Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπέρδεψε την πρωτομαγιά με την πρωταπριλιά

Τη μέρα της εργατικής πρωτομαγιάς, αντί, ο Τσίπρας, τα μέλη της κυβέρνησής του και ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν τι χρώμα έχουν τώρα, οι «κόκκινες» γραμμές τους για εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, δήλωναν ο ένας μετά τον άλλον, για τα εργασιακά δικαιώματα, την ανεργία, την ευημερία των κοινωνιών και καλούσαν μάλιστα το λαό σε αγώνες.

Εξακολουθούν απροκάλυπτα να προκαλούν τη νοημοσύνη, την κοινή λογική, αλλά  και την οργή των πολιτών.

Εξαπάτησαν τους πάντες, χρησιμοποίησαν τον ελληνικό λαό, ως εργαλείο αναρρίχησης στην εξουσία και κάνοντας τα ακριβώς αντίθετα από όσα διακήρυτταν, προχώρησαν σε πρωτοφανείς περικοπές και μεθόδευσαν την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους.

Τολμούν και μιλούν για τα εργασιακά, τη στιγμή που μείωσαν δραματικά τους μισθούς, με άμεσους και έμμεσους φόρους  και με την αύξηση των εισφορών.

Στην αγορά εργασίας κατέστησαν κυρίαρχη την ευέλικτη μορφή απασχόλησης, αφού 6 στους 10 απασχολούνται πλέον υπό αυτή τη μορφή.

Δημιουργούν τις συνθήκες, για απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, με την επαναφορά του αναχρονιστικού «βέτο» του Υπουργού.

Αξίζει να θυμηθούμε τι υποσχέθηκε ο Τσίπρας ως αντιπολίτευση για τα εργασιακά, σε κείνο το παραλήρημα ψεύδους:

– κατάργηση της «ζούγκλας» και του «εργασιακού μεσαίωνα»

-751 ευρώ κατώτατο μισθό

-επαναφορά πλήρως της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που θα αποφασίζει για τον κατώτατο μισθό

-διπλασιασμό επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους

-Κατάργηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης

-απαγόρευση απολύσεων

-διατήρηση του συνδικαλιστικού νόμου

Απομένει πια, ο Τσίπρας, μετά από την παραδοχή της αυταπάτης του, να δηλώσει και διχασμό της προσωπικότητάς του, προκειμένου να δικαιολογήσει τη μεγαλειώδη αντίφαση, μεταξύ των λόγων του, ως αντιπολίτευση, και των έργων του, μετά την κατάληψη της εξουσίας.

Θέλουν να πείσουν τους πολίτες, ότι μειώνουν την ανεργία με το να τακτοποιούν, κι αυτούς προσωρινά, τα κομματικά και πελατειακά τους  στελέχη.

Δεν γνωρίζουν, ότι τα Ελληνόπουλα ξενιτεύονται κατά χιλιάδες;

Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα;

Οι θέσεις εργασίας δεν δημιουργούνται με αριστερά παραμύθια, ούτε με νέες στρατιές ομήρων από συμβασιούχους.

Απαιτούνται αναπτυξιακές πολιτικές μέσα από μεταρρυθμίσεις, τόνωση της επιχειρηματικότητας, που διαχρονικά την υπονόμευε, όπως πολεμούσε στη Βουλή και στα πεζοδρόμια, την όποια αλλαγή στο πλαίσιο της αγοράς εργασίας.

Επιβάλλεται να επανέλθει σταθερότητα, αξιοπιστία και εμπιστοσύνη στη χώρα.

Χρειάζεται μείωση των φόρων και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ελκυστικό κλίμα για επενδύσεις, γιατί μόνο έτσι θα επέλθει ανάπτυξη και  ανάκαμψη της οικονομίας.

Αυτές τις πολιτικές όμως, μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης τις εγγυώνται και είναι σε θέση να τις εφαρμόσουν.

Μόνο έτσι θα επιτελέσουμε το χρέος μας, έναντι εκείνων των Ελλήνων πολιτών, που παραμένουν χρόνια άνεργοι, εκείνων που έχασαν τις δουλειές τους, εκείνων που έβαλαν λουκέτα στις επιχειρήσεις τους, εκείνων που φτωχοποιήθηκαν.

Σε όλο τον Ελληνικό λαό που με τις θυσίες του, σήκωσε το βαρύ φορτίο της κρίσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας μας.

Τότε, κάθε εργατική πρωτομαγιά, θα μπορούμε να μιλάμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για εργασιακή δικαιοσύνη και να τιμούμε τους εργάτες που το 1886 στις ΗΠΑ αγωνίστηκαν για το 8ωρο και τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Βρέθηκαν κλειδιά μάρκας NISSAN στο Μουζάκι.

Next Article

Το Ποτάμι «κολλάει» αφίσες για τον Μακρόν

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…