Η παραγωγική επανάσταση στη Θεσσαλία ξεκινά από τη γη και τους ανθρώπους της

Related Posts