Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Προστασία του περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητα

Ασ. Σκόνδρα: Προστασία του περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητα

Ασ. Σκόνδρα: Προστασία του περιβάλλοντος και επιχειρηματικότητα

Η δέσμευση όλων- πρωτίστως των πολιτικών και έπειτα των πολιτών-, σε συμπεριφορές και πράξεις σεβασμού προς το περιβάλλον, αλλά κυρίως με πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη διατήρηση, την προστασία και την αναβάθμισή του για τις σημερινές και τις μελλοντικές γενιές, καθώς και η προώθηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, είναι το μήνυμα του φετινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Η ημέρα αυτή θεσπίστηκε το 1972 από τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και γιορτάζεται από το έτος 1974 και κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Οι συνθήκες που επικρατούν, η κλιματική αλλαγή που απειλεί τον πλανήτη, σημειώνει η κ. Σκόνδρα, προβάλλει έντονη και επιτακτική την ανάγκη, ώστε η προστασία του περιβάλλοντος να γίνει συνείδηση και τρόπος ζωής.

Η προστασία αυτή, μπορεί να αντιπροσωπεύει μια έννοια εξαιρετικά πλούσια, πολυδιάστατη και πολυσύνθετη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει το μέγεθος, που επιφέρουν οι επιπτώσεις της σύγχρονης ανθρώπινης δραστηριότητας στο περιβάλλον.

Η ταχύτατη εξέλιξη, αλλά και η πρόοδος της τεχνολογίας, με όλες τις συνέπειες, όπως βιομηχανοποίηση, αστικοποίηση, υπεράντληση υδάτων, απειλή ερημοποίησης κ.α., οδηγούν στην αναζήτηση λύσεων, με συγκεκριμένες πολιτικές που εφαρμόζονται.

Η σημερινή κυβέρνηση βάζει πολύ ψηλά στην ατζέντα της, το θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Γι’ αυτό και συμβολικά οργάνωσε  τριήμερο εθελοντικής δράσης,  απομάκρυνσης σκουπιδιών και πλαστικών συσκευασιών από παραλίες, δάση και όχθες ποταμών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα, στηρίζει δραστηριότητες και προωθεί έργα που προστατεύουν και συγχρόνως αναβαθμίζουν το περιβάλλον. Όπως στην περιοχή μας, που δρομολογεί την ολοκλήρωση των έργων του Αχελώου, αναγνωρίζοντας τα πολλαπλά οφέλη, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και την  αποφυγή της σαχαροποίησης της Θεσσαλίας.

Με αφορμή τις τριήμερες δράσεις για το περιβάλλον, επισκέφθηκα την νεοσύστατη Εταιρεία Ανακύκλωσης  στο Νομό μας, «LM ECO RECYCLING», που εδρεύει στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, θέλοντας να σηματοδοτήσω με το δικό μου τρόπο την προστασία του περιβάλλοντος και τις θετικές προεκτάσεις του, πέραν της σημασίας που έχει γι ‘αυτή καθ’ αυτή τη ζωή μας.  Το πώς δηλαδή, η προστασία του περιβάλλοντος μπορεί και να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και οφέλη στις τοπικές κοινωνίες.

Η καινοτόμα και πρότυπη αυτή επιχείρηση ανακυκλώνει απορριπτόμενα υλικά, που επί της ουσίας επιβαρύνουν το περιβάλλον.

Αυτά τα υλικά συλλέγονται, ταξινομούνται και μετατρέπονται σε πρώτη ύλη νέων προϊόντων,  που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορους άλλους σκοπούς.

Οι ιδιοκτήτες της  κ.κ  Πουρδαλάς και Τσιγγενές, δύο νέοι συντοπίτες μας  Καρδιτσιώτες με ανοιχτό και διορατικό επιχειρηματικό πνεύμα, με ξενάγησαν  στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της καινοτόμας αυτής επιχείρησης, με ενημερώσανε για τον τρόπο λειτουργίας της, μου παρουσίασαν δείγματα των νέων προϊόντων και συζητήσαμε για την άμεση σχέση της δραστηριότητάς τους με την προστασία του περιβάλλοντος.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνελήφθη ένα άτομο με πάνω από 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθη ένα άτομο με πάνω από 100 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης

Next Article
kostas Manikas slide

Ετήσιο μνημόσυνο Κωνσταντίνου Μανίκα

Related Posts

mitsotakis mouzaki
Διαβάστε περισσότερα

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα «Daniel» και «Elias»

Σημαντική η επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μουζάκι! Παρουσίασε τα έργα αποκατάστασης από τα ακραία καιρικά φαινόμενα…
Τοποθέτηση Τάσου Τσιαπλέ στο Π.Σ. Θεσσαλίας για τα προβλήματα των αγροτών - Τάσος Τσιαπλές: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
Διαβάστε περισσότερα

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους δεν κατοικούνται

Να καλύψει το κράτος όλο το ποσό του ενοικίου, όσων πλημμυροπαθών αναγκάστηκαν να νοικιάσουν, γιατί τα σπίτια τους…