Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνίδα μητέρα

Asimina Skondra 2020 slide

Φόρο τιμής στη Μητέρα αποτίουν σήμερα όλοι οι λαοί της γης, εκφράζοντας συμβολικά την αναγνώριση της προσφοράς της.

Η σημερινή γιορτή σημειολογικά αποτυπώνει το συλλογικό σεβασμό της ανθρωπότητας απέναντι στο ιερό πρόσωπο της Μάνας, το πανάνθρωπο σύμβολο της ζωής και της ανιδιοτελούς αγάπης, της αυτοθυσίας και της υπέρβασης, τον στυλοβάτη της κοινωνίας.

Είναι μία ημέρα αφιερωμένη σε κάθε γυναίκα που έχει αναθρέψει, έχει φροντίσει, έχει αγαπήσει ένα παιδί, είτε το έχει φέρει στον κόσμο, είτε όχι.

Οφείλαμε  ως κοινωνία και ως Κράτος να δείξουμε έμπρακτα το σεβασμό, την εκτίμηση και την υποστήριξη στην Ελληνίδα μάνα.

 Γιατί ο κορυφαίος αυτός ρόλος μέσα στην οικογένεια, γίνεται ακόμα πιο σημαντικός, στη σημερινή δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε.

Αναγνωρίζοντας τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, σχεδιάσαμε,  υλοποιούμε και εφαρμόζουμε πολιτικές που ενισχύουν το σύγχρονο ρόλο της, χτίζοντας γερά θεμέλια στη σύγχρονη μητέρα, που καλείται να ανταπεξέλθει σε πολλαπλούς ρόλους, σχοινοβατώντας ανάμεσα στα μητρικά καθήκοντα και στις ανάγκες.

Ενισχύουμε με στοχευμένα μέτρα και την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης πολιτικής, προστατεύοντας την μονογονική οικογένεια, με αρχηγό μητέρα, την ανύπαντρη μητέρα, τη χήρα- διαζευγμένη μητέρα.

Την ανασφάλιστη μητέρα, την αγρότισσα, την εργάτρια, την υπάλληλο, τη γυναίκα επιχειρηματία και την κάθε μάνα που δίνει καθημερινά τη δική της μάχη.

Προστατεύουμε τη μάνα νοικοκυρά, την πολύτεκνη και τη μητέρα που προέβη σε υιοθεσία.

Δώσαμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε κίνητρα στους νέους μας  –όπως το επίδομα γέννησης- για να δημιουργήσουν τη δική τους οικογένεια και να συμβάλλουμε ουσιαστικά στο πρόβλημα της υπογεννητικότητας αφού το δημογραφικό είναι ένα εθνικό υπαρξιακό διακύβευμα.

Είναι γνωστό ότι η προστασία και ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, αποτελεί εθνική στρατηγική και προτεραιότητα. Κύριο μέλημα του κράτους πρόνοιας ήταν και είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή πολιτικών στήριξης της μητέρας, της οικογένειας και του παιδιού. Η ύπαρξη αυτών των πολιτικών αποτελεί αναγκαία συνθήκη για να αναστραφεί η σημερινή αρνητική δημογραφική τάση.

Φέτος, αρκετά πράγματα είναι διαφορετικά και ο κορονοϊός έχει επισκιάσει όμορφες στιγμές, αγκαλιές και εκπλήξεις στο πιο αγαπημένο μας πρόσωπο.

Μας έχει διδάξει όμως, και ότι δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα δεδομένο και ότι είναι στο χέρι μας να κάνουμε την κάθε μέρα διαφορετική. Ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, ας γιορτάσουμε την Ημέρα της Μητέρας όπου και όπως μπορούμε και ας βρούμε τον τρόπο να της εκφράσουμε την αγάπη και το σεβασμό μας.

Χρόνια Πολλά!

Ασημίνα Σκόνδρα

Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article
diagonismos Iaso

Διαγωνισμός για 5 ΔΩΡΕΑΝ τοκετούς στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Next Article
rentina dromos apokatastasi5 1

Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Ρεντίνας με όρια Ευρυτανίας (θέση Ζαχαράκη)

Related Posts