Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: «Πόση υποκρισία πια;»

Α. Σκόνδρα: Για αυξήσεις μισθών και φοροελαφρύνσεις το πρώτο οικονομικό νομοσχέδιο Ασ. Σκόνδρα: Συνολικά 185,5 εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα ως τον Μάϊο - Α. Σκόνδρα: Παράσταση με τίτλο «Η κορύφωση του δράματος του ΣΥΡΙΖΑ» - Ασημίνα Σκόνδρα: Όφελος για όλους η ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

Ασ. Σκόνδρα: «Πόση υποκρισία πια;»

Με δυναμικό τρόπο και ισχυρά επιχειρήματα, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ανέδειξε, η βουλευτής του Νομού μας κ. Ασημίνα Σκόνδρα, το ουσιαστικό έργο που έχει επιτελέσει η κυβέρνηση στα 2,5 αυτά χρόνια.

Παράλληλα, άσκησε δρυμία κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, για την πρόταση μομφής που κατέθεσε, υπογραμμίζοντας, τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το έκανε, την υποκρισία του και την γενικότερη εικόνα του 4,5 χρόνια ως κυβέρνηση και τώρα ως αντιπολίτευση.

Μεταξύ άλλων η κ. Σκόνδρα ανέφερε:

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη. Αυτό σκέφτηκα, ακούγοντας τον κ. Τσίπρα να καταθέτει πρόταση δυσπιστίας.

Μια η σπασμωδική κίνηση  πανικού από την αυξανόμενη εσωκομματική του αμφισβήτηση και τον εμφανή κίνδυνο, να βρεθεί τρίτο κόμμα.

Δεν ζύγισε καν την ευκαιρία, που δίνει στην Κυβέρνηση μας, επί τριημέρου, να παραθέτει την εύστοχη πολιτική της και τα επιτεύγματα της και παράλληλα, να υπενθυμίζει το πόσο πολιτικά ανίκανοι, υποκριτές και λαϊκιστές υπήρξαν στο ΣΥΡΙΖΑ, πριν γίνουν Κυβέρνηση, όταν κυβέρνησαν και μέχρι σήμερα.

Η κυβέρνηση ακολούθησε πολιτικές, ώστε η Ελλάδα να μετατραπεί, από το μπάχαλο που μας κληροδοτήσατε μετά τα 4 ½ χρόνια καταστροφικής διακυβέρνησης, σε ένα κράτος οικονομικά, πολιτικά και γεωστρατηγικά ισχυρό.

Μία Κυβέρνηση που επαναφέρει δυναμικά την ανάπτυξη και την μείωση της ανεργίας, που δεν διακατέχεται από φορολατρεία, όπως εσείς οι αριστεροί, που επιβάλλατε 29 φόρους. Αντίθετα αυξάνει τα εισοδήματα των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, με σημαντικές μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, που εσείς καταψηφίζετε.

Μια Κυβέρνηση, που δίνει μέρισμα στους πολίτες από την ανάπτυξη και όχι να τάζει μισθό 751 ευρώ, αλλά να φτιάχνει την γενιά των 330.  Όχι να μιλά για κοινωνική πολιτική και να κόβει το ΕΚΑΣ.

Ένα κράτος δικαίου, σοβαρό και αξιόπιστο, που μετασχηματίζεται ψηφιακά και περιορίζει δραστικά την γραφειοκρατία και την ατέρμονη ταλαιπωρία των πολιτών.

Μια Κυβέρνηση που δεν ονειρεύεται ανοικτά συνόρα, όπου το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του. Εδώ δεν είναι Γούντ-στοκ 1969!

Είμαστε μία σοβαρή χώρα, με φιλελεύθερη δημοκρατική πατριωτική Κυβέρνηση, που ακολουθεί στοχευμένες πολιτικές για την θωράκιση, την αποτροπή μεταναστευτικών ροών και την διασφάλιση των εθνικών συνόρων.

Ένα κράτος, το οποίο συνάπτει στρατηγικές συμμαχίες, ενισχύοντας την αποτρεπτική ικανότητα και τον ρόλο του γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά, που εσείς καταψηφίζετε, όπως την Ελληνογαλλική συμμαχία και τις συμφωνίες ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο. Μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει με ευθύνη και αποτελεσματικότητα την μια κρίση, μετά την άλλη. Έβρος, Τουρκική προκλητικότητα, πανδημία, ενεργειακή κρίση, φυσικές καταστροφές  και σεις δεν είστε απλά απόντες, αλλά είστε απέναντι. 43 δις μέτρα στήριξης για την πανδημία, τα καταψηφίσατε. 1,3 δις μέτρα για την ενεργειακή κρίση, τα καταψηφίσατε.

Και στέκομαι στην Καρδίτσα

Η υποκρισία και το ψέμα έχουν κοντά ποδάρια και σας ρωτώ ευθέως: Εσάς, που έχετε το απύθμενο θράσος να μας κουνάτε το δάκτυλο, ποια μέτρα στήριξης των συμπολιτών μου υπερψηφίσατε, όταν ολόκληρος ο Ν. Καρδίτσας καταστράφηκε από τον Ιανό;

Που ήσασταν, όταν οι φυσικές καταστροφές χτυπούσαν πολίτες και επιχειρήσεις;

Πόση υποκρισία πια;

Ούτε για ένα ευρώ τσακιστό δεν ψηφίσατε, για να καλύψουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι μας τις απώλειες τους.

Ούτε ένα ευρώ για να αποζημιωθούν οι πολίτες και οι επιχειρήσεις, που καταστράφηκαν, να χτιστούν και να ανακατασκευαστούν οι διαλυμένες υποδομές. Πάνω από 600 εκ ευρώ, δόθηκαν από την κυβέρνηση στο Νομό μου.

Γενικότερα, έχετε σβήσει την Καρδίτσα από τον χάρτη των πολιτικών σας. Όλα σας τα χρόνια για παράδειγμα, πολεμάτε με σφοδρότητα τα έργα του Αχελώου, που θα κρατήσουν ζωντανή την περιοχή μου και ολόκληρη την Θεσσαλία.

Θέατρο, δήθεν υποστηρικτές και συμπαραστάτες του Λαού. Αλλά στην ουσία, τίποτα. Ένα πολιτικό συνονθύλευμα, κενού περιεχομένου και επαναστατών του γλυκού νερού…

Ευαισθησία αλάκάρτ. Σας ακούω τόσες μέρες να συμπάσχετε δήθεν, με τους συμπολίτες μας, που πραγματικά ταλαιπωρήθηκαν με τις τελευταίες χιονοπτώσεις. Ναι, υπήρξαν παραλείψεις και αστοχίες και δεν έπρεπε να συμβεί.

Πέρυσι όμως, με τη «Μήδεια», που έκλεισε για ώρες η εθνική οδός, μας κατηγορούσατε, ότι το κάναμε, για να προστατεύσουμε τον παραχωρισιούχο από το πιθανό πρόστιμο

Όμως, δεν σας είδα ποτέ, να συμπάσχετε με τους συμπολίτες μας, που βλέπουν τα αυτοκίνητα τους, τα μαγαζιά τους, τις περιουσίες τους, να καταστρέφονται από τους χαϊδεμένους σας «μπαχαλάκιδες».

Οι πολίτες πάντα, μετά από φυσικές καταστροφές, εξέφραζαν το παράπονο, ότι: «ένας δεν θα βρεθεί να ζητήσει μία συγνώμη;», «δεν θα πληρώσει κανείς για τη ζημιά και την ταλαιπωρία;»

Τώρα έγιναν και τα δύο. Ειλικρινή συγνώμη ζήτησε ο Πρωθυπουργός και ως αναγνώριση της ταλαιπωρίας, οι πολίτες θα αποζημιωθούν. Άλλωστε εμείς ψηφίσαμε το 2020, τον νόμο, όπου θα μένουν στο απυρόβλητο των ευθυνών οι παραχωρησιούχοι

Χαρακτηριστικό του ηγέτη, είναι να μην κρύβεται στα δύσκολα, να κοιτάει τα προβλήματα κατάματα και να τα διορθώνει. Αυτό κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν κρύβεται πίσω από το δάκτυλό του, δεν στήνει επικοινωνιακά σόου, πάνω στα αποκαΐδια και στις εκατόμβες. Γι’ αυτό χαίρει της εμπιστοσύνης και της εκτίμησης του ελληνικού λάου

Αναρωτιέμαι, εσάς στο ΚΙΝΑΛ, μήπως η τρικυμία του ΣΥΡΙΖΑ, αρχίζει να σας επηρεάζει;

Εκείνοι καταθέτουν πρόταση δυσπιστίας και ζητούν εκλογές, που βέβαια δεν τις θέλουν, αλλά σε κουβέντα να βρισκόμαστε.

Εσείς, πάλι,  στηρίζετε την πρόταση μομφής, αλλά δεν θέλετε εκλογές.

Τελικά δεν θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω την αριστερόστροφη λογική…

Η πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα γίνεται για κομματική συσπείρωση. Απευθύνεται στην εσωκομματική του αντιπολίτευση, για να καταλαγιάσει τον πανικό, που δημιουργεί η επιστροφή στο 4% που βρισκόσασταν όλα τα χρόνια της πολιτικής σας ύπαρξης.

Ο πανικός της Κουμουνδούρου, που ότι δεν θα ελέγξουν ποτέ ξανά τους αγαπημένους τους αρμούς της εξουσίας.

Βρεθήκατε στην εξουσία, εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη συγκυρία και πουλήσατε ελπίδα, που ερχόταν καλπάζοντας στα φτερωτά άλογα του λαϊκισμού σας.

Πάρτε το απόφαση, ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί. Διότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά τα όσα συνέβησαν και είναι μακρύς ο κατάλογος των πολιτικών, οικονομικών και θεσμικών παρεκτροπών σας.

Από τον κίνδυνο να βρεθούμε εκτός Ε.Ε., τα κάπιταλ κοντρόλ, την αθλιότητα του δημοψηφίσματος, την προσπάθεια ελέγχου του τύπου, το δικαστικό παρακράτος και το άθλιο στήσιμο υποθέσεων εις βάρος πολιτικών σας αντιπάλων. Και τελειωμός δεν υπάρχει.

Είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει την νομοτελειακή κατάληξη, αυτή της διάλυσης εις τα εξ ων συνετέθη. Δηλαδή στις 16 συνιστώσες του».




Total
0
Shares
Previous Article
Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τριών ημεδαπών ανδρών για το αδίκημα της απάτης με υπολογιστή - Ακόμη μία περίπτωση απάτης με τραπεζικές κάρτες

Λάρισα: Ακόμη μία περίπτωση απάτης με τραπεζικές κάρτες - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών και ενός άνδρα

Next Article
Εθελοντική αιμοδοσία στο Μικρό Κεφαλόβρυσο την Τρίτη 22/2/22

Εθελοντική αιμοδοσία στο Μικρό Κεφαλόβρυσο την Τρίτη 22/2/22