Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ιδεολογικός δογματισμός ή σχέδιο δολιοφθοράς;

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Ασημίνα Σκόνδρα: Ιδεολογικός δογματισμός ή σχέδιο δολιοφθοράς;

«Αρνητές της πραγματικότητας, αρνητές της προόδου, αρνητές της αποτελεσματικότητας», χαρακτήρισε η Βουλευτής κ. Ασημίνα Σκόνδρα την Αντιπολίτευση, κατά την ομιλία της στη Βουλή σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

«Εκτός», επεσήμανε «και αν όλα γίνονται εσκεμμένα και έχουν δίκιο, όσοι πιστεύουν, ότι υπάρχει σχέδιο δολιοφθοράς της εθνικής προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών, αναχαίτισης της πανδημίας».

Ειδικότερα, η  κ. Σκόνδρα, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Ο πλανήτης, βιώνει εδώ και 2 χρόνια, πολύ δύσκολες υγειονομικές συνθήκες. Η πανδημία χτύπησε με πολλαπλά, συνεχιζόμενα κύματα, προκαλώντας σημαντικές απώλειες ανθρώπινων ζωών, τεράστιες ζημίες στις εθνικές οικονομίες όλων των κρατών, κοινωνική απομόνωση και ψυχολογική πίεση στους πολίτες .

Αυτή τη στιγμή, για μία ακόμη φορά, όλα τα κράτη κλυδωνίζονται στους ρυθμούς του 4ου κύματος και της μετάλλαξης Όμικρον. Οι κυβερνήσεις, οι κοινωνικές δυνάμεις, ο επιχειρηματικός κόσμος, σύσσωμη η κοινότητα των υγειονομικών, οι άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στον δημόσιο λόγο, επιβάλλεται να ενεργοποιηθούν, ώστε να σταματήσουν οι αυτόκλητοι πυρήνες αντίδρασης και άρνησης, και να ξεπεραστεί αυτός ο συνεχιζόμενος εφιάλτης.

Αυτή είναι μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία όλοι καλούμαστε να συμβάλουμε, με όποιους τρόπους μπορούμε. Η Πολιτεία από την πλευρά της, οφείλει παράλληλα με τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υφιστάμενης υγειονομικής κρίσης, να προνοεί και για την ενίσχυση του εθνικού μας συστήματος υγείας.

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται το προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, του Υπουργείου Υγείας. Με τις ρυθμίσεις και βελτιώσεις που εισάγει, αναδιαμορφώνει και εκσυγχρονίζει το σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας.

Σε οποιοδήποτε άλλο, πολιτισμένο κράτος, η φυσιολογική αντίδραση θα ήταν: «Πολύ σωστά πράττετε, καθώς ένα σύστημα προμηθειών, για τον δημόσιο τομέα, ειδικά για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας και μάλιστα σε περίοδο εγρήγορσης που επιβάλει η πανδημία, οφείλει να είναι σύγχρονο, γρήγορο και αποτελεσματικό».

Στην πατρίδα μας, συμβαίνει αυτό; Στηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πρωτοβουλία; Συμβάλλουν θετικά, με προτάσεις, όπου θεωρούν ότι χρίζουν αλλαγές;

Δυστυχώς όχι! Για ακόμη μία φορά, είστε αρνητές, κυρίες και κύριοι της Αντιπολίτευσης! Έχουμε τους αρνητές της πανδημίας και του εμβολίου, στους οποίους έμμεσα, κάθε λίγο και λιγάκι, κλείνετε το μάτι. Έχουμε και εσάς εδώ, τους αρνητές κάθε προσπάθειας, εκσυγχρονισμού του κράτους.

Αρνητές της πραγματικότητας, αρνητές της προόδου, αρνητές της αποτελεσματικότητας.

Τυφλωμένοι από τον δογματισμό σας, αρνείστε να παραδεχθείτε ότι «Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας».

Δεν καταλαβαίνετε, ότι ο τρόπος λειτουργίας της Εθνικής Κεντρικής Αρχής Προμηθειών Υγείας, όπως είναι σήμερα, αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα;

Δεν βλέπετε, τις μεγάλες καθυστερήσεις και δυσκίνητες διαδικασίες, που δημιουργούν αδιέξοδα και αναγκάζουν το κράτος, να νομιμοποιεί εκ των υστέρων τις δαπάνες που προέκυψαν;

Δεν σας είπαν, ότι από το 2017, που δημιουργήθηκε αυτή η Αρχή Προμηθειών, έως σήμερα, δεν ολοκληρώθηκαν, παρά μόνο ελάχιστοι, διαγωνισμοί με επιτυχία;

Δεν μάθατε, ότι δεν χρησιμοποιούνται ψηφιακά εργαλεία, με αποτέλεσμα, την εξαιρετικά αργή, εισαγωγή νέων ειδών;

Μήπως δεν γνωρίζετε, ότι αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι, το 80-90% των προμηθειών, τελικά να υλοποιείται αναγκαστικά, με απευθείας αγορές;

Αν όντως αγνοείτε όλα τα παραπάνω, τότε δεν είστε απλά Αρνητές! Είστε και εντελώς ακατάλληλοι, να ασκείτε πολιτική. Καλύτερα να στραφείτε σε άλλη ενασχόληση.

Εκτός, και αν όλα γίνονται εσκεμμένα, και έχουν δίκιο, όσοι πιστεύουν, ότι υπάρχει σχέδιο δολιοφθοράς της εθνικής προσπάθειας της κυβέρνησης και των πολιτών, αναχαίτισης της πανδημίας.

Δεν υπάρχει η πολυτέλεια να αναλώνουμε τον χρόνο μας, με τον αρνητισμό σας.

Ξεκάθαρα…

Θέλετε να συμβάλλετε ουσιαστικά, στην διαμόρφωση ενός νέου πλαισίου, που θα υπηρετεί την διαφάνεια, την ευελιξία και την χριστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος στον τομέα των προμηθειών υγείας; Εάν θέλετε, εδώ είμαστε να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Εάν πάλι δεν θέλετε, δηλώστε το και προχωράμε μόνοι μας. Δεν θα εγκλωβίσουμε ολόκληρη την χώρα στην απραξία.

Η σύσταση του νομικού προσώπου, ιδιωτικού δικαίου πλέον, με την επωνυμία “Εθνική Κεντρική Αρχή Προμηθειών Υγείας” (Ε.Κ.Α.Π.Υ.), θα συμβάλει στην επίτευξη περισσότερης διαφάνειας, ευελιξίας, επιτάχυνσης και αποτελεσματικότητας, στη διενέργεια των διαγωνισμών και στην διαδικασία προμηθειών. Μία αρχή, που παραμένει κομμάτι του Δημοσίου Τομέα, ανήκει στο 100% στο Ελληνικό Δημόσιο, εισάγει ψηφιακά συστήματα, στον επιχειρησιακό σχεδιασμό των διαγωνισμών, τηρώντας απόλυτα το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων.

Βρισκόμαστε μεσούσης, της παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας. Δεν είναι ο σωστός χρόνος, για δογματισμό, ιδεολογικές παρωπίδες και ανούσιες αντιπαραθέσεις. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, ζητά πρακτικές και ουσιαστικές λύσεις, σε υπαρκτά προβλήματα.

Είναι ώρα λοιπόν, να συνεργαστούν όλες οι κοινωνικές, οικονομικές, πολιτικές και επιστημονικές δυνάμεις της χώρας. Να δημιουργήσουμε εκείνα τα εργαλεία, που θα ενδυναμώσουν και θα θωρακίσουν την δημόσια υγεία, τόσο για το σήμερα και την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και για το αύριο, για να προσφέρουμε υψηλής ποιότητας προϊόντα και βέλτιστες υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, με την χαμηλότερη δυνατή επιβάρυνση, δημοσίου χρήματος».

ΑΣΗΜΙΝΑ ΣΚΟΝΔΡΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Total
0
Shares
Προηγούμενο άρθρο
Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Νομού Φθιώτιδας «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» τιμά τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ

Ο Σύλλογος Καρδιτσιωτών Νομού Φθιώτιδας «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ» τιμά τον Πολιούχο της Καρδίτσας Άγιο Σεραφείμ

Επόμενο άρθρο
Εργασίες διαγράμμισης του επαρχιακού και εθνικού δικτύου περιοχών των Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Εργασίες διαγράμμισης του επαρχιακού και εθνικού δικτύου περιοχών των Τρικάλων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας