Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: «Κομβικής σημασίας η ταχύτητα έκδοσης των συντάξεων»

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Ασημίνα Σκόνδρα: «Κομβικής σημασίας η ταχύτητα έκδοσης των συντάξεων»

Την ικανοποίησή της για την ίδρυση και λειτουργία κατά τόπους υποκαταστημάτων ΕΦΚΑ, που λύνει πολλά προβλήματα και κυρίως, των ασφαλισμένων του πρώην Ο.Γ.Α., εξέφρασε από το Βήμα της Βουλής, η Βουλευτής του Νομού μας Ασημίνα Σκόνδρα, κατά την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου του Υπ. Εργασίας.

Ευχαρίστησε, δε,  τον πρώην Υπουργό, κ. Βρούτση και νυν κ. Χατζηδάκη, για την δίκαιη αυτή εξέλιξη, καθώς αυτό ήταν το πρώτο ζήτημα, που ανέδειξε και διεκδίκησε η κ. Σκόνδρα από την αρχή της θητείας της, το 2019.

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στο ΣΥΡΙΖΑ, για – χωρίς οργανόγραμμα και σχέδιο- ενοποίηση των Ταμείων, επιφέροντας την «μπαχαλοποίηση»  του συστήματος, με μετρήσιμο αποτέλεσμα, το 2019, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, να παραλάβει πάνω από 1 εκατομμύριο εκκρεμότητες στις συντάξεις.

Μεταξύ άλλων η κ. Σκόνδρα ανέφερε:

«Ως Ελληνίδα, ως γυναίκα και ως μητέρα, θα ήθελα να εκφράσω στο Σώμα, την βαθιά μου θλίψη και ανησυχία, σε σχέση με όσα περιστατικά, παιδικής και γυναικείας κακοποίησης, απασχολούν τον τελευταίο καιρό, την επικαιρότητα και την κοινή γνώμη.

Με αφορμή αυτόν τον τραγικό απολογισμό, προσπαθώ να ενισχύσω, το πλέγμα δράσεων της Γενικής Γραμματείας  Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, εκκινώντας μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, της τοπικής κοινωνίας, στην περιφέρειά μου, την Καρδίτσα.

Αναφέρομαι σε αυτό, διότι το Κράτος Πρόνοιας επιβάλλεται να ενσκύψει, πάνω από αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά και μεταξύ των σοβαρών και ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, να θεσπίσει πλαίσιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση και την οικονομική τους αυτονόμηση, ώστε να μπορούν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια και ασφάλεια.

Συζητάμε σήμερα μια μεταρρύθμιση, που αφορά τον εκσυγχρονισμό του ασφαλιστικού συστήματος.

Την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας εξυπηρέτησης των πολιτών, και ειδικότερα όσων δικαιούνται συνταξιοδότησης και αξιώνουν μεταχείριση, αντάξια της συνέπειας, που οι ίδιοι επέδειξαν, στην  καταβολή των εισφορών τους, κατά τον εργασιακό τους βίο. Στην ουσία συζητάμε, για το αναφαίρετο δικαίωμα των συμπολιτών μας, στην άμεση εξυπηρέτησή τους, από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, που εντέλει καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την διαβίωσή τους.

Το 2016, που ο ΣΥΡΙΖΑ ενοποίησε τα ταμεία στον ΕΦΚΑ, ισχυριζόταν ότι μεταρρύθμισε το ασφαλιστικό, ενώ επί της ουσίας, δημιούργησε ένα δυσκίνητο μόρφωμα, χωρίς Οργανόγραμμα, ανθρώπινο δυναμικό και υποδομές. Με απλά λόγια, «μπαχαλοποίησε» πλήρως το σύστημα, με μετρήσιμο αποτέλεσμα πάνω από 1 εκατομμύριο εκκρεμότητες στις συντάξεις. Κι αξίζει εδώ να αναφέρουμε, πως όσες ασφαλιστικές υποθέσεις περατώθηκαν, οφείλεται στην υπευθυνότητα, στο φιλότιμο και την εργατικότητα των περισσοτέρων υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, που προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους πολίτες.

Αντί λοιπόν στο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνετε την αυτοκριτική σας και να παραδεχτείτε την ανεπάρκειά και την αδιαφορία σας, που στερούσατε από τους απόμαχους της εργασίας τα προς το ζειν, μας κατηγορείτε και μας κουνάτε το δάχτυλο. Κόψατε το ΕΚΑΣ, κόψατε επιδόματα και τώρα υψώνετε τείχη σε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που θα βελτιώσει τις ζωές των πολιτών, τις οποίες εσείς οι ίδιοι απαξιώσατε.

Είμαι σίγουρη, συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, ότι γνωρίζετε για τις καθυστερήσεις ετών, στην έκδοση της σύνταξης, ανθρώπων του μόχθου και του μεροκάματου, όπως οι αγρότες μας, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες, χωρίς την δυνατότητα αντίδρασης, απέναντι στο τερατώδες σύστημα, που δημιουργήσατε και από το οποίο εξαρτιόταν η οικονομική τους επάρκεια.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύει συνεχώς, την στήριξή της στους συνταξιούχους, όχι μόνο μέσω της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της επίσπευσης των διαδικασιών, αλλά και μέσω έκτακτων ενισχύσεων. Έτσι προσπαθούμε να ανακουφίσουμε, τους πολίτες από τις συνέπειες του αντισυνταγματικού νόμου Κατρούγκαλου, με τις 22 μειώσεις συντάξεων και επιδομάτων.

Δεν θα αναφερθώ στους αριθμούς έκδοσης συντάξεων, που διπλασιάστηκαν επί πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη, ούτε στις συντάξεις χηρείας, που είχε πετσοκόψει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θα σταθώ όμως στην κομβικής σημασίας, της ταχύτητας έκδοσης της σύνταξης, για μια γυναίκα που χηρεύει με μικρά παιδιά, για έναν εργάτη που παθαίνει ένα ατύχημα και έχει οικογένεια, για έναν αγρότη που αδυνατεί πια, να δουλέψει στο χωράφι, για το ρόλο του Κράτους ακριβώς την στιγμή, που το χρειάζεται ο πολίτης.

Γιατί το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα, περιλαμβάνει κανονιστικές και τεχνοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο ως κεντρικός άξονας είναι η εξυπηρέτηση του πολίτη.

Κύριοι συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, που βροντοφωνάζετε ενάντια των μεταρρυθμιστικών αυτών αλλαγών, ποιά είναι η πρόνοια του κράτους, όταν η μέριμνα προς τους πολίτες, αργεί όχι μία μέρα, αλλά δύο, τρία ή και περισσότερα χρόνια;

Θα περίμενε κανείς, εσείς που λέτε ότι είστε κοινωνικά ευαίσθητοι, να πληγώνεστε σφόδρα!

Οι τρεις άξονες, που περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο αναδιαρθρώνουν ένα σύστημα αργό και βασανιστικό, ώστε να γίνει προσβάσιμο, σε όλους τους δικαιούχους και να αποτελέσει την συνέχεια, της εντυπωσιακής ψηφιοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών.

Τόσο τα επίσημα στοιχεία, όσο και η γνώμη των συμπολιτών μου Καρδιτσιωτών, για την συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ και κυρίως, για την γραμμή εξυπηρέτησης 1555, είναι άκρως ενθαρρυντικά.

Κι εδώ κ. Υπουργέ, θέλω να δηλώσω την ικανοποίησή μου, για την ουσιαστική ενοποίηση των Ταμείων στις κατά τόπου πρωτεύουσες νομών. Λύθηκαν πολλά προβλήματα και κυρίως, των ασφαλισμένων του πρώην Ο.Γ.Α., που στερούνταν υποκαταστημάτων και τώρα πια μπορούν να απευθυνθούν και να εξυπηρετηθούν στον τόπο τους.

Και δεν μπορώ να μην ευχαριστήσω, τον πρώην Υπουργό, κ. Βρούτση και εσάς κ. Χατζηδάκη, για την δίκαιη αυτή εξέλιξη, αφού αυτό ήταν το πρώτο ζήτημα, που ανέδειξα και διεκδίκησα αμέσως μετά την ανάληψη καθηκόντων της κυβέρνησής μας.

Δεν μπορούμε παρά να μην αναδείξουμε την ριζοσπαστικότητα του νομοσχεδίου, σε σχέση με την ένταξη στον ΕΦΚΑ, νέων διαδικασιών και ανθρώπινου δυναμικού, ικανών να εκσυγχρονίσουν, να αναζωογονήσουν και να συμβάλλουν ώστε να νοικοκυρευτεί και να μπει σε τάξη ο Οργανισμός.

Επίσης, η ενίσχυση της ευελιξίας και της διαφάνειας του συστήματος προμηθειών και η αξιοποίηση των ακινήτων της ιδιοκτησίας του ΕΦΚΑ, προς ίδιον συμφέρον του Οργανισμού, πράγμα που θεωρώ ιδιαίτερα σημαντικό, αποτελούν βήματα κομβικής σημασίας για την ολοκληρωτική μεταμόρφωση αυτού του δυσκίνητου γίγαντα, στον οποίον, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, ακουμπάνε όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Η ψήφιση λοιπόν, αυτού του νομοσχεδίου επιτάσσεται από την κοινή λογική και θέλω να πιστεύω, ότι πέρα από τις όποιες διαφορές μας, αυτήν την διαθέτουμε όλοι




Total
0
Shares
Previous Article
Υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2023 - Εγγραφή αμπελοτεμαχίων μικρής έκτασης στο Αμπελουργικό Μητρώο - Υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου για το έτος 2023 - άδειες για νέες αμπελοφυτεύσεις

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Θεσσαλίας: Παρατείνονται οι άδειες για νέες αμπελοφυτεύσεις

Next Article
bakalakou

Παυσίλυπο: Απάντηση στη Δημοτική αρχή Καρδίτσας

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”