Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασημίνα Σκόνδρα: Αδικούν, αγνοούν και υποβαθμίζουν την Καρδίτσα

.

Με αφορμή το τελικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που προβλέπει τη μεταφορά του  Τμήματος Διατροφής – Διαιτολογίας από την Καρδίτσα στα Τρίκαλα, η πρ. Βουλευτής Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, προέβει στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο χειρότερος δυνατός σχεδιασμός  για τα ΤΕΙ Καρδίτσας, είναι αυτός που ανακοινώθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , αποδεικνύοντας ότι η διαβούλευση που προηγήθηκε ήταν προσχηματική, με σκοπό να παραπλανήσει και να αποπροσανατολίσει την τοπική κοινωνία, τους φορείς,  αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Οι προθέσεις του Υπουργού Γαβρόγλου, φάνηκαν βέβαια στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στη πόλη μας τον Αύγουστο,  αφού δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση στις ενστάσεις των φορέων, σχετικά με τις δρομολογούμενες αλλαγές στα ΤΕΙ, ούτε φυσικά δεσμεύτηκε,  ότι θα λάβει υπόψη του τις προτάσεις που του κατατέθηκαν.

Φτάσαμε λοιπόν στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης, που θα διαρκέσει μόλις λίγες ημέρες και διαπιστώνουμε,  ότι η Καρδίτσα και  αδικείται κατάφορα και ότι στην κυβέρνηση των Συριζανελ, δεν μας ακούνε, δεν μας υπολογίζουν, σαν να μην υπάρχουμε καν  γι΄αυτούς.

Περιφρόνησαν τις απόψεις των τοπικών φορέων, του επιστημονικού κόσμου και των πρυτανικών αρχών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, εξευτελίζοντας την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου.

Αγνόησαν  επιδεικτικά την αρχή της διασφάλισης της ποιότητας στην ανώτατη παιδεία και αυθαίρετα, χωρίς κριτήρια, λειτουργώντας εμμονικά και ιδεοληπτικά, εξυπηρετούν μόνο την μικροπολιτική τους και τα κομματικά τους συμφέροντα.

Η μεταφορά του πλέον δυναμικού Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας Καρδίτσας στα Τρίκαλα, επιβαρύνει με επιπλέον επιπτώσεις την τοπική οικονομία, την ζωή της τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως αφαιρεί την ελπίδα της ίδρυσης Σχολής στο τόπο μας, που θα μπορούσε να δημιουργεί σε συνδυασμό με το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και να ανοίξει άλλους ορίζοντες.

Είναι δεδομένο ότι ο σχεδιασμός αυτός βρίσκει κάθετα αντίθετους την Ακαδημαϊκή Κοινότητα, τους Φορείς την τοπική Εκκλησία και κυρίως τις Καρδιτσιώτισσες και τους Καρδιτσιώτες – δεν ξέρω μόνο για τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -.

Είμαστε αποφασισμένοι,  να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα του Νομού μας ενωμένοι και να διεκδικήσουμε δυναμικά τα κεκτημένα, αλλά και την περαιτέρω αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον τόπο μας.

Στην απευκταία δε περίπτωση, που ψηφιστεί ο σχεδιασμός αυτός από την απερχόμενη κυβέρνηση Συριζανελ, η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δεσμευτεί, ότι θα καταργήσει το Νόμο Γαβρόγλου και θα προχωρήσει σε νέο σχεδιασμό, με στόχο την αναβάθμιση της Ακαδημαϊκής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης στη Χώρα και σίγουρα η Καρδίτσα, θα έχει τη θέση που δικαιούται στον νέο χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.»




Total
0
Shares
Previous Article

Α.Σ.Κ.: Στην τελική ευθεία για την πρεμιέρα

Next Article

Δωρεάν επιμόρφωση στην Ψυχολογία, στη Συμβουλευτική και στην Προπονητική Ζωής

Related Posts