Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα:«Οι εντολές Μητσοτάκη γίνονται πράξη και για τους αγρότες»

Ασ. Σκόνδρα:«Οι εντολές Μητσοτάκη γίνονται πράξη και για τους αγρότες»

Ασ. Σκόνδρα:«Οι εντολές Μητσοτάκη γίνονται πράξη και για τους αγρότες»

Μετά την σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης μέσω τηλεδιάσκεψης, και στην οποία προέδρευσε ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Βουλευτής του Νομού μας, κ. Σκόνδρα, τόνισε: 

«Αρκετούς μήνες τώρα, η πατρίδα μας βάλλεται από πολλές πλευρές και σε διαφορετικά μέτωπα. Όλα τα ανοικτά ζητήματα ωστόσο, αντιμετωπίζονται με επιτυχία, με πρωτοφανή ταχύτητα και κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών του ιδίου του Πρωθυπουργού. Κερδίζεται καθημερινά το στοίχημα της υπεύθυνης, σταθερής και αποτελεσματικής διακυβέρνησης της χώρας, παρά τις δυσμενής εξωγενείς συνθήκες.   

Απτή απόδειξη της ευθύνης και της αποτελεσματικότητας, καταγράφθηκε και με τον τρόπο διαχείρισης των καταστροφών, στην Περιφέρεια μου την Καρδίτσα.

Άμεσα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε στο Νομό μας, με ειλημμένη την απόφαση να στηρίξει τους πληγέντες.  

Στη σύσκεψη στο Δημαρχείο Καρδίτσας, ενώπιων μας, έδωσε σαφή εντολή στους αρμόδιους υπουργούς, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, για ταχύτατες ενέργειες, γενναίες αποζημιώσεις και επίλυση γραφειοκρατικών εμποδίων. 

Με δεδομένες τις οδηγίες του Πρωθυπουργού, σε λίγες μόλις μέρες, κατατέθηκαν στη Βουλή οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τα νομοσχέδια, για τη στήριξη των πλημμυροπαθών του «Ιανού» και τις αποζημιώσεις.  

Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι κανένα μέτρο οικονομικής στήριξης δεν ψηφίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικά ούτε η τροπολογία, για αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καταβληθούν οι προκαταβολές στους αγρότες και στους κτηνοτρόφους.  

Εδώ θα ήθελα να σταθώ στον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο του Νομού μας, που λειτουργεί ως ατμομηχανή της τοπικής μας οικονομίας και είδε την παραγωγή και τα ζώα του, να θάβονται μέσα στη λάσπη στις πρόσφατες πλημμύρες. 

Ζώντας από πολύ κοντά την στενοχώρια και την αγωνία τους, ένιωσα ανακούφιση και ‘γω μαζί με εκείνους, όταν άρχισαν να πιστώνονται οι προκαταβολές των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη μέθοδο, προκαταβολή ενόψει της τελικής εκτίμησης, που αφορούσε συγκεκριμένες εκτάσεις, βρισκόμενες στο επίκεντρο του «Ιανού».  

Με τον ίδιο πρωτόγνωρο τρόπο βεβαίως, θα συνεχίσουν ταχύτατα οι πληρωμές των αποζημιώσεων, αφού ο ΕΛΓΑ – ανά σύντομα τακτά διαστήματα – θα καταβάλει αποζημιώσεις, ώσπου να αποπληρωθούν όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι του Νομού μας.  

Παρά τις Κασσάνδρες λοιπόν, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έμεινε στα λόγια.  

Οφείλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο και τον Αντιπρόεδρο κ. Δούκα, για τις καθοριστικές και άμεσες ενέργειές τους. Να τους ευχαριστήσω για τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και την άψογη συνεργασία μας. Για το γεγονός ότι οικειοποιήθηκαν τα προβλήματα του νομού μας. Άκουγαν με προσοχή τα ζητήματα που τους έθετα, τις ιδιαιτερότητες που προέκυπταν και ενεργούσαν αναλόγως, ώστε να βρεθούν λύσεις. 

Θα ήταν παράληψη, να μην ευχαριστήσω και τους Υπουργούς κ.κ. Σταϊκούρα, Σκυλακάκη, Θεοδωρικάκο,Πιερρακάκη, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Καραμανλή και Βρούτση, με τους οποίους είχα συχνή συνεργασία, όχι μόνο για τα θέματα των αγροτών, αλλά για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους και συμπολίτες μου, ώστε να βρεθούν βέλτιστες λύσεις και να επιταχύνουμε τις διαδικασίες αποζημίωσης, αποκατάστασης και επιστροφής στην ομαλή καθημερινότητα. 

Αισθάνομαι πλήρως ικανοποιημένη, από την μέχρι τώρα εξέλιξη των πραγμάτων, οι καθημερινές και έντονες προσπάθειες μου σταδιακά δικαιώνονται. Φυσικά υπολείπονται πολλά ακόμη, μέχρι να λυθούν όλα τα προβλήματα, που προέκυψαν στο τόπο μου και στους συμπολίτες μου, από την 18ηΣεπτεμβρίου. 

Ως Βουλευτής, που βρίσκεται σε ιδιαίτερα επιβαρυμένη περιοχή, έχω ειδικό ρόλο. Να θέτω τα θέματα, να διεκδικώ λύσεις, να παρακολουθώ την πρόοδο των διαδικασιών, των μέτρων αποκατάστασης και στήριξης, αλλά και να «ενοχλώ» την Κυβέρνηση, όποτε κρίνω ότι υπάρχουν καθυστερήσεις ή αστοχίες.  

Αυτό δηλαδή που πράττω και ξεκάθαρα τόνισε χθες ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης. »

skondraasimina 1

skondraasimina 2

skondraasimina 3




Total
0
Shares
Previous Article
Παναργιθεάτικη Συνδιάσκεψη: Διαρκής Διάλογος και Αιτήματα προς τον νέο Περιφερειάρχη και παρατάξεις ΠΣ Θεσσαλίας - Είμαστε όλοι ... πρώτα, Ανατολικο - Αργιθεάτες, λόγω... Ιανού!

Οι Πολιτικοί... παραδίδουν τα "κλειδιά" στην "ομάδα λοιμωξιολόγων", στην ... τύχη....στον ... Παντοδύναμο!!!

Next Article
tsiakos agorastos adonis

Συναντήσεις Αγοραστού και Τσιάκου με κυβερνητικά στελέχη με στόχο την αποκατάσταση των καταστροφών

Related Posts

Mitsotakis Mouzaki eksofyllo
Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι

ΔΕΙΤΕ Φωτογραφίες και Βίντεο από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι Φωτογραφίες: Πέτρος Ζιώγας Βίντεο: Νίκος…
2o dimotiko sxooleio mouzakiou museotek.net
Διαβάστε περισσότερα

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης

2o Δημοτικό Σχολείο Μουζακίου: Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία στην υπηρεσία της εκπαίδευσης Συνεργασία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μουζακίου…
Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων
Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό άρθρο για το Φράγμα Πύλης Τρικάλων

Περισσότερες από δύο φορές, θα το γέμιζε ο “Πορταϊκός Ποταμός”, μειώνοντας κατά 74 εκατομμύρια m3, περίπου, την πλημμύρα του κάμπου της “Θεσσαλίας”