Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνίδα μητέρα

Ασημίνα Σκόνδρα

Ασ. Σκόνδρα: Στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνίδα μητέρα

«Κι ένα τέταρτο μητέρας αρκεί για δέκα ζωές και πάλι θα περισσέψει που να το ανακράζεις  σε στιγμή μεγάλου κινδύνου…».

 Πόση αλήθεια κρύβουν οι στίχοι του Οδυσσέα Ελύτη, στο ποίημά του «Εκ του πλησίον», για το ιερό πρόσωπο της μάνας. Το πανάνθρωπο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, τον στυλοβάτη της κοινωνίας.

 Σήμερα, όλοι οι λαοί της γης αποτίουν φόρο τιμής, εκφράζοντας την αναγνώριση της προσφοράς της, στη ζωή, στην  οικογένεια και την κοινωνία.

 Είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα, που έχει αναθρέψει, έχει φροντίσει, έχει αγαπήσει ένα παιδί, είτε το έχει φέρει στον κόσμο, είτε όχι.

 Οφείλουμε  ως κοινωνία και ως πολιτεία, να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη στην Ελληνίδα μάνα.

 Η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας το ρόλο της μητέρας, αλλά και τις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν,  σχεδίασε,  υλοποιεί και εφαρμόζει πολιτικές που ενισχύουν την «ταυτότητά της»,  χτίζοντας γερά θεμέλια στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται  να ανταπεξέλθει, σχοινοβατώντας ανάμεσα στα μητρικά καθήκοντα και στις ανάγκες.

 Ενισχύουμε με στοχευμένα μέτρα και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, προστατεύοντας την μονογονεϊκή  οικογένεια, με αρχηγό μητέρα, την ανύπαντρη μητέρα, τη χήρα- διαζευγμένη μητέρα.

 Την ανασφάλιστη μητέρα, την αγρότισσα, την εργάτρια, την υπάλληλο, τη γυναίκα επιχειρηματία και την κάθε μάνα που δίνει καθημερινά τη δική της μάχη.

Προστατεύουμε τη μάνα νοικοκυρά, την πολύτεκνη, και τη μητέρα που προέβη σε υιοθεσία.

 Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κίνητρα στους νέους μας  –όπως το επίδομα γέννησης- για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και να συμβάλλουμε ουσιαστικά, στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας, αφού το δημογραφικό είναι ένα εθνικό υπαρξιακό ζήτημα.

 Κύριο μέλημα του κράτους πρόνοιας, ήταν και είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών στήριξης της μητέρας, της οικογένειας και του παιδιού. Η ύπαρξη αυτών των πολιτικών αποτελεί αναγκαία συνθήκη, για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση.

Στις μέρες μας, η πανδημία του κορωνοϊού, μπορεί να επισκίασε πολλές όμορφες στιγμές, με αυτό το αγαπημένο μας πρόσωπο, αλλά μας δίδαξε πολλά και κυρίως ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Ας κάνουμε την ημέρα αυτή διαφορετική και να βρούμε τον τρόπο να εκφράσουμε ξεχωριστά την αγάπη και το σεβασμό μας, ο καθένας στη δική του μητέρα και όλοι μαζί, στις μητέρες του κόσμου.

Χρόνια Πολλά!

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
Η πισίνα του Mouzaki Palace σας υποδέχεται με ανανεωμένη εμφάνιση και υπόσχεται δροσερές βουτιές!

Η πισίνα του Mouzaki Palace σας υποδέχεται με ανανεωμένη εμφάνιση και υπόσχεται δροσερές βουτιές!

Next Article
Αυτοψία Τριαντόπουλου στο δίκτυο του ΤΟΕΒ ταυρωπού

Αυτοψία Τριαντόπουλου στο δίκτυο του ΤΟΕΒ ταυρωπού

Related Posts

ΠΕ Καρδίτσας: Η αλήθεια σχετικά με το Θεματικό πάρκο - Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»
Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτή Πρόσκληση για την Ημερίδα Διαβούλευσης των Δράσεων Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027»

Η ημερίδα έχει ως θέμα «Αγροδιατροφή» καθώς και «Αειφορία – Ανθεκτικότητα - Βιωσιμότητα»