Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: αυξάνεται κατά  107 εκ. ευρώ το πρόγραμμα Leader

skondra boridis111

Ασημίνα Σκόνδρα: αυξάνεται κατά  107 εκ. ευρώ το πρόγραμμα Leader

Αλλεπάλληλες ήταν όλο αυτό το διάστημα οι ενέργειες και οι συναντήσεις της Βουλευτή του Νομού μας κ. Ασημίνας Σκόνδρα με την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων , προκειμένου να ενισχυθεί με επιπλέον ποσόν το πρόγραμμα Leader, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος των ιδιωτών επενδυτών.

Η απόφαση λοιπόν που οριστικοποιήθηκε και αφορά την επιπλέον ενίσχυση με 107 εκ. ευρώ του προγράμματος, ποσό το οποίο έρχεται να προστεθεί στα 146 εκ. ευρώ που αρχικά εγκρίθηκαν, θεωρείται η καλύτερη δυνατή εξέλιξη.

Έκδηλη λοιπόν η ικανοποίηση της Βουλευτή κ. Σκόνδρα, αφού η επιπλέον χρηματοδότηση, θα ενισχύσει σημαντικά το πρόγραμμα Leader και κατά συνέπεια τον Νομό μας, διότι θα επιτρέψει να ενταχθούν ιδιωτικοί επενδυτές που το αρχικό ποσό δεν τους επέτρεπε.

Σε δήλωσή της η κ. Σκόνδρα αναφέρει:

« Η απόφαση αυτή που πάρθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τις Περιφέρειες της χώρας, για επιπλέον χρηματοδότηση, δημιουργεί ικανοποίηση αλλά και προσδοκία. Ενθαρρύνει  τις επενδύσεις στον αγροτικό τομέα, δίνοντας ευκαιρίες στην Περιφέρεια και σε αγροτικούς νομούς, όπως η Καρδίτσα.

Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Βορίδη, με τον οποίο είχα κατ’ επανάληψη συζητήσεις για το θέμα αυτό και ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν θετικός.

Αναζήτησε και  εξασφάλισε σημαντικούς επιπλέον πόρους, που οριστικοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, ώστε να ικανοποιηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε, στο πλαίσιο των τοπικών προγραμμάτων Leader.

Η θετική αυτή έκβαση, σημαίνει ότι θα ωφεληθεί τα μέγιστα και ο Νομός μας, αφού υπάρχουν πια οι χρηματοδοτικές προϋποθέσεις ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλες οι επενδυτικές προτάσεις που θα πληρούν τις προϋποθέσεις αξιολόγησης.

Έχει αποδειχθεί ότι το Leader είναι ένα πρόγραμμα επιτυχημένο που μπορεί και δημιουργεί προοπτικές και θέσεις εργασίας στην Καρδίτσα, όπου όλοι γνωρίζουμε ότι, τόσο σε επενδύσεις, όσο και σε θέσεις εργασίας, ο Νομός μας πάσχει, γι’ αυτό και  είναι απολύτως αναγκαίες.

Πέραν αυτού, η Κυβέρνηση, δείχνει έμπρακτα τον σταθερό αναπτυξιακό προσανατολισμό της για την στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και επιχειρηματικότητας στις αγροτικές περιοχές της πατρίδας μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία».




Total
0
Shares
Previous Article
panagia spilia

Ωράριο λειτουργίας Ιεράς Μονής Σπηλιάς

Next Article
kede papastergiou 1

Παπαστεργίου: H Αυτοδιοίκηση στο πλευρό των σχολικών κοινοτήτων για το άνοιγμα Δημοτικών – Νηπιαγωγείων