Ας. Σκόνδρα: «Στο ΥΠ. ΟΙΚ. το αίτημα του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας»

 

Να συμπεριληφθούν και οι δικηγόροι στους κλάδους που πλήττονται, για να τύχουν οικονομικής προστασίας και στήριξης από την κυβέρνηση, ζήτησε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γεώργιος Ανυφαντής, από τη Βουλευτή του Νομού μας κ. Σκόνδρα.

Η κ. Σκόνδρα, που βρήκε σωστό και δίκαιο το αίτημα των δικηγόρων, δεδομένου ότι μετά την  κυβερνητική απόφαση, αναστολής της λειτουργίας των Δικαστηρίων, ουσιαστικά καθίσταται αδύνατη και η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, τόσο  δικαστικά όσο και εξωδικαστικά, με αποτέλεσμα να προκύπτει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο.

Απευθύνθηκε λοιπόν, στο Υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, υποστηρίζοντας τη δικαίωση του δικηγορικού κλάδου, στο αίτημα που υποβάλλουν, αφού βιώνουν και εκείνοι, τις συνέπειες των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε τη Βουλευτή ότι αφ’ ενός θα ισχύσουν και για τους δικηγόρους τα μέτρα μετάθεσης πληρωμών των οικονομικών τους υποχρεώσεων, όπως και για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά θα εξετάσουν με θετικό πνεύμα το να συμπεριληφθούν στην οριζόντια οικονομική στήριξη που παρέχεται και σε άλλους πληττόμενους κλάδους.

Διαβεβαίωσε δε την κ. Σκόνδρα ότι άμεσα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Από το Γραφείο ΤύπουTotal
0
Shares