Τσίγκας Μουζάκι Καρδίτσας

Ασ. Σκόνδρα: Πάνω από 132 εκατ. € στην Καρδίτσα… Πρωτόγνωρη στήριξη της Κυβέρνησης

asimina skondra vouli

Ασ. Σκόνδρα: Πάνω από 132 εκατ. € στην Καρδίτσα… Πρωτόγνωρη στήριξη της Κυβέρνησης

Η χώρα μας ζει σε μία πρωτόγνωρη και δύσκολη πραγματικότητα. Την κρίσιμη αυτή περίοδο, η Πολιτεία οφείλει να διαφυλάξει το υπέρτατο αγαθό της ζωής και της υγείας των πολιτών. Παράλληλα η Κυβέρνηση, με κάθε δυνατό τρόπο,προσπαθεί να σταθεί δίπλα στους πολίτες, που πλήττονται οικονομικά από την πανδημία αλλά και τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, που υπέστη κατά τόπους η χώρας μας, με αποκορύφωμα για την Καρδίτσα, την θεομηνία του Ιανού.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε, ότι η υγειονομική κρίση και η αντιμετώπισή της, μέχρι να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, απαιτούν δύσκολες αποφάσεις, με περιορισμούς στις μετακινήσεις και την λειτουργία των επιχειρήσεων. Αυτό βέβαια επιφέρει και οικονομικό πλήγμα στους πολίτες, στις τοπικές οικονομίες και κατ’ επέκταση στην εθνική μας οικονομία.

Αποτελεί ωστόσο κάθετη απόφαση του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύσσωμη η Κυβέρνηση να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο, τους πολίτες και την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, που δεν είναι άλλη, από τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, που ο ιδιωτικός τομέας στο σύνολο του, απολαμβάνει έμπρακτη και καθολική στήριξη από το κεντρικό κράτος. Εργαζόμενοι αλλά και επιχειρήσεις, που μπήκαν σε καθεστώς αναστολής λειτουργίας, αποζημιώνονται απευθείας και ενισχύονται σημαντικά, ώστε να επιβιώσουν και να μην χαθεί ούτε μία θέση εργασίας.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποίησε 4 εργαλεία, για να στηριχθούν οι κλάδοι της οικονομίας.

1ο η απευθείας οικονομική στήριξη σε εργαζόμενους.

2οοι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις καιη αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων.

3ο η επιστρεπτέα προκαταβολή.

4οη επιχειρηματική χρηματοδότηση και η χορήγηση δανείων μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων.

Θέλω να τονίσω στους συμπολίτες μου, ότι στον Νομό μας, μέχρι τώρα, μόνο από τις 4 παραπάνω κατηγορίες, έχουν εισρεύσει 66 εκατομμύρια €, όσον αφορά τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊο.

Αναλυτικά:

  • Στήριξη σε εργαζόμενους, Μάρτιο με Νοέμβριο: 7.800.000,00 €.
  • Επιστρεπτέα προκαταβολή: 27.591.184,00 €.
  • Αποζημιώσεις ειδικού σκοπού σε επιχειρήσεις: 4.121.774,00 €.
  • Εργαλεία επιχειρηματικής χρηματοδότησης ΤΕΧΙΠ ΙΙ: 26.125.722,00 €.

Πέραν των παραπάνω, στην Καρδίτσα εισέρευσαν με πρωτοφανή ταχύτητα, δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε αποζημιώσεις, για τις καταστροφές του Ιανού μέχρι σήμερα.

  • Από τον ΕΛΓΑ μέχρι αρχές Δεκεμβρίου:653.000,00€.
  • Αποζημιώσεις κατοικιών (μέχρι 16 ΔΕΚ): 12.442.065,00 €.
  • Αποζημιώσεις επιχειρήσεων (μέχρι 16 ΔΕΚ) : 18.064.000,00 €
  • Οικονομική Ενίσχυση στους Δήμους του Νομού:9.500.000,00 €.
  • Για πρώτα έξοδα διαβίωσης (600€) και οικοσκευές πληγέντων: 8,000,000,00 €

Τα παραπάνω ποσά, έχουν εισπραχθεί από τους συμπολίτες μας και έχουν δώσει πολλές ανάσες ανακούφισης στην τοπική μας οικονομία. Πρέπει δε να λάβουμε υπόψη μας, ότι υπολείπονται μεγάλα ποσά ακόμα, τα οποία βρίσκονται σε διαδικασία διεκπεραίωσης.

Πέραν δε των προαναφερθέντων, ήδη αποφασίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών το ποσό των 150 εκατομμυρίων € για έργα υποδομών, δρόμους, γεφύρια κτλ., που θα ξεκινήσουν άμεσα, βελτιώνοντας ριζικά την όψη ολόκληρου του Νομού και ταυτόχρονα, δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας και ανοίγουν τον κύκλο εργασιών, σε πολλούς κλάδους.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε ότι δεν μένει στα λόγια, αντιθέτως πέραν όλων των μεγάλων εθνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, υλοποιεί την υπόσχεση της, να βρίσκεται δίπλα στην κάθε περιοχή και στον κάθε πολίτη.

Κανείς λοιπόν δεν είναι μόνος του.

Η κυβέρνηση είναι παρούσα, όπως παρούσα είμαι και εγώ, κυρίως στα δύσκολα, που πιστεύω ότι αφήσαμε πια πίσω μας, και από εδώ και στο εξής, η προσπάθειά μου επικεντρώνεται στην ομαλή επάνοδο σε μία φυσιολογική και συνάμα καλύτερη καθημερινότητα, όλων των Καρδιτσιωτών.




Total
0
Shares
Previous Article
Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Μουζακίου με τηλεδιάσκεψη

Next Article
pili komvos 3

Παραδόθηκε σε κυκλοφορία η παράκαμψη Πύλης - Παλαιομονάστηρου

Related Posts