Ασ. Σκόνδρα: Ομαλή συνέχιση λειτουργίας των υπ/των ΕΛΤΑ σε Λεονταρι και Αγνατερό

 Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Βουλευτή του Νομού μας, κ. Ασημίνας Σκόνδρα, με αφορμή την αγωνία τοπικών παραγόντων και φορέων, πουφοβούνται το ενδεχόμενο κλείσιμο υποκαταστημάτωνΕΛΤΑ, τωντοπικών κοινοτήτων Λεονταρίου του Δήμου Σοφάδων και Αγναντερού του Δήμου Μουζακίου,λόγω συνταξιοδότησης και εθελούσιας εξόδου υπαλλήλων τους.

 Συμμεριζόμενη την ανησυχίαπου έχει προκύψει, τόσο στο Λεοντάρι όσο και στο Αγνατερνό, η κ. Σκόνδρα είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Γεώργιο Στύλιο, Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Σε δήλωση της, η Βουλευτής, τόνισε:

«Θα είναι πλήγμα για τις τοπικές κοινότητες Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων και Αγναντερό του Δήμου Μουζακίου, εάν πάψουν να λειτουργούν τα τοπικά υποκαταστήματα ΕΛΤΑ. Τα ταχυδρομεία εκεί, αφενός εξυπηρετούν τους κατοίκους των δύο χωριών, αφετέρου καλύπτουν και τις ανάγκες των κατοίκων όλων των γύρω περιοχών.

 Μετά το κλείσιμο και των τραπεζικών υποκαταστημάτων στις παραπάνω περιοχές, μοναδική δυνατότητα για να διεκπεραιώσουν,πέραν των άλλων και οικονομικές συναλλαγές οι κάτοικοι των χωριών αυτών, είναι μέσω των ταχυδρομείων.

Αντιλαμβανόμενη την ανησυχία των συμπολιτών μου και των τοπικών παραγόντων και φορέων,με τους οποίους συνεργάζομαι στενά, και την αποδεδειγμένη ανάγκη τα υποκαταστήματα ΕΛΤΑ σ’ αυτές τις περιοχές να συνεχίσουν να λειτουργούν ομαλά, είχα συνάντηση εργασίας με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιο για θέματα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, κ. Γιώργο Στύλιο.

Εξήγησα στον κ. Υφυπουργό, την τεράστια ανάγκη που υπάρχει, οι πολίτες της περιφέρειας μου, να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις οποιες συναλλαγές τους στον τόπο κατοικία τους, ή όσο το δυνατόν κοντύτερα. Διότι μιλάμε για ανθρώπους, που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές, πολλοί από αυτούς ηλικιωμένοι και ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολη η μετακίνηση τους.

Γνωρίζοντας τις ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό στα δύο καταστήματα, κυρίως λόγω συνταξιοδοτήσεων και εθελούσιας εξόδου, ζήτησα από τον κ. Στύλιο, να στελεχωθούν τα εν λόγω καταστήματα και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία τους.

Ο κ. Υφυπουργός άκουσε με προσοχή το συγκεκριμένο ζήτημακαι με διαβεβαίωσε, ότι αποτελεί δέσμευση της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και δική του βούληση, να παρέχονται ποιοτικές και ολοκληρωμένες υπηρεσίες, σε όλους τους πολίτες της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, δεσμεύτηκε, ότι τα δύο υποκαταστήματα ΕΛΤΑ, τόσο στο Λεοντάρι του Δήμου Σοφάδων όσο και στο Αγναντερό του Δήμου Μουζακίου, θα συνεχίσουν την λειτουργία τους και θα γίνει προσπάθεια, να στελεχωθούν με το ανάλογο προσωπικό, για την εξυπηρέτηση των πολιτών.»

 
Total
0
Shares
Previous Article

Είμαστε αθλημα..τίες... Πώς να το κάνουμε!!!!

Next Article
Συνάντηση Άδωνη Γεωργιάδη με Κώστα Τσιάρα και Βασίλη Τσιάκο

Συνάντηση Άδωνη Γεωργιάδη με Κώστα Τσιάρα και Βασίλη Τσιάκο


Total
0
Share