Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων

Α. Σκόνδρα: Σε καμία κρίση δεν λιγοψυχίσαμε - Ασ. Σκόνδρα: «Η διαφάνεια τονώνει το αίσθημα δικαίου» - Ευχές για τα Χριστούγεννα από την Βουλευτή ΝΔ Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα - Πάγια προεκλογική τακτική ΣΥΡΙΖΑ η σκανδαλολογία και η τοξικότητα - Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων - Τοποθέτηση Ασ. Σκόνδρα στο Κοινοβούλιο για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα - Α. Σκόνδρα: Είμαστε η μόνη εγγύηση για το μέλλον της πατρίδας μας - Ασημίνα Σκόνδρα

Ασημίνα Σκόνδρα: Ίσο δικαίωμα στην Υγεία κατοίκων περιφέρειας και αστικών κέντρων

«Οι κάτοικοι της περιφέρειας δεν είναι σε καμία περίπτωση πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Το Νομοσχέδιο αυτό δεν αφορά μόνο τα αστικά κέντρα. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ασφαλίζεται και αξιώνει άρτια υγειονομική περίθαλψη, είτε ζει στην Αθήνα είτε στα Άγραφα της Καρδίτσας» τόνισε η Βουλευτής Ασημίνα Σκόνδρα, στην τοποθέτηση της στην Ολομέλεια της Βουλής, σε συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας.

Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων είπε:

«Ποιος μέσα ή έξω, από αυτή την αίθουσα, μπορεί να αντιταχθεί στο καθολικό και δημόσιο αγαθό της υγείας; Ποιος μπορεί να πει, ότι δεν τον αφορά αυτόν ή την οικογένειά του; Κανείς.

Παγκοσμίως τα συστήματα υγείας ταλαιπωρήθηκαν και δοκιμάστηκαν από την πανδημία. Στο διάστημα αυτό, στην Ελλάδα διπλασιάστηκαν οι Μ.Ε.Θ., στηρίχθηκαν τα νοσοκομεία, πολεμήθηκε ο COVID, περιθάλφθηκαν χιλιάδες ασθενείς με κάθε είδους πρόβλημα και ταυτόχρονα, προχώρησε η αναδιάρθρωση του συστήματος υγείας. Μέσα από την πρωτόγνωρη και σκληρή αυτή εμπειρία, εντοπίστηκαν, αναδείχθηκαν  και τέθηκαν προς επίλυση, ουσιαστικά προβλήματα.

Με το παρόν, εισάγονται αναγκαίες ρυθμίσεις για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, την ιατρική εκπαίδευση, την προαγωγή της επείγουσας ιατρικής και μαιευτικής περίθαλψης. Επιλύονται μισθολογικά ζητήματα γιατρών και οδοντιάτρων, ρυθμίζεται το εργασιακό καθεστώς ειδικευόμενων, επικουρικών και μονίμων ιατρών, αγροτικών ιατρών και ιατρών υπηρεσίας υπαίθρου αλλά και των ιατροδικαστών.

Θεσπίζεται ο συνολικός εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου, που διέπει το καθεστώς απασχόλησης στο Ε.Σ.Υ. και εισάγεται η δυνατότητα, μερικής απασχόλησης και παράλληλης οικονομικής δραστηριότητας, για τους γιατρούς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ακόμα, εισάγεται για πρώτη φορά, χρηματικό επίδομα, για τους ιατρούς που υπηρετούν σε Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και επίδομα ειδικότητας αναισθησιολογίας. Και προσαυξάνεται το επίδομα Μ.Ε.Θ.

Συζητάμε ένα Ν/Σ, με προεκτάσεις στην αξιοπρεπή και δωρεάν περίθαλψη του πολίτη σε όλη της επικράτεια, όχι μόνο στα αστικά κέντρα. Διότι, κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα, ασφαλίζεται και αξιώνει άρτια υγειονομική περίθαλψη, είτε ζει στην Αθήνα είτε στα Άγραφα της Καρδίτσας. Οι ανάγκες της Περιφέρειας καλύπτονται από τα Γενικά Νοσοκομεία και από τις δομές της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όμως, παραμένει καίριας και ζωτικής σημασίας η επαρκής στελέχωση των νοσοκομείων γενικότερα και της επαρχίας ειδικότερα.

Με το Ν/Σ αίρονται σημαντικά εμπόδια ώστε οι γιατροί να επιλέγουν ένα επαρχιακό νοσοκομείο. Η υπερσυγκέντρωση υγειονομικών στα μεγάλα αστικά κέντρα, οδήγησε τα περιφερειακά νοσοκομεία, σε σημαντικές ελλείψεις ειδικοτήτων, που, ενώ υπάρχουν κενές θέσεις, δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ιατροί για την κάλυψή τους. Τέτοιου είδους παθογένειες θα διορθωθούν μέσα από την ισότιμη και ισόνομη αντιμετώπιση, τόσο του επιστημονικού προσωπικού του Ε.Σ.Υ., όσο και των πολιτών.

Διότι, όπως έχω πολλές φορές τονίσει, οι κάτοικοι της περιφέρειας δεν είναι σε καμία περίπτωση πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Θέση, που πανηγυρικά επιβεβαιώνεται και από την συνολική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, σε όλους τους τομείς.

Η Κυβέρνηση δείχνει εμπιστοσύνη στους γιατρούς, που υπερέβαλαν εαυτόν στην πανδημία και υπηρέτησαν την δημόσια υγεία, με τον καλύτερο τρόπο. Τους επιβραβεύει και τους κινητροδοτεί, να συμβάλλουν και περεταίρω, στην αναβάθμιση του Ε.Σ.Υ. είτε αποκλειστικά, είτε ως μερικώς απασχολούμενοι. Δεν φοβόμαστε την συνύπαρξη του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, είτε αυτό αφορά τους γιατρούς, είτε τις δομές. Είναι μετρήσιμα και θετικά τα αποτελέσματα, της σύμπραξης αυτής, η οποία βεβαίως υπόκειται σε κανόνες ελέγχου.

Στο ΣΥΡΙΖΑ που με τόσο σθένος, πολεμάτε την σύμπραξη αυτή και που διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας, περί του δαίμονα της ιδιωτικής υγείας, ποια είναι η πρότασή σας; Όταν κυβερνήσατε, τί κάνατε για τους γιατρούς και τις απολαβές τους; Και ποιο είναι το σχέδιο σας για την Περιφέρεια, την περίθαλψη και τα νοσοκομεία της;

Έρχεστε στο τραπέζι χωρίς επιχειρήματα και προτάσεις, αναμασώντας την ίδια επωδό, για υποβάθμιση του Ε.Σ.Υ., όταν κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνησής, αυξήθηκε ο προϋπολογισμός για τα νοσοκομεία κατά 30%, με πρόβλεψη, την επιπλέον χρηματοδότηση της υγείας συνολικά με 1,7 δις. Θα σας βόλευε να συνεχίσετε τον λαϊκισμό και την αντιπολίτευση του δωρεάν και του τζάμπα, όμως τα νούμερα σας διαψεύδουν. Αφήστε τις δικαιολογίες ότι είχατε μνημόνια, διότι πρωτόγνωρες και αλλεπάλληλες κρίσεις, μαστίζουν αδυσώπητα όλη την περίοδο και της δικής μας διακυβέρνησης. Είναι ξεκάθαρο, ποιος μένει στα λόγια και ποιος κυβερνά σοβαρά, υπεύθυνα, με λίγα λόγια αλλά πολλές πράξεις.

Το Ν/Σ αυτό χαίρει αποδοχής, από γιατρούς και ασθενείς και φιλοδοξεί να αποτελέσει την αφετηρία, για την ουσιαστική ενδυνάμωση του Ε.Σ.Υ., να προσφέρει προνόμια στους γιατρούς μας, ώστε να φέρνουν αποτελεσματικότερα και ευκολότερα σε πέρας, το δύσκολο λειτούργημα που υπηρετούν, αλλά κυρίως, να καλύψει με αξιοπρέπεια τις ανάγκες των συμπολιτών μας.

Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, στηρίζουν τις πρωτοβουλίες και τις καινοτομίες που εισάγουμε, συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο και ενισχύουν τις κυβερνητικές πολιτικές. Τα αυτιά μας είναι ανοιχτά, σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, σε όλες τις ανθρώπινες ανάγκες. Στεκόμαστε μακριά από συντεχνιακά παιχνίδια και μικροκομματικούς εκβιασμούς.

Το έργο που ανέλαβε και επιτυχώς φέρνει σε πέρας η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν επισκιάζεται, από κακόβουλες μεθοδεύσεις πολιτικών καιροσκόπων. Δεν μπορεί να μας σταματήσει τίποτα, από το να υπηρετούμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, από τον Έβρο ως την Κρήτη.»

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ




Total
0
Shares
Previous Article
Σοφάδες: Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού - Συνεχίζονται οι έλεγχοι στη Θεσσαλία με γνώμονα την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών - Τρίκαλα: Εξιχνιάστηκε κλοπή από οικία ηλικιωμένης με τη μέθοδο της απασχόλησης Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή σε ποιμνιοστάσιο - Λάρισα: Εξιχνιάστηκε απάτη σχετική με αγοραπωλησία οχήματος - Τρίκαλα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών - Εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου - Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις κλοπής από οικίες στην Καρδίτσα - Εξιχνιάστηκαν 531 υποθέσεις στη Θεσσαλία τον Οκτώβριο - Συνελήφθησαν 383 άτομα

Τρίκαλα: Δικογραφία σε βάρος ημεδαπού για απάτη και παράβαση της νομοθεσίας περί εράνων και λαχειοφόρων αγορών

Next Article
kep mouzaiou 22

Μη λειτουργία του ΚΕΠ Μουζακίου την Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου 2022

Related Posts

Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων - Δικαιολογητικά και αιτήσεις
Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζεται το στεγαστικό πρόγραμμα «Κάλυψη» για μέλη ευάλωτων ομάδων από το Δ. Τρικκαίων – Δικαιολογητικά και αιτήσεις

Νέα πρόσκληση σε μέλη ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας για το πρόγραμμα «Κάλυψη» απευθύνει ο Δήμος Τρικκαίων