Ασ. Σκόνδρα: Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την Ελλάδα. Και την άλλαξε!

Ο Τσίπρας υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει την Ελλάδα. Και την άλλαξε!

Ολοκληρώθηκε το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Έξι μήνες που οι πολίτες αποφάσισαν να εναποθέσουν την τύχη μας, στα χέρια των Τσίπρα, Καμμένου, Βαρουφάκη, Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, Βαλαβάνη, και πολλών άλλων «κορυφαίων πολιτικών αστέρων».
Έξι μήνες ως πολιτικός χρόνος, είναι πολύ μεγάλο διάστημα και μπορεί κανείς να κάνει μια εύστοχη σύγκριση των κυβερνητικών πεπραγμένων, με τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Να συγκρίνει την Ελλάδα, τους Έλληνες, την οικονομία, τις προοπτικές, που άφησε εκείνος ο κακός Σαμαράς, με τα όσα δημιούργησε σε ένα μόνο εξάμηνο, ο ευαίσθητος, λαοπρόβλητος, ριζοσπάστης αριστερός, Τσίπρας.
Να κοιτάξουμε τι συμβαίνει γύρω μας, πώς πορεύεται η Ελλάδα, αν είναι καλύτερη ή χειρότερη τώρα, αλλά να σκεφθούμε και πώς θα είναι το επόμενο διάστημα.
Η Ελλάδα σήμερα, είναι πλήρως απαξιωμένη, αναξιόπιστη, ευάλωτη σε εθνικούς κινδύνους που παραμονεύουν στη γειτονιά, τόπος προσέλκυσης εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και πλήρως εξαρτημένη από τους δανειστές.
Πριν από έξι μήνες, ήταν έτσι η κατάσταση της χώρας μας;
Έχει μπροστά της το τρίτο και σκληρότερο μνημόνιο, επίτευγμα Τσίπρα. Ενώ όλοι ξέρουμε ότι το Φεβρουάριο θα τελειώναμε οριστικά με τα μνημόνια.
Η οικονομία σήμερα, απλά δεν υπάρχει. Η άτακτη χρεοκοπία, μας χτύπησε την πόρτα, το Grexit, εξακολουθεί να είναι μια σοβαρή πιθανότητα, η τραπεζική αργία, είναι γεγονός, τα capital controls ήρθαν κι απ’ ότι φαίνεται θα μείνουν, οι ουρές στα ATM και η εικόνα των εξαθλιωμένων παππούδων, στιγμάτισαν τις ζωές μας. Οι επιχειρήσεις, κατά χιλιάδες μεταφέρουν τις έδρες τους σε γειτονικά κράτη και όσες μένουν, αγοράζουν λουκέτα. Το εμπόριο πνέει τα λοίσθια. Ο μικρός παραγωγικός μας ιστός, έχει αποσαθρωθεί. Οι αγρότες περιμένουν τη χαριστική βολή. Οι εξαγωγικές εταιρείες, ταρακουνιούνται συθέμελα και οι εισαγωγικές, δεν μπορούν να προμηθευτούν πρώτες ύλες. Η ανεργία αυξήθηκε και θα συνεχίσει αυξανόμενη, τα παιδιά μας μεταναστεύουν κατά κύματα. Το +2,5% ανάπτυξης που περιμέναμε το 2015, έγινε -5% ύφεση. Στα φορολογικά έσοδα, καταγράφεται μαύρη τρύπα που ξεπερνά τα 2 δις ευρώ και το τραπεζικό σύστημα καταρρέει, αφού έχουν αποσυρθεί 44 δις.
Ούτε κατά φαντασία, δεν περνούσαν απ’ το μυαλό μας, όλα αυτά πριν από έξι μήνες.
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, άναυδοι, άκουγαν την Ευρωπαϊκή και όχι μόνο, Κοινότητα να ετοιμάζει σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ελλάδα. Έχουν κυριευθεί από απογοήτευση, ανασφάλεια και απελπισία. Η κατάθλιψη μας συνοδεύει παντού και σπάνια βλέπεις χαρούμενο άνθρωπο. Κανείς δεν ονειρεύεται, δεν σχεδιάζει, δεν είναι αισιόδοξος για το μέλλον.
Πριν από έξι μήνες, αυτά τα συναισθήματα κυριαρχούσαν;
Με βάση τα δεδομένα, δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι αυτό το εξάμηνο, έχει συντελεστεί μια καταστροφή.
Βέβαια, ο Τσίπρας, το έλεγε καθαρά: «υπόσχομαι, η Ελλάδα σε 6 μήνες, θα είναι μια άλλη χώρα». Την τήρησε την υπόσχεσή του, έξι μήνες μετά, η Ελλάδα, είναι μια άλλη χώρα. Σε καμία περίπτωση δεν είναι εκείνη που παρέλαβε από την προηγούμενη Μερκελιστική, κακή και συντηρητική κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία.
Η Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν είχε το χάρισμα να αναδεικνύει και να επικοινωνεί όποιο καλό επιτύγχανε. Ήταν ανέκαθεν κατά του λαϊκισμού, του κομπασμού και της επιφάνειας.
Ο γνώμονας πάντα ήταν το εθνικό συμφέρον και για το σκοπό αυτό, δούλευε υπεύθυνα, αθόρυβα και σοβαρά.
Το ίδιο κάνει και σήμερα, ως αντιπολίτευση. Με ευθύνη, προσπαθεί να καλύψει τα κενά, μιας κυβέρνησης που παραπαίει. Μιας κυβέρνησης, που το μόνο που την απασχολεί είναι τα εσωκομματικά της , που δεν μπορούν να καταλήξουν ακόμη, τι θέλουν, τι ζητούν. Που δεν συμφωνούν μεταξύ τους, που αντί να κυβερνά, καταναλώνεται σε συσκέψεις, συνέδρια και εσωκομματικές συναθροίσεις.
Την ώρα που στο ΣΥΡΙΖΑ ο ένας διαψεύδει τον άλλο, που ο καθένας τραβά τη δική του γραμμή και έχει το δικό του σχέδιο και που όλοι ψάχνουν την ταυτότητά τους, η Νέα Δημοκρατία, κάνοντας το χρέος της, ως το αυθεντικό κόμμα του ευρωπαϊκού προσανατολισμού, στηρίζει την πορεία της χώρας μέσα στην Ευρώπη.
Γι’ αυτό και χρειάζεται, όλοι οι σκεπτόμενοι, υπεύθυνοι Έλληνες πολίτες , που θέλουν να ακολουθήσουν την πορεία αυτή, να ανταποκριθούν στο προσκλητήριο του Προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Να συμμετάσχουν ενεργά στην «επανάσταση του αυτονόητου και της λογικής», που μόνο η Ν.Δ., ως κεντροδεξιά παράταξη, μπορεί να προκαλέσει για να βγούμε απ΄ αυτή την οδυνηρή κατάσταση.

Ασημίνα Σκόνδρα
πρ. Βουλευτής ΝΔ Καρδίτσας
Total
0
Shares