Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Ελλάς- Γαλλία μια ιστορική συμφωνία

Ασημίνα Σκόνδρα: Μια νέα σελίδα στην ιστορία των Ελληνογαλλικών σχέσεων
Ασημίνα Σκόνδρα

Ασημίνα Σκόνδρα: Ελλάς- Γαλλία μια ιστορική συμφωνία

Μια νέα σελίδα στην ιστορία των Ελληνογαλλικών σχέσεων, γράφτηκε στις 7 Οκτωβρίου 2021.

Το «Ελλάς-Γαλλία-συμμαχία», έπαψε να είναι σύνθημα και απέκτησε πραγματική υπόσταση, με την σύναψη της στρατηγικής συμφωνίας Ελλάδας-Γαλλίας.

Μια συμφωνία που διαπραγματευόμασταν από το 1974, γίνεται απτή πραγματικότητα, από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δίκαια χαρακτηρίστηκε ιστορική και υψίστης σημασίας, για την χώρα μας και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υπηρετεί την ειρήνη και την σταθερότητα στην περιοχή μας και ενισχύει, την διεθνή παρουσία της Ελλάδας, όσον αφορά την αντιμετώπιση προκλήσεων.

Η ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με ενεργητική διπλωματία, πέρασε σε πράξεις, καθιστώντας την πατρίδα μας, πρωταγωνίστρια στην Μεσόγειο.

Γιατί είναι τόσο σημαντική η συμφωνία μας με την Γαλλία;

  1. Διότι οι μακροχρόνιοι δεσμοί με την Γαλλία, που έχουν τις ρίζες τους στην Ελληνική επανάσταση και στη συνέχεια καλλιεργήθηκαν από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τόσο με τον Στρατηγό Ντε Γκωλ, όσο και με τον Βαλερί Ζισκάρ ντ’Εσταίν, αποκτούν στρατηγικό χαρακτήρα.
  2. Προβλέπεται ρήτρα αμυντικής συνδρομής, που περιλαμβάνεται για πρώτη φορά, σε σύμβαση με σύμμαχο κράτος.

Η Ελλάδα θωρακίζεται ακόμα περισσότερο, από κάθε εξωτερική στρατιωτική απειλή.

Εάν δηλαδή, δεχθεί επίθεση στην επικράτεια της, τότε η ισχυρότερη στρατιωτικά δύναμη στην Ε.Ε., η μόνη με πυρηνική δύναμη αποτροπής στην Ευρώπη, θα βρεθεί στο πλευρό μας. Η σημασία της ρήτρας συνδρομής, έχει και μια άλλη παράμετρο, εξίσου σοβαρή, την αποτροπή. Διότι, ο όποιος πιθανός αντίπαλος της χώρας μας, θα σκεφτεί πολύ, πριν αποφασίσει επίθεση εναντίον της.

  1. Το ένδοξο ναυτικό μας αποκτά 3 υπερσύγχρονες φρεγάτες ΜΠΕΛΧΑΡΑ, μετά τα 24 ΡΑΦΑΛ που απέκτησε η Πολεμική μας Αεροπορία, ενδυναμώνοντας έτσι την κυριαρχία μας σε αέρα και θάλασσα.
  2. 4. Η χώρα μας αναβαθμίζεται γεωστρατηγικά στη Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, στον Κόλπο και την Υποσαχάρια Αφρική και αναδεικνύεται ως γέφυρα, μεταξύ των περιοχών αυτών και της Ευρώπης.

5  Η πατρίδα μας, μετά από μια 10ετία εσωστρέφειας, επιστρέφει δυναμικά στην οικοδόμηση του ευρωπαϊκού οράματος. Πρωταγωνιστεί στην ευρωπαϊκή πολιτική ενοποίηση, που πάντα οραματίζονταν η ΝΔ. Η Ελληνο-Γαλλική αυτή συμφωνία, αποτελεί το πρώτο βήμα, για δημιουργία Ευρω-στρατού και στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Ζητούμενο, πάντα για τη χώρα μας, με δεδομένα τα οφέλη που συνεπάγονται, αφού η Ελλάδα,  βρίσκεται γεωγραφικά στα όρια της Ευρώπης.

Ο κ. Τσίπρας καταψήφισε την ιστορική αμυντική συμφωνία Ελλάδας Γαλλίας. Μια συμφωνία εξαιρετικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα και με την οποία συμφωνεί η πλειοψηφία των Ελλήνων.

Με την εμπάθεια, που τον χαρακτηρίζει, απέδειξε ακόμη μια φορά τον πολιτικό του καιροσκοπισμό.

Το αντιπολιτευτικό του μένος θέλει μία Ελλάδα αδύναμη, φοβική και απομονωμένη, εκτός διεθνών συμμαχιών.

Το κομματικό του πάθος και οι ιδεολογικές του εμμονές, τον τυφλώνουν. Προκειμένου να μην παραδεχτεί την επιτυχία της κυβέρνησης, παραβλέπει την εθνική επιτυχία και τα οφέλη της χώρας. Με αστείρευτη υποκρισία, επικαλέστηκε αστεία προσχήματα και με κορώνες και θεωρίες, προσπάθησε να δικαιολογήσει την αρνητική του ψήφο. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, όμως, γνωρίζουν ποια είναι τα εθνικά μας δίκαια και ποιοι τα διασφαλίζουν. Γνωρίζουν ότι εμείς στη ΝΔ, βάζουμε πρώτα και πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον.

Έτσι πορευτήκαμε 47 χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε.




Total
0
Shares
Previous Article
Γιώργος Κωτσός

«ΝΑΙ Ταγαρά σε Επιχορήγηση αγροτών για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος Net Metering»

Next Article
Δήμος Μουζακίου - Δωρεάν rapid tests

Δήμος Μουζακίου: Rapid tests την ερχόμενη εβδομάδα σε Ριζοβούνι – Αγναντερό - Μουζάκι - Μαγουλίτσα