Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασφαλή πρόσβαση στην Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά  δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

panagia odigitria 1

Ασφαλή πρόσβαση στην Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά  δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Ασφαλή πρόσβαση στο Μοναστήρι της Παναγίας Οδηγήτριας στην Πορταριά Πηλίου δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της οδού πρόσβασης  στη Μονή, μέχρι τη συμβολή της με το επαρχιακό δίκτυο Πορταριάς-Μακρινίτσας. Παράλληλα το έργο περιλαμβάνει  την αποκατάσταση φθορών που καταγράφονται στον προαύλιο- περιβάλλοντα χώρο και σε βοηθητικούς χώρους της Ιεράς Μονής.

« Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, με  ολοκληρωμένο σχέδιο και στρατηγική αναδεικνύουμε  την πολιτιστική και θρησκευτική κληρονομιά της Θεσσαλίας,  που είναι μοναδική και αναντικατάστατη και αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας και κομβικό σημείο της ιστορικής μας συνέχειας ως έθνους. Ο  θρησκευτικός τουρισμός ως  εναλλακτική μορφή τουρισμού, παρουσιάζει μεγάλη ανθεκτικότητα σε περιόδους κρίσης και διαθέτει σημαντικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Χάρη στο σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο που διαθέτει η Περιφέρεια, τα θρησκευτικά μνημεία της Θεσσαλίας είναι εύκολα προσβάσιμα και εξελίσσονται σε ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με απτά και  μετρήσιμα αποτελέσματα στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Συγκεκριμένα οι εργασίες περιλαμβάνουν :

– Φρεζάρισμα και δημιουργία ασφαλτικού τάπητα στην οδό πρόσβασης της Ι.Μ. Παναγίας Οδηγήτριας

– Στεγανοποίηση, ενίσχυση και αποκατάσταση του γειτνιάζοντα με την οδό φορέα του βοηθητικού χώρου του υπογείου, περιμετρικά τοιχεία, και πλάκα επικάλυψης.

Η αποκατάσταση αφορά: Αποξηλώσεις πλακόστρωτου, καθαρισμό επιφανειών, απομάκρυνση σαθρών τμημάτων από σαθρά τμήματα, Εφαρμογή αναστολέα διάβρωσης σε όλη την επιφάνεια των τοιχείων και πλακών, Καμπτική ενίσχυση με ανθρακονήματα στο κάτω μέρος της πλάκας οροφής υπογείου, Επιχρίσματα και υδροφοβικό εμποτισμό, Κατασκευή στραγγιστηρίου αγωγού D= 160mm στο πίσω όριο των αποθηκών πριν την επιχωμάτωση ώστε να συλλέγονται τα κατεσδύοντα ύδατα και  Αποκαταστάσεις πλακόστρωτου αυλής, σχαρών, βαθμίδων, τοιχίσκων κ.λ.π.




Total
0
Shares
Previous Article
agorastos pezodromia Skiathos

Επιπλέον 6 χλμ νέα πεζοδρόμια από την πόλη της Σκιάθου μέχρι τις Κουκουναριές κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Next Article
3os agonas scrable dimos mouzakiou

3ος αγώνας Scramble Πρωταθλήματος Κεντρικής Ελλάδος στην περιοχή «Νιζηρός» της τοπικής κοινότητας Φαναρίου του Δήμου Μουζακίου