Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ημέρα ΑμεΑ – Αφύπνιση για Ισοτιμία και Αξιοπρέπεια

Asimina Skondra 656

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, που θεσπίστηκε το 1992 από τα Ηνωμένα Έθνη ως παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Ασημίνα Σκόνδρα, δηλώνει:

«Την ημέρα της 3ης Δεκεμβρίου κάθε χρόνο, ολόκληρος ο πλανήτης τιμά και ευαισθητοποιείται, υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν αναπηρίες, ώστε να αυξηθεί ο βαθμός ένταξής τους, σε όλες τις πτυχές της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, παγκοσμίως ζουν με αναπηρίες, αντιμετωπίζοντας διάφορα εμπόδια στην καθημερινότητα τους, ενώ παράλληλα δεν έχουν πρόσβαση σε ίση βάση με άλλα άτομα, σε πολλούς τομείς όπως την εκπαίδευση, την εργασία, την ψυχαγωγία, τα μέσα μεταφοράς και γενικά την ομαλή καθημερινή κοινωνική και οικονομική ζωή τους.

Αυτή την εποχή, η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού και οι αναγκαίοι περιορισμοί, για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, έχουν περιορίσει τα άτομα με αναπηρία σε ακόμη μεγαλύτερη απομόνωση και αποσύνδεση, από τα καθημερινά δρώμενα.

Αποτελεί κυβερνητική, αλλά και προσωπική προτεραιότητα του Πρωθυπουργού της Χώρας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να ζουν, με αξιοπρέπεια την καθημερινότητα τους, να μετακινούνται, να σπουδάζουν και να εργάζονται ανεμπόδιστα και χωρίς διακρίσεις.

Αποτελεί εξάλλου χρέος της πολιτείας μας, τα άτομα με αναπηρία να μπορούν να μετέχουν ισότιμα, σε όλες τις κοινωνικές δράσεις. Σε αυτή τη κατεύθυνση κινείται η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υλοποιώντας πολιτικές εξάλειψης, οποιασδήποτε μορφής διακρίσεων, υφίσταται σήμερα.

Αποτελεί όμως και ατομικό χρέος του καθενός μας,  να σεβόμαστε την όποια διαφορετικότητα και το σεβασμό αυτό, να τον εκδηλώνουμε με τη στάση μας στην καθημερινότητα.

Όλοι αποτελούμε  κομμάτι αυτής της κοινωνίας. Κανείς δεn ζει μόνος του.

Συμβιώνουμε, συνυπάρχουμε και συναναστρεφόμαστε καθημερινά, με τους ανθρώπους γύρω μας και ο καθένας από αυτούς είναι μοναδικός.

Η  εμπειρία δείχνει, ότι η επαφή με τα άτομα που βιώνουν κάποιου είδους αναπηρία, έχει τελικά να μας προσφέρει πολύτιμα διδάγματα ζωής.

Αξίζει τον κόπο, να κάνουμε  όλοι μας το βήμα εκείνο, που θα σπάσει τα στερεότυπα, την επιφυλακτικότητα και την ανισότητα.

Να αγκαλιάσουμε ως κοινωνία, όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας,  που κάτω από αντίξοες κοινωνικά συνθήκες, δίνουν τον αγώνα της επιβίωσης, με  δύναμη, αξιοπρέπεια, αισιοδοξία και αγάπη για τη ζωή».

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας 

ν. Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
laiki syspeirosh thessalias

Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Αχελώο και το υδροηλεκτρικό της Μεσοχώρας

Next Article
lappas spyros

Σπύρος Λάππας: Προϋπολογισμός (κοροϊδία) για την δημόσια υγεία

Related Posts