Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Χωρίς ντροπή – Από τη σεισάχθεια στους πλειστηριασμούς

Χωρίς ντροπή

Από τη σεισάχθεια στους πλειστηριασμούς

Πολλά είναι τα πρωτόγνωρα γεγονότα, που σημάδεψαν τη ζωή των Ελλήνων τον τελευταίο χρόνο. Αρχής γενομένης της «πρώτης φοράς αριστερά», μια σειρά πολιτικών επιλογών και αποφάσεων, έχουν δημιουργήσει σε όλους μας τη πεποίθηση, ότι την Ελλάδα που γνωρίζαμε, πρέπει να την ξεχάσουμε.

Η πολιτική, οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση της χώρας και της ζωής μας, από την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, είναι τέτοια, που δύσκολα θα υπάρξει γυρισμός.

Πρωτόγνωρη όμως, είναι και η ανείπωτη κοροϊδία του Ελληνικού λαού, από τους κυβερνώντες, τόσο προεκλογικά, όσο και μετεκλογικά.

Εκείνο που ξεπερνάει, ακόμα και την έννοια του πρωτόγνωρου, είναι η απόλυτη έλλειψη ντροπής. Αποδεικνύεται καθημερινά, με κορωνίδα την τελευταία δήλωση του Τσίπρα ότι δικαιούται να αισθάνεται και κάποια … οίηση.

Δικαιούται, δηλαδή, κατά την άποψή του, να αισθάνεται αλαζονεία, έπαρση, ακαταδεξία, κομπασμό, υπεροψία, ξιπασιά, γιατί αυτό σημαίνει «οίηση» και να το δηλώνει από το βήμα της Βουλής.
Μας λέει, επομένως ευθαρσώς , ότι δικαιούται να υποτιμά, να υποβαθμίζει και να περιφρονεί τους πάντες.

Ακόμη και αυτούς που τον ψήφισαν, τον εμπιστεύτηκαν και τον πίστεψαν. Όπως η κατηγορία των πολιτών, που λόγω καταστάσεων είναι κάτοχοι «κόκκινων δανείων».

Πίστεψαν κι εκείνοι, στη σεισάχθεια που έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι, με τον κίνδυνο κατάσχεσης της πρώτης κατοικίας, της επιχείρησής τους, του οικοπέδου τους, ή όποιου άλλου περιουσιακού στοιχείου.

Δεν δίστασαν και ξεπούλησαν τις τραπεζικές μετοχές στα ξένα funds και αμέσως μετά, πήραν σειρά τα δάνεια του ελληνικού λαού.

Η Ελληνική Βουλή, για πρώτη φορά νομοθέτησε τη μεταβίβαση ιδιοκτησίας ελληνικής γης, σε αλλοδαπούς και άγνωστους ιδιοκτήτες. Πρόκειται καθαρά για μεταβίβαση ιδιοκτησίας, και όχι για παραχώρηση χρήσης.

Εάν οι δανειολήπτες, δεν μπορέσουν να συνεννοηθούν με την τράπεζά τους, για το «κόκκινο» δάνειό τους, τότε θα έχουν να αντιμετωπίσουν ψυχρούς επαγγελματίες των εταιρειών, που θα έχουν υπό την κατοχή τους τα «κόκκινα» δάνεια.

Διότι, όσα «κόκκινα δάνεια» δεν ρυθμιστούν, θα περάσουν στις εταιρείες «ειδικού σκοπού» και στους διαχειριστές τους, που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό, να πλουτίζουν από τη δυστυχία ανήμπορων οικονομικά δανειοληπτών.

Και όλα αυτά δεν είναι μακρινά, ήδη σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας, βρίσκονται στελέχη μεγάλων funds, για να επισφραγίσουν τις συμφωνίες με τις ελληνικές τράπεζες, αγοράς των δανείων μας.

Τα προεκλογικά λόγια των ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, με τις μετεκλογικές πράξεις, απέχουν έτη φωτός. Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους που έσκιζαν τα ιμάτιά τους προεκλογικά και τώρα ξεκινούν τους πλειστηριασμούς, χωρίς να « βγάζουν άχνα».

Αντίθετα νοιώθουν … οίηση.

Είναι οι καλοί αριστεροί, που έδιωξαν τους κακούς δεξιούς και ήρθαν να δώσουν ελπίδα στο λαό.

Είναι οι ίδιοι, που στο παρελθόν, δεν ψήφισαν ποτέ για την παράταση της αναστολής πλειστηριασμών.

Είναι οι ίδιοι που δεν ψήφισαν ποτέ, ούτε ένα νόμο για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Είναι οι ίδιοι που στις 21/12/13, καταψήφισαν το νόμο , με τον οποίο αναστέλλονταν μέχρι την 1/1/15, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και δημιουργεί το καθεστώς προστασίας των δανειοληπτών.

Είναι οι ίδιοι, που προεκλογικά τον Ιανουάριο, υπόσχονταν «ενδιάμεσο φορέα» για τη διαχείριση των δανείων.

Είναι οι ίδιοι, που έλεγαν «όχι σε όλα» , επειδή, τάχα είχαν στα συρτάρια τους, κάποια … καλύτερη λύση.

Είναι οι ίδιοι, που το Σεπτέμβριο είπαν πάλι ψέματα στο λαό, ότι τα «κόκκινα δάνεια» περιλαμβάνονται, δήθεν, στα «ανοιχτά ζητήματα» και έβαζαν το δίλημμα «ποιος θα τα διαπραγματευτεί καλύτερα».

Είναι οι ίδιοι που δήθεν προέβλεπαν «μαζικούς πλειστηριασμούς», από την προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά τώρα υπέγραψαν την έναρξη των πλειστηριασμών.

Έχουν την αποκλειστική ευθύνη για τον κίνδυνο, που διατρέχει η πρώτη κατοικία των Ελλήνων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι Τσίπρας-Καμμένος, διαπράττουν καθημερινά «εγκλήματα», εις βάρος του λαού και της χώρας.

Το μόνο που τους απομένει, είναι να σηκωθούν και να φύγουν. Αλλά ακόμη και τότε, πολύ αμφιβάλλω αν ο ελληνικός λαός θα μπορέσει ποτέ να τους συγχωρέσει.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ.Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Το Ποτάμι: Να μην αφεθούν στην τύχη τα παιδιά

Next Article

Συνελήφθη 47χρονος στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας με κάνναβη και κλώνους κάνναβης

Related Posts