Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Αναγκαίο όσο ποτέ για τον Ν. Καρδίτσας το«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»

Παρέμβαση Ασ. Σκόνδρα για αναστολή διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ

 Την αναβολή και μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος  “Εξοικονομώ-Αυτονομώ” για την Κεντρική και Δυτική Θεσσαλία ζητά με αναφορά, που κατέθεσε στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

 Η κ. Σκόνδρα τονίζει, ότι: «Για την ένταξη ενός ακινήτου στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ-Αυτονομώ”, απαιτείται η επίσκεψη του μηχανικού στην οικία του πολίτη, προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες, που όμως είναι αδύνατες με τηλε-εργασία. Επίσης απαιτείται επίσκεψη τεχνικών και συνεργείων προκειμένου να κάνουν αυτοψία στο ακίνητο, για να εκδώσουν οικονομική προσφορά για το έργο. 

Όλες οι παραπάνω ενέργειες, δεν είναι εφικτές την παρούσα περίοδο, αφού έρχονται σε αντίθεση με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, σχετικά με την αναστολή επισκέψεων και συναθροίσεων πολιτών σε ιδιωτικό χώρο. Επίσης, η Θεσσαλία συγκαταλέγεται στις επιδημιολογικά ιδιαίτερα επιβαρυμένες Περιφέρειες της χώρας. Επιπρόσθετα, οι καταστροφές από τον Ιανό έχουν επιφέρει σημαντικά προβλήματα στους πολίτες και τους μηχανικούς των πληγεισών περιοχών του Νομού Καρδίτσας. 

Έθεσα λοιπόν υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, κ. Χατζηδάκη, τα δεκάδες προβλήματα, που προκύπτουν από την πανδημία και τα περιοριστικά μέτρα που είναι πλέον σε ισχύ, θέση που αποτυπώνεται και σε σχετικό έγγραφο του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. 

Είναι σαφές, ότι απαιτείται η αναβολή έναρξης του προγράμματος για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα και η μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης του προγράμματος για τη Θεσσαλία, από τις 9 Δεκεμβρίου 2020 που έχει οριστεί, σε μία όσο δυνατόν πιο απομακρυσμένη χρονικά ημερομηνία, όπως συνέβη αντίστοιχα με την ημερομηνία έναρξης για άλλες περιφέρειες της Ελλάδας. 

Μόνο με αυτό τον τρόπο, εξασφαλίζουμε την καλύτερη προετοιμασία όλων, ειδικά στην περιοχή μας, που λόγω και των πρόσφατων καταστροφών, έχει αυξημένη ανάγκη και η συμμετοχή αναμένεται ιδιαίτερα μεγάλη. 

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έχει έντονα αναπτυξιακό χαρακτήρα, με άμεσο όφελος τόσο για τους πολίτες, όσο για την απασχόληση στον Νομό μας, δημιουργώντας άμεσα σημαντικό κύκλο εργασιών σε δεκάδες επιχειρήσεις και ιδίως μικρομεσαίους επαγγελματίες. Ένα πρόγραμμα, στο οποίο κυριολεκτικά όλοι κερδίζουν, και επιτυγχάνονται κατά τον καλύτερο τρόπο οι στόχοι εξοικονόμησης ενέργειας».




Total
0
Shares
Previous Article
Δημήτρης Παπακώστας

"Έφθασε"... ο COVID19 και στα ορεινά Βραγκιανά Αχελώου Αργιθέας Καρδίτσας....

Next Article
enimerosi Argithea

Έκτακτη Ενημέρωση: Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αύριο στα Βραγκιανά για τεστ στους μόνιμους κατοίκους