Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός θα καταδικαστεί

Ένα μεγάλο ποσοστό πολιτών, αποφάσισε τον Ιανουάριο, να εκλέξει πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Πολλοί ήταν εκείνοι που ισχυρίζονταν, ότι έπρεπε να δοθεί και σε αυτόν μία ευκαιρία. Ότι έπρεπε να δοκιμαστεί αφού ήταν ένας «άφθαρτος» και «πολλά υποσχόμενος νέος».
Η ευκαιρία, λοιπόν, του δόθηκε. Πώς τη χρησιμοποίησε όμως, ο αριστερός «νέος» και «άφθαρτος»;
Έκανε μια επιτυχημένη στροφή 180ο, έφερε το μακράν σκληρότερο τρίτο μνημόνιο, που θα ήταν αχρείαστο εάν δεν ήταν αυτός στη διακυβέρνηση.
Ισοπέδωσε την οικονομία, ναρκοθέτησε τις τράπεζες, αύξησε τα λουκέτα και την ανεργία, έβαλε στην εντατική τον παραγωγικό αγροτικό τομέα.
Παράλληλα, διαλύει τον κοινωνικό ιστό με τη λαθρομετανάστευση, που είναι και μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της χώρας και του έθνους.
Έτσι χρησιμοποίησε εν ολίγοις την ευκαιρία που του δόθηκε, ο άφθαρτος και αδοκίμαστος, αντιμνημονικός και νέος πρωθυπουργός.
Και μετά την πρόσφατη παραίτησή του, οδηγεί τη χώρα σε εκλογές και καλεί τους πολίτες να αποφασίσουν.
Τι να αποφασίσουν όμως; Ποιος θα εφαρμόσει το τρίτο σκληρό μνημόνιο;
Εκεί που εκλέχθηκε την πρώτη φορά για να πολεμήσει το μνημόνιο, τώρα θα ζητήσει εντολή για να το υπηρετήσει σωστά;
Να αποφασίσουν για τα ψέματα που τους είπε, ακριβώς πριν ένα χρόνο στη Θεσσαλονίκη;
Να τον κρίνουν οι πολίτες, για την ύφεση που επανέφερε;
Για την άγρια φορολόγηση που τους επιφυλάσσει, ή για την εξοντωτική λιτότητα που υπέγραψε, για τα προσεχή τρία χρόνια;
Θα ζητήσει μια ακόμη ευκαιρία, γιατί ήταν μικρός και άμαθος και έκανε λάθη, προκάλεσε ζημιές, που μπορεί να κοστίζουν ακριβά στον ελληνικό λαό, αλλά τώρα έμαθε και δεν θα τα επαναλάβει;
Θα υποσχεθεί ότι δεν θα ξαναπιστέψει σε θεωρίες καθηγητών, αλά Βαρουφάκη; Και δεν θα μοιράσει θέσεις και καρέκλες εξουσίας, σε «κολλητούς», ευνοούμενους και συγγενείς;
Με ποιο ρόλο θα συνεχίσει την ιλαροτραγωδία, που παίζει αυτούς τους μήνες;
Ξεκίνησε με το ρόλο του επαναστάτη, σαν άλλος Τσε Γκεβάρα, που θα ξεσήκωνε τους λαούς της Ευρώπης και θα τον ακολουθούσε σύσσωμος ο Ευρωπαϊκός Νότος.
Πέρασε στο ρόλο του μποέμ πολιτικού γόη, που θα κατακτούσε τα διεθνή φόρα και τους ηγέτες, αρχής γενομένης από τη κ. Μέρκελ.
Συνέχισε με το ρόλο του θερμού πατριώτη, του βασανισμένου παλικαριού, που πρόταξε τα στήθη του στους άσπλαχνους τοκογλύφους, κατακτητές.
Μετά μπήκε στο ρόλο του Μικρού Ήρωα, που προκειμένου να σώσει την πατρίδα, απαρνήθηκε τις αξίες του και αγίασε κάθε μέσο.
Ο τελευταίος ρόλος, είναι του προδομένου ηγέτη, που δικοί του άνθρωποι τον απαρνήθηκαν, και καταφεύγει στους πολίτες για να δικαιωθεί.
Οι πολίτες όμως, δεν θα τον δικαιώσουν. Θα υπάρξει έντονη αντίδραση στη μεγαλύτερη πολιτική απάτη της σύγχρονης ιστορίας μας.
Ο ελληνικός λαός, είναι τόσο εξουθενωμένος και ταλαιπωρημένος, που δεν αντέχει άλλο την αστάθεια, την ασάφεια, την αγωνία, την εθνική μελαγχολία.
Θα δικάσει τον πολιτικό τυχοδιωκτισμό και όσους τον κορόιδεψαν.
Θα στραφεί σε λιμάνι σίγουρο, απάνεμο, πολιτική δύναμη υπεύθυνη και σοβαρή, που θα τον γλιτώσει από παραπέρα θύελλες και φουρτούνες.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Συνάντηση της κ. Κατσαβριά Σιωροπούλου με τις αναπληρώτριες υπουργούς κοινωνικής αλληλεγγύης και εργασίας

Next Article

Στο Γαρδίκι Τρικάλων παρευρέθηκε ο Χρήστος Σιμορέλης

Related Posts

Χρ. Τριαντόπουλος: Θεσμοθετήθηκε η ρύθμιση για το αγροτικό ρεύμα στις περιοχές που επλήγησαν από τις πλημμύρες - Χρ. Τριαντόπουλος: Με την τροπολογία ανοίγει ο δρόμος για τις ενισχύσεις των πλημμυροπαθών αγροτών της Θεσσαλίας από τον ΕΛΓΑ - Χρ. Τριαντόπουλος στη Βουλή: Εργαζόμαστε όλοι εντατικά για να φτάσει η πρώτη αρωγή σε όσους πραγματική την δικαιούνται
Διαβάστε περισσότερα

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2023

Χρ. Τριαντόπουλος: Με ετήσιο ορίζοντα η αναστολή των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από τις πλημμύρες…
mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…