Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ώρα ατομικής ευθύνης και αυτοπροστασίας

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

 

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια κοινότητα, μεταξύ αυτής και η χώρα μας, βιώνει μια πρωτόγνωρη απειλή.

Αναφέρομαι στην πανδημία του κορωνοϊού, που πλήττει βάναυσα και ταυτόχρονα, την δημόσια υγεία και την διεθνή οικονομία.

Είναι η στιγμή, που πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, ειλικρινά και υπεύθυνα και να αντιληφθούμε όλοι την σοβαρότητα της κατάστασης, αλλά και τη δυνατότητα που έχουμε, ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να αποτρέψουμε τα χειρότερα.

Επιβάλλεται να λάβουμε υπόψη μας, τα ξεκάθαρα λόγια και τις παραινέσεις του Πρωθυπουργού και να εφαρμόσουμε στην καθημερινότητά μας, με ακρίβεια, τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, των αρμοδίων αρχών και των ειδικών επιστημόνων, που πολύ έγκαιρα ενημέρωσαν  και συνεχίζουν να ενημερώνουν την ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς, είναι άγνωστη η διάρκεια και το εύρος της πανδημίας του κορωνοϊού. Είναι γνωστό όμως, ότι η λήψη μέτρων μπορεί να εμποδίσει την έξαρση και την εξάπλωση, ώστε στη χώρα μας, να μην ζήσουμε τα φαινόμενα της γειτονικής μας Ιταλίας, που μπήκε ολόκληρη σε καραντίνα και παρέλυσε κάθε ικμάδα δραστηριότητας, μετρώντας ταυτόχρονα τραγικές απώλειες.

Η κινητικότητα των πληθυσμών και η διασύνδεση των χωρών, σε συνδυασμό με την ευκολία της μετάδοσης του ιού, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την Ελλάδα.

Το θετικό βέβαια είναι ότι η κυβέρνηση, από τα πρώτα κρούσματα που παρουσιάστηκαν στην Κίνα και σε άλλες Ασιατικές χώρες, κινήθηκε με ταχύτητα και ψυχραιμία, ενήργησε με προνοητικότητα, έθεσε έγκαιρα σε ετοιμότητα τα υγειονομικά κέντρα της χώρας, πήρε και συνεχίζει να παίρνει καθημερινά τα απαραίτητα  μέτρα, πάντα σε συνεργασία με  ειδικούς επιστήμονες.

Κυρίαρχος στόχος, είναι να επιβραδύνουμε την εξάπλωση του ιού και να αποφευχθεί η έξαρση, σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Γίνονται τα απαραίτητα, ώστε να στηριχθεί το δημόσιο σύστημα υγείας για να είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε περίπτωση. Προσλαμβάνεται εκτάκτως νοσηλευτικό προσωπικό, συντονίζονται οι τοπικές αρχές και ενημερώνονται με κάθε τρόπο οι πολίτες. Ακυρώθηκαν οι όποιας μορφής εκδηλώσεις, ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και ο συγχρωτισμός.

Έκλεισαν για δύο εβδομάδες τα σχολεία για προληπτικούς λόγους, που σημαίνει όμως, ότι και οι γονείς πρέπει να συνεργαστούν και να βάλουν τους δικούς τους κανόνες στα παιδιά, για να έχει το μέτρο αυτό τη δέουσα απόδοση.

Παράλληλα, λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και την κρατική λειτουργία, όπως και τον συντονισμό των αρχών της αυτοδιοίκησης.

Η βασική ευθύνη, αλλά  και η μεγάλη  έγνοια της κυβέρνησης, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Κανένα όμως μέτρο, καμία απαγόρευση και κανένας περιορισμός, δεν μπορεί να έχει το σωστό αποτέλεσμα, χωρίς την εφαρμογή των οδηγιών και την συνεργασία των πολιτών.

Η ατομική ευθύνη και η αλληλεγγύη, επιβάλλεται να επιδειχθεί από όλους. Αυτό είναι το μεγάλο «όπλο», για την αναχαίτηση  του νέου ιού, που εισέβαλλε βίαια στη ζωή μας.

Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, τους δικούς μας ανθρώπους και τις ευπαθείς ομάδες. Τηρούμε τους κανόνες υγιεινής στο μέγιστο βαθμό, ενημερωνόμαστε σωστά και με το παραμικρό σύμπτωμα απευθυνόμαστε στο γιατρό μας.

Ο πανικός φυσικά δεν βοηθάει σε καμία περίπτωση. Αντίθετα, μια ψύχραιμη και πειθαρχημένη κοινωνία, που θα τηρεί τους κανόνες, μπορεί να γίνει τοίχος προστασίας, για όλους όσους κινδυνεύουν και να φέρει θεαματικά αποτελέσματα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε εγρήγορση, σε συνεχή και συντονισμένη επικοινωνία, με όλα τα ευρωπαϊκά κράτη για τις εξελίξεις και τους ειδικούς λοιμωξιολόγους εντός και εκτός της χώρας.  Λαμβάνονται όλα τα δυνατά μέτρα και κάθε μέρα, ανακοινώνονται νέα μέτρα προστασίας και ενίσχυσης που αφορούν το κοινωνικό σύνολο.

Εμείς με τη σειρά μας οφείλουμε να επιδείξουμε σοβαρότητα και ψυχραιμία. Να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη και την αυτοπροστασία μας.

Να έχετε εμπιστοσύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση, όπως μέχρι σήμερα, έτσι και στη συνέχεια, θα κάνει ό,τι χρειαστεί, νωρίτερα απ’ όσο χρειαστεί.

Να έχετε εμπιστοσύνη στους Έλληνες γιατρούς, στο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, που υπερβάλουν εαυτόν στην τέλεση του καθήκοντος.

Πιστεύω ότι όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες θα δείξουμε ωριμότητα, υπευθυνότητα και σοβαρότητα.

Είναι βέβαιο ότι ο συνδυασμός όλων αυτών, θα κάνουν το κορωνοϊό πολύ σύντομα μια κακιά ανάμνηση.

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Η Περιφέρεια ενισχύει με αναπνευστήρες τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Η Περιφέρεια ενισχύει με αναπνευστήρες τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

Next Article
Ορκίσθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Ορκίσθηκε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Related Posts