Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Στα αγροτικά μπλόκα θα γραφεί ο επίλογος

 

«Είναι αδιανόητο αυτή η κυβέρνηση, να μην θέλει να έρθει σε διάλογο με τους ανθρώπους της παραγωγής σ΄αυτόν τον τόπο. Έπρεπε ο Πρωθυπουργός να έρθει εδώ και όχι να στείλει τα ΜΑΤ».

Μην μπερδευτεί κανείς, τα παραπάνω λόγια είναι του Τσίπρα, όταν τον Φεβρουάριο του 2013, ανεβασμένος στα τρακτέρ, έβγαζε πύρινους λόγους στα μπλόκα των αγροτών.

Πόση υποκρισία. Πόσος θεατρινισμός και κοροϊδία.

Τώρα, ως λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός, γιατί δεν επισκέφθηκε ο ίδιος το μπλόκο της Νίκαιας;  Πού είναι να καταδικάσει τα Αγροτοδικεία;

Αυτοδιαψεύδεται στα πάντα. Χρησιμοποιεί την εξουσία που του έδωσε ο λαός και την στρέφει εναντίον, του ίδιου του λαού. Με πρωτοφανείς ενέργειες επιχειρεί να τρομοκρατήσει, να εκφοβίσει, να κάμψει κάθε αντίδραση, που εκφράζεται ενάντια στην διακυβέρνησή του.

Το διαπιστώσαμε πρόσφατα στο μεγάλο συλλαλητήριο του Συντάγματος, όπου με προβοκάτσιες και ληγμένα χημικά, στράφηκε κατά των πολιτών, που θέλησαν ειρηνικά, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ζούμε αυτές τις μέρες με τους αγρότες, που επέλεξαν τον δικό τους τρόπο να διαμαρτυρηθούν, για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Τσίπρα, που μεθοδικά  δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα και στοχευόμενα απειλεί την επιβίωση και την ύπαρξή τους.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε, ότι οι ενέργειες εκφοβισμού των αγροτών έγιναν αστραπιαία. Λες και το κλητήριο θέσπισμα  ήταν έτοιμο… Σαν να έλλειπαν μόνο τα ονόματα… Παραπέμφθηκαν σε δίκη, χωρίς να προηγηθεί καν κλήση σε απολογία, όπως συμβαίνει σ΄αυτές τις περιπτώσεις.

Οι αγρότες, αισθάνονται κι αυτοί στο πετσί τους, τον εμπαιγμό και τον λαΙκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και αντιλήφθηκαν, ότι ο Τσίπρας με τις φανφάρες και τα συνθήματα, έκρυβε την πολιτική του γύμνια και την έλλειψη κάθε σχεδιασμού για τον κόσμο της παραγωγής.

Εκλέχθηκε πρωθυπουργός με το σύνθημα «παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας», αλλά έδειξε το αριστερό του πρόσωπο, φέρνοντας σκληρότατα μέτρα   στον πρωτογενή παραγωγικό ιστό της χώρας.

Επιδιώκει να συνθλίψει οποιονδήποτε παράγει. Διότι παραγωγή σημαίνει πλούτος και η αριστερά αποδεδειγμένα, μισεί τον πλούτο, την ιδιωτική πρωτοβουλία και οικονομία, είναι υπέρ του κρατισμού και του κομματικού κράτους, για να μπορεί να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα, μοιράζοντας  μόνο κοινωνικά επιδόματα φτώχειας.

Δεν είναι μόνο, ότι δεν υλοποίησε τίποτα απ΄αυτά που έταζε στους αγρότες, τους πήρε κι απ΄αυτά που είχαν.

Γι΄αυτό τώρα διεκδικούν, τουλάχιστον τα βασικά για να μπορέσουν να μείνουν στα χωράφια τους, να παράξουν και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Αποφάσισαν να δώσουν το δικό τους αγώνα και να στείλουν στον Τσίπρα τα δικά τους μηνύματα, ότι εκτός από ανασφάλεια και αγωνία για το μέλλον τους, έχουν μέσα τους ανείπωτο θυμό, οργή και αγανάκτηση.

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δίκιο τους και οι ίδιοι στους δρόμους που βρίσκονται, να το υπερασπιστούν δείχνοντας αποφασιστικότητα μεν, ψυχραιμία και εγκράτεια δε.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα τους, ακόμη και όσοι πολίτες πιθανόν ταλαιπωρούνται δείχνουν επιείκεια και κατανόηση.

Δεν ξέρω αν το έχουν αντιληφθεί στην κυβέρνηση, αλλά  τα μπλόκα της οργής, γράφουν τον επίλογό της.

Ασημίνα Σκόνδρα

πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας




Total
0
Shares
Previous Article

Σε Αχαΐα και Θεσσαλονίκη ο Κώστας Τσιάρας

Next Article

Ο αγώνας της αγροτιάς, υπόθεση όλου του εργατικού λαϊκού κινήματος